Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > استراتژی معاملاتی؛ اسکلت ساختمانی یک تریدر
استراتژی معاملاتی؛ اسکلت ساختمانی یک تریدر

استراتژی معاملاتی؛ اسکلت ساختمانی یک تریدر

گاها در بسیاری از تفسیرها از ترید در بازارهای مالی لفظ میدان جنگ و جنگجو، سامورایی و شمشیر سامورایی را شنیده ایم. تا حدی این تفاسیر می‌توانند درست باشند اگر بازارهای مالی که در آن معاملات خود را انجام می‌دهیم را میدان جنگ، خود را یک جنگجو و نحوه فعالیت و به نوعی دستورکار معاملاتی خود را شمشیر بنامیم این تفاسیر رنگ واقعیت به خود می‌گیرند.

شمشیر یک تریدر استراتژی اوست. این یکی دیگر از جملات قصاری است که می‌توانیم برای توصیف اهمیت استراتژی معاملاتی از آن استفاده کنیم. در این مقاله به اهمیت استراتژی ترید تاثیر آن و اصول ساخت و آبدیده کردن آن می‌پردازیم.

 

استراتژی معاملاتی چیست؟

دستور عملی از نحوه دیدن چارت قیمتی، تا تحلیل و بررسی قیمت و تشخیص ساختار بازار تا چگونگی ورود، مدیریت معامله و خروج از معامله را استراتژی معاملاتی می‌گویند.

بنابراین بسیار منطقی است که برای داشتن معاملاتی موفق شما روی استراتژی معاملاتی خود تمرکز ویژه‌ای داشته باشید و با بک تست و فوروارد تست‌های مختلف آن را تقویت کنید تا درمیان جنگ برای شما جنگیدن با آن قابل اطمینان شود.

 

بهترین استراتژی معاملاتی چیست؟

 

بهترین استراتژی معاملاتی چیست؟

بهترین استراتژی برای شما، استراتژی است که تمام نقاط ضعف و قوت آن را بشناسید. استراتژی معاملاتی با سبک تحلیلی متفاوت است. سبک‌های تحلیلی شامل کلاسیک، پرایس اکشن، فیبوناچی و یا شاخه‌های این بی‌شمار سبک‌های تحلیلی هستند. اما استراتژی معاملاتی مجموعه‌ای از ابزاری است که در این سبک‌های تحلیلی با آزمون و خطا کنار یکدیگر قرار داده‌اید و به شما به صورت دقیقی نقاط ورود، نحوه مدیریت حین معامله و خروج را اعلام می‌کنند.

در کنار دیگر ویژگی‌های بهترین استراتژی، سادگی از ویژگی‌هایی است که متاسفانه بسیاری از معامله گران ضررده به دلیل علاقمندی به پیچیده کردن استراتژی‌ها از آن چشم پوشی می‌کنند.

توصیه می‌کنیم که شما از این ویژگی به همین سادگی عبور نکنید. استراتژی معاملاتی شما یک سیستم ورود، مدیریت و خروج است که بازدهی آن طی آزمون وخطاهای بسیار مورد تایید شما قرار گرفته و میزان سود و زیان‌های متوالی، میزان ریسک احتمالی که می‌تواند به حساب شما وارد کند و… مورد سنجش و تایید شما قرار گرفته است.

 

انواع استراتژی معاملاتی

 

انواع استراتژی معاملاتی

استراتژی ترید کوتاه‌مدت یا اسکلپ

ترید کوتاه‌مدت معمولا درباره معاملاتی که در مدت زمان کمتر از یک روز باز می مانند تعریف می‌شود. در این استراتژی ما به عنوان معامله گر به بهره‌برداری از نوسانات قیمتی در کوتاه‌مدت، اما در تعداد بالا تاکید داریم. از ابزارهای تحلیل تکنیکال برای ورود و خروج زودهنگام استفاده می کنیم. این روش پرریسک‌تر است، بنابراین براساس توصیه افراد حرفه ای نباید با تجربه کمتر از 1 سال با این نوع استراتژی های معاملاتی، معامله کنید. برای سود آوری اصولی از این استراتژی شما نیاز به سرمایه بیشتری دارید.

