طبق بخشنامه جدید وزارت صمت، ماینر هایی که قصد ادامه فعالیت در این رسته را دارند، باید با وزارت نفت یا نیروی کشور همکاری داشته باشند. درواقع اخذ پروانه فعالیت ماینر، نیازمند همکاری با وزارت نفت یا نیرو است. از همین روی افرادی که به استخراج ارز دیجیتال مشغول هستند، باید با وزارت نفت یا نیروی کشور قرداد داشته باشند. همچنین افرادی که دارای مزارع استخراج ارز دیجیتال هستند، در صورت اتمام مهلت قرارداد باید آن را تمدید کنند. سپس می توانند پروانه فعالیت ماینر دریافت کنند.
ماینرها جواز تأسیس و پروانه فعالیت ماینر می گیرند!
همانطور که می دانید عمل استخراج ارز دیجیتال یا به اصطلاح ماینینگ، نیازمند اخذ جواز تاسیس ماینری است. محسن احتشام دبیر شورای گفتگوی دولت و نماینده بخش خصوصی استان خراسان، در این باره توضیح داد:
« با توجه به وقفه ایجاد شده به واسطه تغییر در دستورالعمل نحوه تأمین انرژی، صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری مراکز استخراج رمزارز و با توجه به خسارات و عواقب عدم امکان اخذ مجوز بهره برداری و شروع فعالیت این واحد ها، این موضوع در دستور کار سی و دومین جلسه شورای گفتگوی استان قرار گرفت و با پیگیری و مساعدت ویژه وزارت صمت برای رفع مشکل صدور مجوز، گروهی از دارندگان جواز تأسیس مزرعه استخراج رمزارز که دارای قرارداد معتبر تأمین انرژی با وزارتخانه های نیرو و نفت بوده اند، بخشنامه ای در تاریخ ۲۵ اسفند 1400 صادر شد که امکان صدور مجوز فعالیت استخراج رمزارز برای این گروه را با رعایت مقررات وزارتخانه های ذکر شده، فراهم کرده است.”
وی همچنین افزود:
« براساس بخشنامه شماره ۶۰/۳۱۰۴۲۹ مورخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰، برای متقاضیان دارای جواز (معتبر یا فاقد اعتبار) تأسیس مزرعه استخراج رمزارز که دارای قرارداد معتبر تأمین برق یا گاز از وزارت نفت یا وزارت نیرو هستند، صدور پروانه بهره برداری و یا تمدید جواز تأسیس با تأیید قرارداد و استعلام از ارکان ذی ربط وزارتخانه های ذکرشده بلامانع است.»
صحبت های وزارت صمت درباره اخذ مجوز تاسیس ماینری
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و امور طرح وزارت صمت، بیانه ای صادر کرده است. در این بیانیه، جزئیات نحوه اخذ دریافت جواز تاسیس ماینر بیان شده است. در ادامه متن بیانیه وزارت صمت را مشاهده خواهید کرد:
« ماینر ها و متقاضیانی که قصد دارند برای فعالیت استخراج ارز های دیجیتال مجوز بگیرند، می توانند در سامانه بهین یاب ثبت نام کنند و مجوز صادر شده ماینر را دریافت نمایند. در سامانه بهین یاب، تمامی افراد یا شرکت ها می توانند ثبت نام کرده و مجوز تاسیس دریافت کنند. در نتیجه چه افراد معمولی و چه شرکت ها، مجاز به اخذ پروانه فعالیت ماینر هستند. »
وزارت صمت پس از ارائه بیانیه اخذ مجوز تاسیس ماینر، افزود:
« وزارت نیرو، ناجا و دستگاه های نظارتی با مزارع غیر مجاز برخورد میکنند. از وزارت صمت نیز اسامی افرادی را که درخواست مجوز داده اند را میگیرند تا به استثنای آن ها با بقیه ماینر ها برخورد شود. البته لازم به ذکر است که فقط کسانی که دارای پروانه بهره برداری هستند میتوانند به فرایند استخراج بپردازند.»
طبق گفته های مدیر کل دفتر سرمایه گذاری کشور، دو مرحله مجوز برای متقاضیان استخراج ارز های دیجیتال وجود دارد:
- جواز تاسیس
- پروانه بهره برداری
آن دسته از متقاضیانی که در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده اند، توجه داشته باشند که بعد از وارد کردن اطلاعات متقاضی، سازمان صنعت معدن و تجارت استان مربوطه، اطلاعات متقاضی را بررسی کرده و به طور معمول مجوز در مدت زمان کوتاهی صادر میشود.
با توجه به بیانیه جدید وزارت صمت، ماینر هایی که با وزارت نفت یا نیرو قرارداد داشته باشند، می توانند بدون هیچ مشکلی به استخراج ارز دیجیتال مشغول بشوند. ماینر ها می توانند با دریافت جواز تاسیس، فعالیت خود را قانونی کرده و با خیال راحت به عمل ماینینگ بپردازند.