1:36 | پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

وب 3.0 چیست؟

وب جهانی مجددا در حال تغییر است. زیرا مانند تمام علوم و تکنولوژی وب نیز دائما از گذشته تا به امروز در حال تکامل بوده است. تا جایی که در حال حاضر در آستانه وب 3.0 هستیم. رشد و توسعه وب ‌سایت ها در چند سال اخیر تا حدی زیاد بوده است که تعامل وب سایت ها با کاربران از همیشه بیشتر می باشد. Web به شبکه جهانی وب WWW، سیستم اصلی بازیابی اطلاعات اینترنت اشاره دارد که برای اولین بار توسط تیم «Berners-Lee » در سال 1990 ابداع شد.

سپس نام آن Web 1.0 تعیین شد و پس از آن Web 2.0 ایجاد شد. حال زمزمه پیدایش Web 3.0، جهان را هیجان زده کرده است. اما وب 3.0 چه کاربردی دارد و ارتباط آن با حوزه رمز ارز ها چیست؟ این موضوعی است که در این مقاله به طور کامل برای شما عزیزان شرح دادیم. اما برای درک عیقی از این موضوع ابتدا باید نیم نگاهی به پیدایش Web 1.0 و Web 2.0 انجام دهیم.

 

آشنایی با Web 1.0 و Web 2.0

به طور کلی وب 1.0 به اولین مرحله از تکامل اینترنت اشاره دارد. درگذشته تنها برخی از تولیدکنندگان محتوا در وب 1.0 وجود داشتند که اکثر کاربران مصرف کننده محتوا بودند. صفحات شخصی بسیار رایج بودند، که عمدتاً شامل صفحات ثابتی بودند که بر روی سرورهای ISP اجرا می شدند و خدمات میزبانی رایگان ارائه می دادند. سپس با رشد و توسعه جهان، وب نیز وارد فاز جدیدی به نام شد که Web 2.0 که قابلیت های جدید تری را نسبت به نسخه قبلی ارائه می دهد.

وب 2.0 به یک تغییر پارادایم در نحوه استفاده از اینترنت اشاره دارد. وب 2.0 امکان مشاهده محتوای تولید شده توسط میلیون ها کاربر در سراسر جهان را به صورت مجازی و تنها در در کسری از ثانیه فراهم می کند. این دسترسی بی نظیر منجر به انفجار محتوای تولید شده توسط کاربران در سال های اخیر شده است.

رشد شگفت‌ انگیز درآمد از این پلت‌فرم‌ ها باعث شد که بسیاری از شرکت‌ های مبتنی بر وب 2.0 مانند اپل، آمازون، گوگل، فیس‌بوک/متا، و نتفلیکس در لیست بزرگ‌ ترین شرکت‌ های جهان از نظر ارزش بازار قرار بگیرند. به همین دلیل می توان گفت پیدایش Web 2.0 و ارائه محتواهای گوناگون به مردم، باعث شد تحولی عظیم در جهان وب ایجاد شود. در حال حاضر نیز شاهد ارائه Web 3.0، هستیم که قابلیت های بیشمار دیگری را با خود به ارمعان می آورد.

 

معرفی وب 3.0

وب 3.0 تضمین می کند که “اطلاعات جهان” را به روشی معقول در مقایسه با Google ایجاد می کند که با طرح موتور فعلی به دست می آید. وب 3.0 همان فاز بعدی اینترنت است که می تواند همانند وب 2.0 تحولی عظیم در اینترنت ایجاد کرد. این فاز جدید بر اساس مفاهیم اصلی تمرکززدایی، منبع باز، و کاربرد بیشتر برای کاربر ایجاد شد. تیم برنرز لی در سال 1990 توضیحاتی درمورد وب ارائه داد که امروزه وب 2.0 و وب 3.0 فراتر از آن رفتند.

زیرا تبدیل زبان انسانی، با تمام تفاوت های ظریف و تغییرات ظریف آن، به قالبی کدنویسی که رابانه ها بتوانند آن را درک کنند، امری بسیار گران بها و دشوار است. اما وب 2.0 و وب 3.0 موفق به انجام آن شده اند. در نتیجه تکاملی عظیم و مهم برای وب اتفاق افتاد که وب 3.0 نقش مهمی را در این مسیر ایفا می کند.

