4:57 | چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403

جادوی اعداد فیبوناچی در ترید

اعداد را با اعداد قبلی جمع کنید، یا حتی می توانید تقسیم کنید و رشته اعدادی را داشته باشید که براساس آنها می توانید تحلیل هایی را در فضای بازارمالی داشته باشید. این کلمات را می توان ساده ترین تعریف برای پاسخی ساده به سوال “اعداد فیبوناچی چیست” قلمداد کرد.

نقطه آغاز خالق اعداد فیبوناچی شگفت انگیز با ریاضیدانی ایتالیایی قرون وسطایی، به نام لئوناردو ماکیاولی Leonardo of Pisa رقم خورد. با اینکه لئوناردو نام اصلی اوست اما بیشتر با نام فیبوناچی شناخته می‌شود. او به عنوان یکی از بزرگترین ریاضیدانان قرون وسطی شناخته می‌شود.

 

اعداد فیبوناچی چیست؟

اعداد فیبوناچی دنباله‌های ریاضی هستند که با شروع از اعداد ۰ و ۱، با جمع دو عدد قبلی در این دنباله، اعداد بعدی را تولید می کنند و الگویی کاربردی را می سازند. به عنوان مثال، دنباله فیبوناچی به صورت زیر است:

0,1,1,2,3,5,8,13,21

اعداد فیبوناچی و الگوهای مشتق شده از آنها در طبیعت، فنون هنری، بازارهای مالی و سایر حوزه‌ها کاربردهای گسترده‌ای دارند. از جمله کاربردهای مشهور اعداد فیبوناچی می‌توان به نسبت‌های فیبوناچی در بازارهای مالی، الگوهای فیبوناچی در فنون هنری و معماری، و حتی در طبیعت نیز اشاره کرد.

برای محاسبه اعضای بعدی در دنباله فیبوناچی، شما باید دو عضو قبلی را با هم جمع کنید. به عنوان مثال، برای محاسبه عدد سوم، باید عددهای اول و دوم را با هم جمع کنید: 0 + 1 = 1. سپس برای محاسبه عدد چهارم، باید عددهای دوم و سوم را با هم جمع کنید: 1 + 1 = 2. این روند ادامه می‌یابد و به همین ترتیب عدد بعدی در دنباله محاسبه می‌شود.

بعد از چند اعداد اول در این دنباله، اگر بیاییم و با یک ماشین حساب نسبت هر عدد را به عدد قبلی آن محاسبه کنیم، به عدد 0.618 می‌رسیم.

در مثالی دیگر، اگر نسبت دو عدد را به صورت برعکس از هم قرار دهیم، به مقدار 0.382 می‌رسیم. به عنوان مثال، نسبت عدد 34 به 89 برابر با 0.382 است.

با توجه به اینکه این نسبت‌ها در بسیاری از اشیا و پدیده‌ها در طبیعت دیده می‌شوند، به این نسبت‌ها “نسبت های طلایی” یا “میانگین طلایی” نیز گفته می‌شود.

 

تاریخچه استفاده از اعداد فیبوناچی در ترید

 

تاریخچه استفاده از اعداد فیبوناچی در ترید

تاریخچه استفاده از اعداد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال و ترید به صورت به قرن بیستم برمی‌گردد. تریدرها و تحلیلگران با توجه به الگوها و رشد قیمتی، این اعداد را در تحلیل تکنیکال و پیش‌بینی قیمتی استفاده کردند.

– اوایل قرن 20 میلادی بود که برای اولین بار تحلیلگران بازارهای مالی شروع به مطالعه و استفاده از نسبت‌های طلایی و دیگر نسبت های اعداد فیبوناچی برای تعیین سطوح مقاومت و حمایت در نمودارهای قیمتی کردند.

– در دهه 1920 مفهوم استفاده از این اعداد در تحلیل قیمتی بازارمالی شکل گرفت و تحلیلگران بیشتری شروع به مطالعه آن کردند و استفاده از این نسبت ها برای خرید و فروش و نقاط حمایتی و مقاومتی بیشتر شد.

–  تا دهه 1960 استفاده از اعداد فیبوناچی در میان تحلیلگران محبوبیت بیشتری پیدا کرد و کتاب‌ها و مقالات بیشتری در این زمینه منتشر شد.

