قویترین و بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو چیست؟ همانطور که میدانید، تریدینگ ویو، مهمترین مرجع تحلیل تکنیکال بازارهای فارکس و ارز دیجیتال است. بسیاری از ابزارهای تحلیلی تریدینگ ویو به صورت رایگان در دسترس هستند. این در حالی است که بخشی از آنها هم در ازای خرید اشتراک قابل استفادهاند. علاوه بر آن، ساخت اندیکاتور در تریدینگ ویو هم یکی از قابلیتهای جذاب این سایت معتبر است. در این مطلب، قصد داریم به معرفی اندیکاتورهای تریدینگ ویو رایگان و پولی پرکاربرد بپردازیم.
معرفی بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو
برای معرفی بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو باید به یک نکته مهم اشاره کنیم. هر چند بسیاری از اندیکاتورها به صورت رایگان در اختیار تحلیلگران قرار دارند؛ اما برخی از اندیکاتورها هم هستند که تنها با خرید اشتراک قابل استفادهاند. از آن گذشته، در مواردی بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو در نسخه رایگان به صورت محدود در دسترس هستند. بنابراین در اینجا بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو را به تفکیک ابزارهای رایگان و پولی معرفی میکنیم.
بهترین اندیکاتور رایگان تریدینگ ویو
نمیتوان یک ابزار را به عنوان بهترین اندیکاتور در تریدینگ ویو معرفی کرد. در عوض، فهرستی از اندیکاتورهای کاربری و رایگان در تریدینگ ویو وجود دارند که هر تحلیلگری به آنها نیاز دارد. در اینجا، تعدادی از اندیکاتورهای پرکاربرد تریدینگ ویو را معرفی میکنیم.
📝بیشتر بدانیم: اندیکاتور چست؟
1. اندیکاتور فیبوناچی
فیبوناچی یکی از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو است که برای تعیین نقاط ورود و خروج در معاملات استفاده میشود. نسبتهای طلایی در آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال عمدتاً به صورت سه عدد 38.2 درصد، 50 درصد و 61.8 درصد تعریف میشوند. البته در صورت لزوم میتوان از درصدهای دیگری نیز استفاده کرد. با این وجود بیشترین موارد کاربردی همین سه عدد است که در بالا اشاره کردیم. شاید بپرسید کاربرد این اعداد دنباله فیبوناچی چیست؟ پاسخ این است که به کمک دنباله فیبوناچی میتوان زمانی که نمودار قیمت به منطقه تغییر خط روند نزدیک میشود را شناسایی کرد.
اندیکاتور فیبوناچی در مدلهای مختلف در تریدینگ ویو ارائه میشود. در تصویر بالا برای فراخوان این ابزارها در صفحه نمودار قیمت دارایی مدنظر در تریدینگ ویو، روی آیکون مشخص شده با کادر قرمز کلیک کنید. منوی باز شده، مجموعه ابزارهای اندیکاتور فیبوناچی را نشان میدهد. اندیکاتو فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement) پرکاربردترین آنها است.
2. اندیکاتور فراکتال
اندیکاتور فراکتال ابزار کاربردی برای شناسایی الگوهای تکرار شونده در نمودار قیمت است و به کمک آن میتواند سیگنالهای خرید و فروش در بازارهای مالی دریافت کرد. این اندیکاتور در نمودار قیمت از کنار هم قرار گرفتن 5 کندل استیک متوالی تشکیل میشود. اندیکاتور فراکتال به نوعی الگوی بازگشتی قیمت روی نمودار ایجاد میکند و به 2 دسته صعودی و نزولی تقسیم میشود.
با توجه به تصویر بالا برای دسترسی به این اندیکاتور در تریدینگ ویو، کافیست در تب Indicators، عبارت Williams Fractals را وارد کنید. بعد از فراخوان این ابزار روی نمودار قیمت، همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، مثلثهای سبز و قرمز رنگی ظاهر میشوند که هر یک از آنها خبر از تغییر روند نمودار میدهند.
3. اندیکاتور RSI
اندیکاتور RSI برای اندازهگیری قدرت یا مومنتوم روند صعودی یا نزولی قیمت در نمودار استفاده میشود. به کمک آن میتوان محدوده اشباع خرید و فروش را در نمودار قیمت شناسایی کرد. وقتی این شاخص عددی بالای 70 را نشان میدهد، در واقع نمودار وارد منطقه اشباع خرید شده و در حال نزدیک شدن به پایان روند صعودی هستیم. اما اگر اندیکاتور RSI عددی زیر 30 را نشان دهد، نمودار قیمت وارد منطقه اشباع فروش شده و چیزی تا پایان روند نزولی باقی نمانده است.