 

ویژگی های وب 3.0

 

ویژگی های وب 3.0

در حالی که هنوز هیچ تعریف استانداردی از وب 3.0 وجود ندارد، اما می توان به چند ویژگی اصلی و مهم آن اشاره نمود:

  • تمرکززدایی: این یک اصل اصلی وب 3.0 است. در وب 2.0، رایانه ها از HTTP در قالب آدرس های وب منحصر به فرد برای اطلاعات استفاده می کنند که در یک مکان ثابت، عموماً در یک سرور ذخیره می شود. با وب 3.0، از آنجایی که اطلاعات بر اساس محتوای آن یافت می شود، می توان آن را در چندین مکان به طور همزمان ذخیره کرد و در نتیجه غیرمتمرکز شد. همچنین با وب 3.0، اطلاعات تولیدی توسط منابع محاسباتی متفاوت و فزاینده قدرتمند، از جمله تلفن های همراه، رایانه های رومیزی، لوازم خانگی، وسایل نقلیه و حسگرها، توسط کاربران از طریق شبکه های داده غیرمتمرکز فروخته می شود و تضمین می کند که کاربران کنترل مالکیت خود را حفظ می کنند.
  • منبع باز بودن: یعنی شبکه به شرکت ‌کنندگان اجازه می ‌دهد مستقیماً و بدون نیاز به واسطه‌، با یکدیگر به تعامل بپردازند. در نتیجه، برنامه‌های وب 3.0 بر روی بلاک چین یا شبکه‌ های همتا به همتای غیرمتمرکز یا ترکیبی از آن‌ها اجرا می‌ شوند. به این گونه برنامه‌ های غیرمتمرکز dApps می گویند.
  • استفاده از هوش مصنوعی: وب 3.0، این امکان را برای رایانه ها فراهم می سازد تا از طریق پردازش زبان طبیعی، دقیقا همانند انسان اطلاعات را پردازش کنند. همچنین وب 3.0 از ماشینی به نام هوش مصنوعی (AI) اسفاده می کند که دقت را افزایش و خطا را کاهش می دهد. این قابلیت‌ ها رایانه ‌ها را قادر می‌ سازد تا نتایج سریع‌ تر و مرتبط ‌تری را در زمینه‌ های گوناگونبه کاربران خود ارائه دهند.
  • قابلیت اتصال و فراگیر بودن: با وب 3.0، اطلاعات و محتوا بیشتر به هم متصل و همه جا حاضر می شوند و با برنامه های متعدد و با تعداد فزاینده ای از دستگاه های روزمره متصل به وب قابل دسترسی هستند. به عنوان مثال اینترنت اشیا.

مواردی که در بالا ذکر شد از قابلیت های اصلی وب 3.0، هستند که اینترنت را با تحولی عظیم مواجه خواهند کرد.

 

مزایا و معایب وب 3.0

وب 3.0 این پتانسیل را دارد که ابزار بسیار بیشتری را برای کاربران فراهم کند. فراتر از رسانه های اجتماعی، پخش جریانی و خرید آنلاین که اکثر برنامه های وب 2.0 مورد استفاده مصرف کنندگان را شامل می شود. ویژگی‌ های اصلی web 3.0، مانند سیستم‌ های غیرمتمرکز و بدون مجوز، به کاربران کنترل بسیار بیشتری بر روی داده‌ های شخصی‌ شان می ‌دهد.

این ممکن است به محدود کردن عمل استخراج دیتاها کمک کند، که به اطلاعات حاصل از کاربران وب بدون رضایت یا غرامت آنها اشاره دارد. همچنین اثرات شبکه ای را که غول های فناوری را قادر می سازد از طریق تبلیغات استثمارگرانه و شیوه های بازاریابی به انحصار تقریباً انحصاری تبدیل شوند، مهار کند.

با این حال، تمرکززدایی خطرات قانونی و نظارتی قابل توجهی را نیز به همراه دارد. به دلیل فقدان کنترل مرکزی، در یک ساختار غیرمتمرکز ممکن است خلاف کاران بیشتری را به جامعه اضافه کند. زیرا فعالیت در یک شبکه غیر متمرکز ردیابی مجرمان را برای پلیس ها سخت می کند و به سارقان میدان می دهد. اما اگر بخواهیم نگاه کلی به عملکرد وب 3.0 داشته باشیم انقلابی جدید را نسبت به فاز های قبلی بوجود می آورد.

 

اشتراک گذاری

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
آگاه شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

تازه ها

برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، خرید و فروش رمز ارزها در قالب معامله اسپات
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا درخواست پرداخت 2 میلیارد دلار
شرکت امنیت سایبری کسپراسکای در جدیدترین گزارش خود از تمرکز کلاهبرداران بازار
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای چندمین بار درخواست

منتخب

مطالب مشابه

برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، خرید و فروش رمز ارزها در قالب معامله اسپات
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا درخواست پرداخت 2 میلیارد دلار
شرکت امنیت سایبری کسپراسکای در جدیدترین گزارش خود از تمرکز کلاهبرداران بازار
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای چندمین بار درخواست