 

استراتژی ترید میان‌مدت

ترید میان‌مدت با باز بودن معاله در مدت زمانی بین یک روز تا یک هفته به صورت معمول تعریف می شود. تحلیلهای تکنیکال و بنیادی در این سبک از استراتژی های معامله در ارزدیجیتال یا Forex و یا هر بازار مالی دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع ترید کمی کم‌ریسک‌تر از ترید کوتاه‌مدت/اسکلپ بوده و سودآوری بیشتری نیز به دلیل کم بودن فشار روانی و راحتی در تشخیص دارد.

 

استراتژی ترید بلندمدت

ترید بلندمدت در بازه زمانی بیش از 3 ماه تعریف می‌شود. در این استراتژی تحلیل بنیادی و الگوهای تکنیکالی در تایم بالای 4 ساعت و روزانه در الویت هستند. این استراتژی معاملاتی با توجه به تغییرات بلندمدت بازار، در مدت طولانی‌تر این معاملات فعال و باز نگه‌داری می‌شوند. این استراتژی نیاز به صبر و همچنین سرمایه بسیار بیشتری به نسبت دو شیوه قبلی است.

دقت در انتخاب نوع استراتژی معاملاتی مناسب با توجه به سبک تحلیل شخص شما و سرمایه‌ای که دارید، می‌تواند موفقیت شما را افزایش دهد.

 

استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال

استراتژی معاملاتی به صورت کلی چارچوب مشخصی ومعیارهای مشخصی نیز برای سنجش و طراحی دارند، اما مولفه تعیین کننده‌ای که می‌تواند تا حدودی استراتژی شما را دچار تحول کند شخصیت بازار مد نظر معاملاتی شماست.

هر بازار و هر سهم مدنظر برای انجام معامله، از حجم مارکت تا میزان نوسان و مولفه‌های اثرگذار، می‌توانند متفاوت باشند.

در بازار ارزهای دیجیتال، مهم‌ترین عاملی که در طراحی استراتژی معاملاتی شما تاثیر می‌گذارد، نوسان و میزان نقدشوندگی کم بعضی از ارزهای این بازار است. استراتژی معاملاتی ارزهای دیجیتال می‌توانند از مولفه تحلیل فاندامنتال یا بنیادی وام بیشتری گرفته تا قدرت تشخیص و بازدهی را بالاتر ببرید.

 

همبستگی ها: بررسی همبستگی چارت ارز مدنظر با لیدر آن حوزه یا با بیت کوسن، یا حتی با دیگر چارت‌های مهم مانند طلا می‌تواند در روند تحلیل شما تاثیر بگذارد. به عنوان مثال طلا و بیت کوین و دیگر زمان، طلا و نزدک با یکدیگر همبستگی‌هایی داشتند، در صورت کشف چنین همبستگی‌هایی مهم است بدانی در ارز مقابل ساعتی که بیشترین نقدینگی وجود دارد چه ساعتی است؟ در این هنگام می‌توانید ساعت معاملات خود را در آن برهه زمانی به دلیل نقدشوندگی ونوسانات بالا تعیین کنید.

تعیین زمان معاملات، بخشی از استراتژی معاملات شماست که برای تعیین ان باید متغییر‌هایی همچون، ساعات کاری خودتان، دسترسی‌ها و سبک تحلیلی و… را مد نظر قرار بدهید.