برای دسترسی به این اندیکاتور در تریدینگ ویو، کافیست در تب Indicators، عبارت RSI را وارد کنید. این امکان برای شما وجود دارد که تنظیمات محاسبه اندیکاتور RSI را در بخش Settings تریدینگ ویو شخصیسازی کنید.
4. اندیکاتور مکدی
مکدی یک اندیکاتور روندی است. در زبان انگلیسی، عبارت Moving Average Convergence Divergence به معنی میانگین متحرک همگرایی واگرایی، ابزاری است که تحت عنوان اندیکاتور MACD شناخته میشود. اندیکاتور مکدی برای تایید روندها و ارزیابی قدرت آنها در نمودار قیمت استفاده میشود. این اندیکاتور روی نمودار قیمت از سه بخش اصلی تشکیل میشود:
-
خط مکدی (MACD Line)
خط مکدی اختلاف نمایی میانگین 26 و 12 روزه قیمت حاصل میشود. با بررسی ماهیت رفتار خط مکدی مشخص میشود که این خط بهصورت نوسانی و خیلی تند تغییر وضعیت میدهد.
-
خط سیگنال (Signal Line)
خط سیگنال نشاندهنده میانگین 9 روزه قیمت در نمودار است. با مشاهده این خط در اندیکاتور مکدی متوجه میشوید که نوسانات آن در مقایسه با خط MACD به مراتب کمتر است.
-
هیستوگرام مکدی (MACD Histogram)
در اندیکاتور MACD، هیستوگرام از اختلاف بین خط مکدی و سیگنال به دست میآید. طبیعی است که وقتی اختلاف بین این دو خط افزایش پیدا میکند، طول میلههای هیستوگرام افزایش مییابد. برعکس با کاهش اختلاف بین این دو خط، طول میلههای هیستوگرام کاهش مییابد. استراتژی معاملاتی مختلفی با اندیکاتور مکدی پیش روی تحلیلگران قرار دارند. یکی از رایجترین آنها، استراتژی کراس اور است.
📝بیشتر بدانیم: استراتژی معاملاتی
این استراتژی روی محل تقاطع دو خط مکدی و سیگنال تمرکز میکند. ماهیت این استراتژی هم بسیار ساده است و خیلی راحت میتوانید از آنها استفاده کنید. این استراتژی معمولا وقتی استفاده میشود که شاهد روندهای قوی در بازار هستیم. اندیکاتور مکدی اصطلاحا پسرو یا تاخیری است. این موضوع باعث میشود در روندهای ضعیف سیگنال پس از دست رفتن فرصتهای معاملاتی به دست بیاید. دو نکته مهم در رابطه با استراتژی معامله کراس اور با اندیکاتور MACD وجود دارند که عبارتاند از:
- وقتی خط مکدی از پایین به سمت بالا حرکت کرده و خط سیگنال را قطع میکند، سیگنال خرید صادر میشود.
- وقتی خط مکدی از بالا به سمت پایین حرکت کرده و خط سیگنال را قطع میکند، سیگنال فروش صادر میشود.
اندیکاتور بولینگر باند
اندیکاتور بولینگر باند از سه خط تشکیل میشود. این سه خط در کنار یکدیگر دو باند را روی نمودار قیمت ایجاد میکنند. این اندیکاتور میزان پراکندگی یا فاصله قیمت را نسبت به میانگین متحرک ساده (SMA) مشخص میکند. بر این اساس هر زمان خطوط پایین و بالای بولینگر باند از هم فاصله بگیرند، بهمعنی آن است که قیمت از SMA دور شده است. برعکس هنگامی که خطوط بالا و پایین باند بولینگر بههم نزدیک شوند، نشانه آن است که قیمت به SMA نزدیک شده است.
وقتی خطوط بالا و پایین بولینگر بند بهسمت خط SMA نزدیک میشوند، پدیده فشردگی باند بولینگر رخ میدهد. در این حالت دامنه نوسانات قیمت در بازار کاهش پیدا میکند و قیمت بهسمت میانگین متحرک نزدیک میشود. هر زمان این اتفاق در نمودار رخ میدهد، باید منتظر یک نوسان قیمت بزرگ در بازار باشید. اندیکاتور بولینگر باند بهاعتقاد برخی از کارشناسان، بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو است که بهصورت رایگان در دسترس شما قرار دارد.
