Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > خط روند چیست؟ آموزش خط روند در تحلیل تکنیکال
خط روند چیست؟ آموزش خط روند در تحلیل تکنیکال

خط روند چیست؟ آموزش خط روند در تحلیل تکنیکال

خط روند (Trend Line) یکی از مباحث کلاسیک و پایه‌ای در تحلیل تکنیکال است. معمولا در هر دوره تحلیل تکنیکال یکی از موضوعاتی که در همان ابتدا مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، آموزش رسم خط روند در فارکس، ارز دیجیتال و بورس است. با وجود مفهوم نسبتا ساده خط روند در تحلیل تکنیکال، آنچه اهمیت پیدا می‌کند، توانایی استفاده صحیح از آن در هنگام تحلیل نمودار است.

ردپای این بحث در تمام حوزه‌های تحلیل تکنیکال از جمله الگوهای قیمت، اندیکاتورها، پرایس اکشن و غیره می‌توان مشاهده کرد. بنابراین درک صحیح آن برای تسلط بر تحلیل تکنیکال ضروری است. در ادامه به این سوال مهم پاسخ می‌دهیم که خط روند چیست و بهترین استراتژی معامله با خط روند کدام است؟

 

خط روند چیست؟ (Trend Line)

در ابتدا یک تعریف ساده از مفهوم خط روند در ارز دیجیتال، فارکس و بورس را ارائه می‌کنیم. خط روند، در حالت کلی به خطی گفته می‌شود که سقف‌های قیمتی یا کف‌های قیمتی را در روند حرکت نمودار قیمت به یکدیگر متصل می‌کند. برای کشیدن خط روند در حداقلی‌ترین حالت به دو نقطه سقف یا کف قیمت در کنار هم نیاز داریم. در حالت کلی زمانی خط روند معنی پیدا می‌کند که در یک تایم فریم شاهد روند صعودی یا نزولی در نمودار قیمت باشیم. اگر با اتصال سقف‌ها و کف‌های قیمت به خطوط افقی دست پیدا کردید، در اصطلاح رایج به آن‌ها خطوط حمایت و مقاومت گفته می‌شود.

 

کاربردهای خط روند چیست؟

 

کاربردهای خط روند چیست؟

آموزش خط روند از این جهت مهم است که در پیدا کردن نقاط ورود و خروج مناسب در بازار به‌ شما کمک می‌کند. اهمیت خط روند در اطلاعات بسیار مهمی است که در اختیار تحلیل‌گر قرار می‌دهد. در همین راستا مهم‌ترین اهداف کشیدن خط روند در تحلیل تکنیکال عبارت‌اند از:

  • تعیین مسیر غالب در حرکت قیمتی نمودار در تایم فریم مشخص
  • تشخیص حمایت و مقاومت دارایی در روند تغییرات قیمت
  • درک سرعت تغییر قیمت در روندها
  • شناسایی دقیق الگوهای قیمت در تحلیل تکنیکال

چهار هدف فوق شاید به ظاهر ساده به نظر برسند. اما افراد حرفه‌ای در تحلیل تکنیکال به خوبی می‌دانند که هر یک از این موارد چه تأثیری در تصمیم‌گیری‌های به موقع برای خرید و فروش دارایی‌ها دارد. نکته مهمی که باید در زمینه ترسیم خط روند در نظر بگیرید، انتخاب تایم فریم مناسب است.

Trend Line را می‌توانید برای تایم فریم‌های مختلف ترسیم کنید. نکته مهم در انتخاب تایم فریم مناسب، استراتژی معاملاتی شماست. به‌ عنوان مثال برای استراتژی پوزیشن تریدینگ باید به‌ سراغ تایم فریم‌های روزانه یا هفتگی بروید. در حالی که برای اسکالپ تریدینگ، نمی‌توانید به تایم فریم فراتر از چند ثانیه یا دقیقه فکر کنید.

