15:16 | شنبه 1 اردیبهشت 1403

مقایسه بیت کوین و اتریوم

بیت کوین یا اتریوم؟ کدامیک بهتر است؟ چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟! اگر شما هم یک کاربر جدید در بازار ارزهای دیجیتال هستید و قصد سرمایه گذاری بر روی بیت کوین و یا اتریوم را دارید اما تفاوت بین آن ها را نمیدانید، در این مقاله با ما همراه باشید.

 

 بیت کوین چیست؟

بیت‌کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز است که در ژانویه 2009 توسط افراد یا گروه ناشناسی ایجاد شد که هنوز هم هویت آن مانند یک راز باقی مانده است.  بیت کوین نسبت به مکانیزم های پرداخت آنلاین سنتی، نوید کارمزد تراکنش های کمتری را می دهد. همچنین برخلاف ارزهای دولتی، توسط یک مرجع غیرمتمرکز اداره می شود.

بیت کوین یکی از اولین ارزهای دیجیتالی است که از فناوری همتا به همتا (P2P) برای تسهیل پرداخت های فوری استفاده می کند. افراد و شرکت ‌های مستقلی که قدرت محاسباتی حاکم را در اختیار دارند و در شبکه بیت‌کوین مشارکت می‌کنند. ماینرهای بیت‌ کوین، مسئول پردازش تراکنش‌ های روی بلاک چین هستند و هدف آن ها دریافت پاداش‌ (انتشار بیت‌کوین جدید) و کارمزد تراکنش‌ هایی است که در آن پرداخت می‌ شوند.

بیت کوین یک ارز دیجیتال است که بدون هیچ گونه کنترل مرکزی یا نظارت بانک ها و دولت ها عمل می کند و به یک نرم افزار همتا به همتای رمزنگاری متکی است. یک دفتر کل همه تراکنش‌ های بیت‌کوین را ثبت می‌کند و کپی‌های آن را در سرورهای سراسر جهان نگهداری می کند. هر تراکنش انجام شده در بیت کوین به صورت عمومی در شبکه پخش می شود و از گره ای به گره دیگر به اشتراک گذاشته می شود.

 

اتریوم چیست؟

اتر (ETH)، ارز دیجیتال شبکه اتریوم، دومین رمز دیجیتال محبوب پس از بیت کوین (BTC) است. اتریوم از یک فناوری بلاک چین نه تنها برای حفظ یک شبکه پرداخت غیرمتمرکز، بلکه برای ذخیره کدهای رایانه ‌ای برای تامین قراردادها و برنامه‌ های مالی غیرمتمرکز، استفاده می کند. برنامه ها و قراردادهای اتریوم توسط اتر، واحد پول شبکه اتریوم تامین می شوند.

اتریوم که در جولای 2015 راه اندازی شد، بزرگترین و معروف ترین ترین پلتفرم نرم افزاری غیرمتمرکز با پایان باز است. Ethereum امکان استقرار قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز (dApps) را فراهم می کند تا بدون هیچ گونه خرابی، کلاهبرداری، کنترل یا دخالت شخص ثالث ساخته و اجرا شوند. اتریوم با زبان برنامه نویسی خاص خود که بر روی یک بلاکچین اجرا می شود، به توسعه دهندگان امکان می دهد تا برنامه های کاربردی توزیع شده را بسازند و آن ها را اجرا کنند.

 

شباهت های بیت کوین و اتریوم

 

شباهت های بیت کوین و اتریوم

سیستم های بیت کوین و اتریوم هر دو توسط یک شبکه غیرمتمرکز از افراد در سراسر جهان (ماینرها) تغذیه و ایمن می شوند، که برای انجام وظیفه خود در حفظ امنیت شبکه پول می گیرند. هم بیت‌کوین و هم اتریوم در حال حاضر از پروتکل توافقی به نام اثبات کار (PoW) استفاده می‌ کنند که به گره‌ های شبکه‌ های مربوطه اجازه می ‌دهد تا در مورد وضعیت تمام اطلاعات ثبت‌ شده در بلاکچین خود به توافق برسند و از انواع خاصی از حملات اقتصادی به شبکه ‌ها جلوگیری کنند.

بیت کوین و اتریوم شباهت های زیادی با یکدیگر دارند. برای مثال هر دو آن ها یک ارز دیجیتال هستند که از طریق صرافی های آنلاین معامله می شوند و در انواع کیف پول های رمزنگاری ذخیره می شود. اتریوم و بیت کوین هر دو توکن های غیرمتمرکز هستند، به این معنی که توسط بانک مرکزی یا مرجع دیگری صادر یا تنظیم نمی شوند. اتریوم و بیت کوین هر دو از فناوری دفتر کل توزیع شده به نام بلاک چین استفاده می کنند و هر دو قابل استخراج هستند.