6. اندیکاتور MFI
Money Flow Index که در زمان فارسی تحت عنوان شاخص جریان نقدینگی ترجمه میشود، بهعنوان یکی از اندیکاتورهایی در تحلیل تکنیکال است که روی حجم معاملات برای پیشبینی روند قیمتها متمرکز میشود. این اندیکاتور نیز در خانواده اسیلاتورها یا نوسانگرها قرار میگیرد که بین 0 تا 100 در نوسان است.
محدود 20 تا 80 در این شاخص به عنوان محدوده تعادلی به شمار میرود. در حالی که محدوده زیر 20 تحت عنوان محدود اشباع فروش و محدوده بالای 80 به بالا با نام اشباع خرید شناخته میشود. در محدود زیر 20 باید شاهد ورود جریان نقدینگی در آینده نزدیک به بازار باشیم و به این ترتیب روند صعودی در انتظار آن خواهد بود. اما در محدوده بالای 80 نیز باید منتظر خروج نقدینگی از بازار باشیم که در نهایت منجر به آغاز روند نزولی میشود.
7. اندیکاتور استوکاستیک
اندیکاتور استوکاستیک سرعت تغییرات قیمت در یک بازه زمانی را مورد بررسی قرار میدهد. این اندیکاتور نشاندهنده رابطه بین قیمت بسته شدن دارایی و بازه قیمتی آن (کمترین و بالاترین قیمت) در یک دوره است. استوکاستیک بهعنوان یکی از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو بهصورت رایگان در دسترس شما قرار دارد.
نوسان این اندیکاتور بین دو عدد 0 و 100 رخ میدهد. محدوده تعادلی آن نیز بین 20 تا 80 قرار میگیرد. وقتی نمودار به زیر عدد 20 برسد، دارایی وارد محدود اشباع فروش میشود. در نمودار اندیکاتور استوکاستیک دو خط K و D وجود دارد. در زمانی که هر دوی آنها زیر شاخص 20 قرار میگیرند و خط K از پایین به بالا خط D را قطع میکند، سیگنال خرید صادر میشود.
وقتی هر دو خط به بالای 80 برسند، دارایی در محدوده اشباع خرید قرار میگیرد. در زمانی که خط K از بالا به پایین خط D را قطع کند، سیگنال فروش صادر خواهد شد. بار دیگر لازم است به این نکته اشاره کنیم که خط D در مقایسه با خط K ارزش و اهمیت بیشتری دارد و برای دریافت سیگنال خرید و فروش از آن استفاده میشود.
بهترین اندیکاتور پولی تریدینگ ویو
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، امکان ساخت اندیکاتور در تریدینگ ویو وجود دارد. بسیاری از اندیکاتورهایی که توسط کاربران به تریدینگ ویو اضافه میشود، به صورت پولی در قالب خرید اشتراک قابل دسترسی هستند. تریدینگ ویو، مدلهای اشتراک با امکانات گوناگونی را تعریف کرده که هر کدام قیمت خاصی دارند.
برخی از بهترین اندیکاتورهای پولی تریدینگ ویو عبارتاند از:
-
اندیکاتور Lux Algo Premium
این اندیکاتور با استفاده از الگوریتم اختصاصی، سیگنالهای خرید و فروش سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال را تجزیه و تحلیل و سپس سیگنالهای خرید و فروش با دقت بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد.
-
اندیکاتور Market Cipher
یک اندیکاتور جامع است که روند بازار را با استفاده از ترکیب اندیکاتورهای حمایت و مقاومت زیر نظر میگیرد و بر اساس، ترکیب اندیکاتورهای نوسانگر، سیگنالهای خرید و فروش صادر میکند.
📝بیشتر بدانیم: خطوط حمایت و مقاومت چیست؟
-
اندیکاتور AlphaTrend
این اندیکاتور برای تشخیص نقاط تغییر جهت و معکوس شدن روند نمودار قیمت کاربرد دارد.
-
اندیکاتور QQE MOD
این اندیکاتور برای اندازهگیری مومنتوم تغییرات قیمت و تعیین نقاط اشباع خرید و فروش کاربرد دارد.
کلام پایانی
در این مطلب بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو رایگان و پولی را معرفی کردیم. حتی اگر قصد خرید اشتراک تریدینگ ویو را ندارید، شما میتوانید از اندیکاتورهای رایگان این سایت، بسیاری از نیازهای خود برای تحلیل تکنیکال را برطرف کنید. البته ناگفته نماند که اگر قصد استفاده همزمان بیش از 2 اندیکاتور روی نمودار قیمت یک دارایی را دارید، باید حتما از اکانتهای پولی تریدینگ ویو استفاده کنید.