– دهه 1970 و 1980 شاهد گسترش استفاده از فیبوناچی در تحلیل بازار سهام و ترید توسط تحلیلگران حرفه‌ای بویم.

– از دهه 1990 به بعد با رشد تکنولوژی و افزایش معاملات بازارهای مالی، ابزارهای بیشتری برای استفاده آسان‌تر از فیبوناچی در اختیار تریدرها قرار گرفت.

و حالا در زمانه ای به سر میبریم که تحلیلگران بسیاری، چه آنان که از فیبوناچی به صورت تکمیلی و یا تخصصی استفاده می کنند، از بازارهای مالی کسب سود می کنند.

 

کاربرد اعداد فیبوناچی در ترید

 

کاربرد اعداد فیبوناچی در ترید

این الگو بر اساس نسبت‌های فیبوناچی برای تحلیل و پیش‌بینی روند قیمت‌ها و سطوح حمایت و مقاومت در بازارهای مالی، از جمله بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. برخی از کاربردهای الگوی فیبوناچی در بازارهای مالی عبارتند از:

  1. روند قیمت: با استفاده از سطوح نسبت‌های فیبوناچی (مانند 38.2٪، 50٪ و 61.8٪) می‌توان روند صعودی یا نزولی قیمت را تحلیل کرد. این سطوح می‌توانند به عنوان سطوح پر پتانسیلی برای ورود یا خروج از بازار یا تعیین سطوح حدضرر در ترید استفاده شوند.

نکته: معامله گران از اعداد فیبوناچی در روند ها استفاده می کنند، در زمانی که قیمت درحال رنج است فیبوناچی مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  1. سطوح حمایت و مقاومت: نسبت‌های فیبوناچی می‌توانند برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت مهم در نمودار قیمتی استفاده شوند. همچنین این سطوح می‌توانند به عنوان تعیین نقاط ورود یا خروج از معاملات استفاده شوند و در تصمیم‌گیری‌های مهم مدیریت معامله کمک کنند.

نکته: برای تشخیص نواحی حمایت و مقاومت از فیبوناچی اصلاحی و برای یافتن تارگت های احتمالی از فیبوناچی گسترشی استفاده می شود.

  1. تصحیح فیبوناچی: الگوی تصحیح فیبوناچی (نیز به عنوان ABCD Pattern شناخته می‌شود) می‌تواند در تعیین نقاط تقاطع و تغییر روند قیمت موثر باشد. این الگو بر اساس نسبت‌های فیبوناچی برای تشخیص نقاط احتمالی اصلاح قیمتی به کار می‌رود.

مهم است بدانید که الگوهای فیبوناچی تنها یکی از ابزارهای تحلیلی در تحلیل تکنیکال هستند و برای استفاده موثر از آنها، نیاز به ترکیب آن با سایر ابزارها و تاییدیه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، بازارها ممکن است به طور مداوم از الگوهای فیبوناچی پیروی نکنند، بنابراین باید با دقت و تجربه به استفاده از این الگوها روی بیاورید.

دیگر نکته ای که باید بدانید این است که الگوهای فیبوناچی تنها یکی از ابزارهای تحلیلی در تحلیل تکنیکال هستند و برای استفاده موثر از آنها، نیاز به ترکیب آن با سایر ابزارها و تاییدیه‌های تکنیکالی دیگر وجود دارد.

 

انواع فیبوناچی در ارز دیجیتال

 

انواع فیبوناچی در ارز دیجیتال

در بین تکمیل مسیر بهینه تر کردن استفاده از اعداد و نسبت های طلایی فیبوناچی در ترید ابزار مختلفی ایجاد شد که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم.

 

ابزار فیبوناچی اصلاحی

فیبوناچی اصلاحی یک ابزار تحلیل تکنیکال است که با استفاده از نسبت‌های فیبوناچی، سطوح حمایت و مقاومت را در یک روند قیمتی مشخص می‌کند. این ابزار به تریدرها کمک می‌کند که بفهمند که قیمت چقدر ممکن است در یک روند صعودی یا نزولی اصلاح شود و کجا می‌توانند سفارشات خرید یا فروش خود را قرار دهند.