 

انواع خط روند

 

انواع خط روند

انواع خط روند به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • خط روند استاتیک
  • خط روند داینامیک

خط روند استاتیک، همان خط حمایت یا مقاومت است که به‌صورت افقی روی نمودار ترسیم می‌شود. به‌ عبارت دیگر این خط روی یک قیمت ثابت ترسیم می‌شود. این در حالی است که خط روند داینامیک، به‌ صورت خط شیب‌دار رسم می‌شود و قیمت ثابت ندارد. به‌ همین دلیل تحت عنوان خط روند پیشرفته هم شناخته می‌شود. در حالت کلی انواع خط روند دینامیک را می‌توان به دو دسته کلی خط روند صعودی و نزولی تقسیم نمود که در اینجا به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

1. خط روند صعودی

این خط در روند صعودی روی نمودار ترسیم می‌شود و کف‌های قیمتی را به هم متصل و محدوده حمایت در نمودار را مشخص می‌کند. نکته مهم در خصوص خط حمایت آن است که تا زمانی که شکسته نشود معتبر است و نقش حمایت را برای نمودار ایفا می‌کند. هر چه شیب خط روند صعودی بیشتر باشد، نشان دهنده آن است که قدرت خرید در بازار بالاتر است.

 

2. خط روند نزولی

این خط در روند نزولی روی نمودار ترسیم می‌شود و سقف‌های قیمتی را به هم متصل می‌کند. به‌همین دلیل محدوده مقاومت در برابر افزایش قیمت را نشان می‌دهد. در جریان روند نزولی مادامی که این خط شکسته نشده است، معتبر است و نقش مقاومت را برای نمودار ایفا می‌کند. هر چه شیب خط روند نزولی بیشتر باشد، نشان دهنده آن است که فشار فروش در بازار بالاتر است.

 

آموزش کشیدن خط روند در ارز دیجیتال، فارکس، بورس

کندل استیک از معروف‌ترین فرم نمایش نمودارهای قیمتی است که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر با کندل‌ها آشنایی داشته باشید، ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که کدام قسمت از کندل‌ها را باید به عنوان مبنا برای ترسیم خط روند در نظر بگیرید؟

کندل‌ها چهار نقطه قیمت باز شدن، بسته شدن، بالاترین و پایین‌ترین قیمت را به نمایش می‌گذارند. تصمیم‌گیری در این زمینه کاملا بر عهده شما است و باید با توجه با استراتژی معاملاتی خود تصمیم بگیرید که از کدام یک از موارد چهارگانه فوق استفاده کنید. روی هم رفته برای ترسیم خط روند باید حتما به موارد زیر دقت کنید:

  • برای ترسیم خط روند نیاز به دو نقطه (سقف یا کف) در روند حرکت قیمت دارایی دارید.
  • خط روند زمانی از اعتبار بالایی برخوردار است که با بدنه شمع‌ها تقاطع چندانی نداشته باشد.
  • خط روند‌هایی که در تایم فریم طولانی‌تری ترسیم شود، از اعتبار بالاتری برخوردار است.
  • در روند صعودی وقتی خط حمایت شکسته می‌شود، معمولا تبدیل به خط مقاومت می‌شود.
  • در روند نزولی وقتی خط مقاومت شکسته می‌شود، معمولا تبدیل به خط حمایت می‌شود.
  • روش‌های مختلفی برای رسم خط روند وجود دارد. به‌عنوان مثال می‌توان به رسم خط روند به روش آلفونسو اشاره کرد که نیاز به بحث و بررسی در یک مقاله جداگانه دارد.

 

اندیکاتور رسم خط روند در تریدینگ ویو

تریدینگ ویو بهترین ابزار برای آموزش استراتژی خط روند فارکس و ارز دیجیتال است. در حال حاضر، بهترین اندیکاتور خط روند در تریدینگ ویو با نام Auto TrendLine شناخته می‌شود. البته این اندیکاتور تنها در اکانت‌های با اشتراک پولی تریدینگ ویو در دسترس است. در عین حال، اندیکاتور رسم خط روند در تریدینگ ویو به‌صورت رایگان نیز وجود دارد. برای این منظور باید در بخش Indicators تریدینگ ویو، عبارت Trend Lines V2 را جستجو کنید. به‌این ترتیب خط روند روی نمودار قیمت مد نظر شما به‌صورت خودکار ترسیم می‌شود.

