5:19 | پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

جریمه ماینینگ در ایران افزایش خواهد یافت!

طبق گزارشات جدید، افزایش جریمه ماینینگ در ایران تصویب شد. طبق این قانون، مجازات استخراج غیر قانونی در کشور ایران 3 برابر مقدار فعلی خواهد شد. به نظر می رسد کشور ایران در سال های اخیر با کمبود انرژی مواجه بوده است. به همین خاطر تشدید مجازات استخراج ارز دیجیتال غیر قانونی، نشان می دهد دولت ایران بسیار جدی است. شایان ذکر است که ماینینگ ارز دیجیتال، انرژی طبیعی زیادی را از بین می برد. به همین دلیل دولت ایران اعلام کرد استخراج رمز ارز امری بیهوده است. همچنین کشور ایران در حال ساخت رمز ارز ملی به نام «نشان ریال» است که نیاز به استخراج ندارد.

افزایش جریمه ماینینگ در ایران

افزایش جریمه ماینینگ در ایران شروع شد.  در تاریخ 16 اپریل تهران تایمز به نقل از شرکت تولید، توزیع و انتقال یک گزارش جامع ارائه داد. طبق این گزارش، دولت تصمیم دارد با استخراج کنندگانی که از نیروی برق یارانه ای استفاده می کنند، به شدت مقابله کند. شایان ذکر است یارانه برق به قانونی اشاره دارد که هر شرکت، تجارت و یا مصرف کننده ای جیره مشخصی از مصرف انرژی را دارد. از همین روی اگر مصرف کننده ای بیش تر از برق یارانه ای خود مصرف انرژی داشته باشد، جریمه خواهد شد. اگر ثابت شود که این مصرف برق بیشتر، در جهت استخراج ارز دیجیتال استفاده شده است، جریمه دریافتی 3 برابر حالت عادی خواهد بود. محمد خدادادی بهلولی، نماینده توزیع برق برای استخراج کنندگان ارز دیجیتال توضیح داد:

«هرگونه استفاده از برق یارانه ای برای مشترکین خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری در جهت استخراج ارز دیجیتال ممنوع است. »

افزایش جریمه ماینینگ در ایران

همچنین محمد بهلولی گفت، افرادی که از انرژی یارانه ای برای ماینینگ بیت کوین یا سایر رمز ارز ها استفاده می کنند، باید اشد مجازات را بکشند. به گفته این نماینده، جریمه استفاده از انرژی یارانه ای در استخراج ارز دیجیتتال حداقل سه و حداکثر پنج برابر افزایش می یابد. نقض مکرر این قانون، ممکن است منجر به لغو مجوز کسب و کار و حتی زندانی شدن متخلف شود. این اقدام جدیت دولت در مقابل هدر رفتن انرژی را نشان می دهد. زیرا کشور ایران اعلام کرد اجازه نمی دهد عمل ماینینگ، انرژی بیشتری را از بین ببرد.

آیا ماینینگ ارز دیجیتال به کلی در ایران ممنوع است؟

عملیات استخراج ارز های دیجیتال در ایران قانونی است. اما این فرآیند از سال 2019، مشمول فرآیند صدور مجوز می باشد. تا ژانویه 2020، وزارت صنعت، معدن و تجارت بیش از 1000 مجوز استخراج صادر کرده است. با توجه به برخی چالش‌ های جدی برای شبکه انرژی کشور، مانند خشکسالی و کاهش بارندگی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در می ۲۰۲۱ توقف موقت استخراج ارزهای دیجیتال را اعلام کرد.همچنین مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی وزارت انرژی ایران در اردیبهشت 1390 اعلام کرد عمل ماینینگ تهدیدی جدی برای برق کشور است. زیرا استخراج ارز های دیجیتال به مقدار زیاد، به شبکه برق محلی و ترانسفورماتورها آسیب می زند و باعث ایجاد مشکل برای تامین برق می شود.

از سوی دیگر دولت ایران علاقه مندی خود را به فناوری ارز دیجیتال اعلام کرده است. اما همچنین اعلام کرد که هدف ایران توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی است. رمز ارز نشان ریال یک ارز دیجیتال ملی مختص به ایران است که طبق آخرین اخبار، نمونه آزمایشی آن در اردیبهشت عرضه می گردد. به همین دلیل هیچ مصرف کننده برقی اجازه استفاده بیشتر از حد توزیع شده برای ماینینگ را ندارد. در غیر این صورت باید 3 برابر حد معمول جریمه پرداخت کند. ایران عقیده دارد این امر می تواند در جلوگیری از هدر رفتن انرژی برق، بسیار مفید واقع شود.

اشتراک گذاری

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
آگاه شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

تازه ها

برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، خرید و فروش رمز ارزها در قالب معامله اسپات
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا درخواست پرداخت 2 میلیارد دلار
شرکت امنیت سایبری کسپراسکای در جدیدترین گزارش خود از تمرکز کلاهبرداران بازار
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای چندمین بار درخواست

منتخب

مطالب مشابه

برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، خرید و فروش رمز ارزها در قالب معامله اسپات
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا درخواست پرداخت 2 میلیارد دلار
شرکت امنیت سایبری کسپراسکای در جدیدترین گزارش خود از تمرکز کلاهبرداران بازار
به‌گزارش crypto.news، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای چندمین بار درخواست