 

طراحی استراتژی معاملاتی

 

طراحی استراتژی معاملاتی

برای ساختن یک استراتژی معاملاتی مناسب می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. شناسایی اهداف و امکانات خود

نوع ترید (کوتاه، میان، بلندمدت) و سرمایه‌ای که دارید را تعیین کنید. در ادامه باید خواسته و انتظارات معقولی داشته باشید، شما نمی‌توانید در ابتدا انتظارات خودتان از بازار را تعیین کنید و سپس به دنبال ساخت استراتژی باشید که به شما بیشترین سود ممکن را بدهد، زیرا این آغاز مسیری بی‌پایان از زیان و ناکامی است.

پس در ابتدا سبک تحلیلی خود را مشخص کنید، براساس ابزار آن یا استراتژی‌های ارائه شده از منتور خود، شروع به بک تست گرفتن ۲ساله کنید، نقاط ضعف و قوت را تشخیص داده و براساس آن یک انتظار معقول داشته باشید.

  1. انتخاب بازار و جفت‌های مناسب

براساس بکتست‌هایی که در جفت ارز و سهام‌های مدنظر می‌گیرید می‌دانید استراتژی شما در کدام جفت ارز یا سهام بازدهی بهتری دارد، شما ساعت‌هایی که در آن بهتر عمل کردید را نیز باید در نظر بگیرید، و با این فیلترها می‌توانید موفق‌تر و با اعتماد بنفس بیشتری معاملات خود را آغاز کنید.

  1. تعیین استراتژی ورود و خروج

مهم‌تر از یافتن نقاط ورود معاملاتی، نقاط خروج معاملات شماست. اگر در سود بودید قرار است تا کجا صبوری کنید؟ تا کجا زمان را کش داده و در انتظار سود بیشتر سودتان را نقد نمی‌کنید؟ در چه صورتی قرار است زودتر معاملات را ببندید؟ درصورت زیان دیدن، اصول حفاظت از دارایی شما چیست؟ و چگونه تعیین می‌شود؟

با دقت در بکتست‌ها و ثبت و تجزی تحلیل دیتاهای بدست آمده این عوامل را به صورت عددی تعیین کنید.

  1. قرار دادن حد ضرر

stop loss با معنای حدضرر برای بسیاری از ما آشناست، اما برای درک بهتر رسالت اینکار می‌توانید از واژه PL هم استفاده کنید که اختصار مفهوم «حدمحافظ» است. حد محافظ یعنی بیش از آن نمی‌گذارید سرمایه‌تان به خطر بیوفتد.

درک عمیق از کارایی ابزار کمکی استراتژی معاملاتی شما باعث می‌شود در رعایت و تعهد به قوانین موفق‌تر باشید.

  1. مدیریت سرمایه و حجم معامله

تعداد و حجم معاملات روزانه سودده و زیان ده خودتان را مشخص کنید. مشخص کنید قرار است برای چه مقدار از زیان و سود معامله کنید و نحوه تعیین این مقدار ریسک برای هر معامله از چه فرمول ریاضیاتی چیست؟

  1. بازنگری منظم استراتژی

در بازه زمانی‌های مشخص بازدهی استراتژی خودتان را بررسی کرده و براساس فرمول‌های ریاضی سعی کنید تا نقطه‌ای که در آن دچار مشکل هستید را بیابید و با تلاش سعی کنید استراتژی معاملاتی خود را پویا نگه دارید.

  1. یادداشت‌برداری منظم

ثبت دیتا و یادداشت کردن مستمر و همراه با جزئیات از فراموشی علل موفقیت و ناکامی شما جلوگیری می‌کند.

 

سخن نهایی

استراتژی معاملاتی را پیچیده، شلوغ، ناآشنا انتخاب نکنید. براساس نکاتی که در این مقاله گفته شد سعی کنید دست به طراحی و آزمودن استراتژی خود کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید

در مجموع باید گفت انتخاب استراتژی معاملاتی مناسب با توجه به شرایط شخصی، سبک تحلیل و سطح تجربه و سرمایه‌گذاری شما یکی از مهم‌ترین عناصر موفقیت در ترید است. دقت در استراتژی، انتخاب جفت و مدیریت ریسک می‌تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش های پر تکرار