 

تفاوت های بیت کوین و اتریوم

 

تفاوت های بیت کوین و اتریوم

بیت کوین و اتریوم هر دو  کاربرد گسترده ای در فناوری بلاک چین دارند. همانطور که گفتیم بیت کوین و اتریوم هر دو ارزهای دیجیتالی هستند که از فناوری بلاک چین برای ایجاد یک لایه ارزش برای اینترنت استفاده می کنند. اما تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

بیت کوین اساساً به عنوان جایگزینی برای ارزهای سنتی و وسیله ای برای مبادله و ذخیره دارایی های دیجیتال طراحی شد. در حالیکه اتریوم یک بلاک چین قابل برنامه ریزی است که در زمینه های متعددی از جمله DeFi، قراردادهای هوشمند و NFT کاربرد پیدا می کند.

بیت کوین وسیله ای است که افراد از آن به عنوان راهی برای انتقال وجه و دارایی دیجیتال از یک فرد به فرد دیگر بدون بانک مرکزی استفاده می کنند. ولی اتریوم را به عنوان یک بلاک چین با هدف عمومی ساختند که از طریق قراردادهای هوشمند خود، امکان عملکردهای بی حد و مرز را فراهم می کند. در نتیجه، اتریوم به جای اینکه صرفاً به عنوان یک ذخیره‌ کننده دارایی های افراد خدمت کند، می‌تواند بسیاری از کارها را به خوبی انجام دهد. پلتفرم اتریوم را اساساً برای کسب درآمد از عملیات قراردادهای هوشمند اتریوم و dApps ساختند.

تفاوت بین اتریوم و بیت کوین در این واقعیت است که بیت کوین چیزی بیشتر از یک ارز دیجیتال نیست. در حالی که اتریوم یک فناوری دفتر کل است که شرکت ها از آن برای ساخت برنامه های جدید استفاده می کنند. هم بیت کوین و هم اتریوم بر اساس فناوری «بلاک چین» کار می کنند، اما اتریوم بسیار قوی تر از بیت کوین  است.

جمع بندی

در واقع هر دو شبکه بیت‌کوین و اتریوم بر اساس اصل دفتر کل توزیعی و رمزنگاری کار می‌کنند. اما این دو از جنبه‌ های  فنی نیز با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا، تراکنش‌ های شبکه اتریوم می توانند حاوی کدهای اجرایی باشند. اما اطلاعات ارسالی به تراکنش‌ های شبکه بیت‌ کوین معمولاً فقط برای یادداشت‌ برداری هستند. تفاوت‌ های دیگر شامل زمان بلوک و الگوریتم‌ هایی که روی آن اجرا می‌ شوند است. تراکنش اتریوم در ثانیه در مقایسه با دقیقه برای بیت‌کوین تأیید می ‌شود. همچنین الگوریتم های اجرایی برای بیت‌کوین SHA-256 و برای اتریوم Ethash هستند.

شبکه های بیت کوین و اتریوم با توجه به اهداف کلی آنها متفاوت هستند. بیت کوین را به ‌عنوان جایگزینی برای ارزهای ملی ایجاد شد. بنابراین می‌خواهد وسیله مبادله و ذخیره‌ وجوه و دارایی های کاربران باشد. اما اتریوم به عنوان پلتفرمی برای تسهیل قراردادها و برنامه ‌های غیرقابل تغییر از طریق ارز خود در نظر می گیرند. در واقع بیت کوین یک ارز دیجیتال است و اتریوم یک پلتفرم. اتر توکن بومی در بلاک چین اتریوم است که تراکنش ها را در شبکه اتریوم سریعتر از بیت کوین انجام می دهد.

اشتراک گذاری

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
آگاه شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

تازه ها

چند ساعتی است که از شکل‌گیری بلاک شماره 840 هزار در بلاک چین بیت کوین می‌گذرد. در
شرکت تتر به‌تازگی 10 میلیون استیبل کوین تتر را در شبکه تون عرضه کرد. این اتفاق
مت هوگان (Matt Hougan)، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری شرکت Bitwise، با بررسی تاریخی رویداد هاوینگ
به‌گزارش coingape.com، شبکه بلاکچین سولانا در روز 16 مارس 2020 آغاز به‌کار کرد. بنابراین

منتخب

مطالب مشابه

چند ساعتی است که از شکل‌گیری بلاک شماره 840 هزار در بلاک چین بیت کوین می‌گذرد. در
شرکت تتر به‌تازگی 10 میلیون استیبل کوین تتر را در شبکه تون عرضه کرد. این اتفاق
مت هوگان (Matt Hougan)، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری شرکت Bitwise، با بررسی تاریخی رویداد هاوینگ
به‌گزارش coingape.com، شبکه بلاکچین سولانا در روز 16 مارس 2020 آغاز به‌کار کرد. بنابراین