البته امکان تنظیمات رسم اندیکاتور خط روند هم وجود دارد. برای این منظور باید وارد بخش تنظیم این اندیکاتور مشابه تصویر زیر شوید. شما می‌توانید زمان‌بندی ترسیم خط روند و تعداد نقاط برای رسم خط روند را مشخص کنید.

 

خط روند در تریدینگ ویو

 

استراتژی های ترید با خط روند

دو استراتژی معامله با خط روند در تحلیل تکنیکال رایج‌تر هستند که در اینجا به‌معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

 

1. استراتژی معامله با خط روند

تا زمانی که نمودار خط روند را قطع نکند، می‌توانید از استراتژی معامله در جهت روند کمک بگیرید. معمولا خطوط روند با شیب کم در تایم فریم بلندمدت اعتبار به‌ مراتب بیشتری دارند. خط روند که به‌ صورت افقی ترسیم می‌شود، همان خط حمایت و مقاومت است. ستاپ‌های معاملاتی مختلفی را می‌توان برای استراتژی در جهت خط روند تعریف کرد. ما در این جا روی یکی از بهترین و مطمئن‌تری ستاپ‌های معاملاتی در این زمینه تمرکز می‌کنیم. اجازه دهید از یک مثال برای این منظور استفاده کنیم. تصویر زیر را به‌دقت زیر نظر بگیرید.

 

استراتژی معامله با خط روند

 

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، خط حمایت و روند با یکدیگر تلاقی پیدا می‌کنند. شما باید روی این نقطه تمرکز کنید. بسیاری از معامله‌گران ریسک‌پذیر همین نقطه را به‌عنوان قیمت ورود به پوزیشن معاملاتی در نظر می‌گیرند. اما اگر به‌دنبال معامله با احتیاط بیشتری هستید، باید یک پارامتر دیگر را به ستاپ معاملاتی خود بیفزایید.

در اینجا از ترکیب خط روند با پرایس اکشن استفاده شده است. به‌طوری‌که الگوی قیمت چکش معکوس در محل تلاقی خط روند با حمایت دیده می‌شود. به‌این ترتیب می‌توانید با اطمینان بیشتری، پوزیشن لانگ یا خرید را در این نقطه باز کنید.

 

2. استراتژی شکست خط روند

هیچ خط روندی را نمی‌توان یافت که برای همیشه معتبر باشد. بالاخره نمودار قیمت این خط را قطع می‌کند. شما می‌توانید از فرصت شکست خط روند توسط نمودار نیز برای معامله کرده استفاده کنید. دقت داشته باشید که اگر نمودار توسط یک کندل قیمت با بدنه کشیده بشکند و قیمت در آن محدوده تثبیت شود، می‌توانید برای ورود به پوزیشن معاملاتی دست به‌کار شوید. اگر خط روند صعودی توسط نمودار بشکند باید به‌سراغ پوزیشن فروش بروید. همچنین در صورت شکستن خط روند نزولی، می‌توانید پوزیشن خرید باز کنید.

 

استراتژی شکست خط روند

 

در تصویر بالا، یک خط روند نزولی را مشاهده می‌کنید که توسط یک کندل صعودی با بدنه کشیده شکسته است. این نقطه نشان‌دهنده آن است که نمودار وارد فاز صعودی جدیدی شده است. البته کمی جلوتر شاهد پولبک زدن نمودار به خط روند هستیم که این بار نقش حمایت را ایفا می‌کند و پس از آن رالی صعودی آغاز می‌شود.

 

کلام پایانی

در این مقاله بررسی کردیم خط روند چیست و به آموزش خط روند حمایت و مقاومت پرداختیم. یکی از جملات معروفی که در بازارهای مالی همواره مطرح می‌شود، این است که یک معامله‌گر موفق همواره با روندها همراه می‌شود. استدلال پشت این جمله نیز چندان پیچیده نیست؛ یک معامله‌گر توان مبارزه یا مقابله با روندها را ندارد. به‌همین دلیل استراتژی خط روند جایگاه ویژه‌ای در بین تحلیل‌گران تکنیکال دارد. پیشنهاد می‌کنیم که حتما شما هم در ستاپ‌های معاملاتی خود این مهم را در نظر بگیرید.

اشتراک گذاری
فیسبوک
واتس اپ
لینکداین
ایکس
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش های پر تکرار