برای استفاده از فیبوناچی اصلاحی، باید دو نقطه را در نمودار قیمت انتخاب کنید: یک نقطه بالاترین و یک نقطه پایین‌ترین قیمت در یک روند. سپس خطوط افقی با درصدهای 23.6%، 38.2%، 50%، 61.8% و 78.6% را روی نمودار رسم می‌کنید. این خطوط نشان می‌دهند که قیمت چقدر از روند اصلی برگشت خورده است و در کدام سطح ممکن است متوقف یا معکوس شود.

برای مثال، اگر قیمت یک سهم از 10$ به 20$ افزایش یابد و سپس به 18.2$ کاهش پیدا کند، می‌توان گفت که قیمت 38.2% از روند صعودی اصلاح شده است. این سطح می‌تواند یک سطح حمایت برای قیمت باشد و اگر قیمت از آن عبور نکند، ممکن است روند صعودی ادامه یابد.

 

ابزار فیبوناچی برگشتی

فیبوناچی برگشتی نشان می‌دهد که قیمت چقدر احتمال بازگشت پس از یک روند صعودی یا نزولی دارد. این بازگشت معمولا در سطوحی نسبت های طلایی اتفاق می افتند. نسبت های طلایی عبارت اند از:

23.6% و 38.2% و 50% و 61.8% و 78.6%

این درصدها از نسبت‌های فیبوناچی یا نسبت طلایی به دست می‌آیند. بسیاری از معامله‌گران معتقدند که این درصدها نشان‌دهنده نقاط حمایت و مقاومت در بازار هستند. بنابراین، آنها می‌توانند از فیبوناچی برگشتی برای تعیین سطوح ورود و خروج معاملات خود استفاده کنند.

برای استفاده از فیبوناچی برگشتی، باید دو نقطه روی نمودار انتخاب کنید. این دو نقطه می‌توانند بالاترین و پایین‌ترین قیمت در یک بازه زمانی باشند. سپس، خطوط فیبوناچی برگشتی بر حسب درصدهای مذکور رسم می‌شوند. این خطوط می‌توانند نشان دهند که قیمت در کدام سطح ممکن است تغییر جهت دهد.

 

فیبوناچی ابزارهای دیگری نیز دارد که به صورت خلاصه عبارت اند از:

  • فیبوناچی انبساطی Fibonacci Expansion (EXP)
  • فیبوناچی پروژكشن Fibonacci Projection (PRO)
  • فیبوناچی کمان‌‌ها Fibonacci arcs
  • فیبوناچی باد‌بزن Fan
  • فیبوناچی کانال Channel

استفاده از هریک از این ابزار به تنهایی نمی تواند آنچنان که باید سودآور باشد، بلکه در تکمیل نقاط ورود و خروج استراتژی های شما می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

 

سخن نهایی

در این مقاله درباره ماهیت اعداد فیبوناچی، خاستگاه اعداد فیبوناچی و نسبت های طلایی آن صحبت کردیم. در این ابزار برای استفاده، نیاز به آموزش های بسیار تخصصی تری است، اما به منظور آشنایی با کلیت مفهوم و نحوه کار این نسبت ها در این مقاله سعی شد تا مطالبی مفید و بهینه شده را برای شما آماده کنیم.

اشتراک گذاری

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
آگاه شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

تازه ها

وقتی نام تتر به‌ میان می‌آید، بسیاری از فعالان بازار ارزهای دیجیتال به یاد بزرگ‌
به‌گزارش crypto.news، لازاروس یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های هکری بازار ارز دیجیتال است
به‌گزارش crypto.news، رقابت بین استیبل کوین USDC با تتر در سال 2024 بیش از هر زمان دیگری داغ
به‌گزارش crypto.news، صرافی یونی سواپ بخش قابل توجهی از حجم معاملات لایه دوم اتریوم را

منتخب

مطالب مشابه

وقتی نام تتر به‌ میان می‌آید، بسیاری از فعالان بازار ارزهای دیجیتال به یاد بزرگ‌
به‌گزارش crypto.news، لازاروس یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های هکری بازار ارز دیجیتال است
به‌گزارش crypto.news، رقابت بین استیبل کوین USDC با تتر در سال 2024 بیش از هر زمان دیگری داغ
به‌گزارش crypto.news، صرافی یونی سواپ بخش قابل توجهی از حجم معاملات لایه دوم اتریوم را