4:56 | جمعه 14 اردیبهشت 1403

اسیلاتور چیست و چه تفاوتی با اندیکاتور دارد؟

در مقاله بررسی اندیکاتورها به مفهوم و کارایی آنان پرداختیم حالا زمان آن رسیده در این مقاله درباره اسیلاتور، دیگر ابزار کمکی معامله گران و تفاوت عمده این دو بایکدیگر و دیگر موارد مهم بپردازیم.

در متداول ترین روش تحلیلی بین معامله گران، تحلیل تکنیکال، ابزارهای بسیار متفاوتی برای کارایی های متفاوتی در طول زمان ایجاد شده است. می خواهید ارزش کلی یک دارایی را در زمان حال بدانید؟ از Oscillator استفاده کنید.

این ساده ترین دلیل و تعریفی است که پیش از پرداختن به مفهوم، انواع اسیلاتور و دیگر مفاهیم مهم مانند تفاوت اسیلاتور و اندیکاتور و نگاهی به کارکرد آنان، می توانیم به عنوان پیش زمینه ذهنی داشته باشیم.

 

اسیلاتور چیست؟

در بازار مالی، اسیلاتور به عنوان یک ابزار تحلیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسیلاتور در تحلیل تکنیکال و پیش‌بینی روند قیمت‌ها در بازارهای مالی بسیار مهم است. آنها اطلاعاتی درباره وضعیت بازار، قدرت خریداران و فروشندگان، نوسانات قیمت و احتمال تغییر جهت روند را در اختیار ما قرار می‌دهند

آنها معمولا با استفاده از مقادیر مربوط به قیمت و حجم محاسبه می‌شوند و تجزیه و تحلیل روند بازار، نقاط ورود و خروج، انحرافات و همچنین شرایط خرید و فروش را نشان می دهند.

اسیلاتورها معمولا به صورت نمودارهای جداگانه در پایین یا بالای چارت قیمتی قرار می‌گیرند و در اغلب موارد با خطوط یا نواحی مشخص برای نشان دادن محدوده‌های خرید یا فروش همراه هستند. در برخی موارد Oscillator مقادیری را نشان می‌دهد که نمایانگر نقطه مناسب خرید یا فروش است.

 

انواع اسیلاتورها

 

انواع اسیلاتورها

اسیلاتورهای متمرکز

زمانی که نوسانات در بالای یک نقطه یا خط مرکزی رخ می‌دهند می توان گفت آن Oscillator، یک اسیلاتور مرکزی است. این نوع اسیلاتورها برای شناسایی قدرت روند و جهت حرکت روند مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور ساده، وقتی اسیلاتور متمرکز در بالای خط یا نقطه مرکزی نوسان می‌کند، حرکت صعودی را نشان می‌دهد و در مقابل، وقتی اسیلاتور متمرکز در پایین خط مرکزی نوسان می‌کند، حرکت نزولی را نشان می‌دهد. یک نمونه از اسیلاتورهای متمرکز، اسیلاتور مکدی است که در بالا و پایین نقطه صفر نوسان دارد.

 

اسیلاتورهای نواری

و زمانی که اسیلاتوری برای نمایش از نوسانات بین دو قطب اشباع خرید و اشباع فروش استفاده می‌کند، اسیلاتور نواری نام گذاری می‌شود. اسیلاتورهای نواری در بالا و پایین دو نوار نوسان می‌کنند که نشان‌دهنده حداکثر سطوح قیمت هستند. نوار پایین نقاط اشباع فروش و نوار بالا نقاط اشباع خرید را نشان می‌دهد. این نوارها با تغییرات خود به معامله‌گران این امکان را می‌دهند تا نقاط اشباع خرید و فروش را تشخیص دهند. شاخص نسبی قدرت و اسیلاتور استوکستیک دو نمونه از اسیلاتورهای نواری هستند.

 

اسیلاتور های مطرح بازار

 

اسیلاتور های مطرح بازار

اسیلاتور شاخص نسبی RSI (Relative Strength Index): این اسیلاتور برای سنجش قدرت و سرعت تغییر قیمت استفاده می‌شود و در تشخیص فاز اشباع خرید و اشباع فروش نقش دارد. این Oscillator یکی از پراستفاده‌ترین اسیلاتورها در تحلیل تکنیکال است. این اسیلاتور مقادیری را بین ۰ و ۱۰۰ در خود به نمایش می گذارد و هرگاه بیش از ۷۰ بشود، بازار به شرایط اشباع خرید نزدیک است و هرگاه کمتر از ۳۰ بشود، بازار به شرایط اشباع فروش نزدیک است.

اسیلاتور نرخ تغییر قیمت ROC: اسیلاتوری که برای بررسی نرخ تغییر قیمت در یک بازه بین 0 و 1 درحال نوسان است. آشنایی با این اسیلاتور برای آزمون CFTe جزو الزامات است.

نرخ شاخص گردش نقدینگی MFI: این Oscillator بر اساس حجم و جهت جریان نقدینگی در بازار محاسبه می‌شود و نشان می‌دهد که آیا بازار به سمت خریداران متمایل است یا فروشندگان؟

شاخص مکدی MACD: این اسیلاتور بر اساس تفاوت بین معامله گران در سود و معامله گران در زیان محاسبه می‌شود. شاخص مکدی میزان قوت و ضعف بازار را نشان می‌دهد و برای تشخیص تحولات روند و شرایط خرید و فروش استفاده می‌شود.

شاخص استوتستیک Stochastic: این Oscillator بر مبنای قیمت نهایی در مقایسه با محدوده قیمت بین بالاترین و پایین ترین قیمت در یک بازه زمانی خاص محاسبه می‌شود. به عنوان مثال وضعیت یک سهم را در بازه زمانی 1 ماه یا 20 روزه نشان می‌دهد.

این تنها چند نمونه از اسیلاتورهای معروف بازار بود. در بازار‌های مالی تعداد زیادی اسیلاتور دیگر وجود دارد که می ‌توانید در صورت علاقمند بودن به این مباحث با جستجو و مطالعات بیشتر با دیگر اسیلاتور‌های مورد استفاده در بازار آشنا شوید.

 

اسیلاتور در تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال اسیلاتورها نیز مانند دیگر ابزار برای شما استفاده‌هایی دارند، در ادامه با چند کاربرد این ابزار در تحلیل تکنیکال آشنا می‌شویم.

استفاده از اسیلاتورها در تحلیل تکنیکال به عنوان ابزارهای مفیدی برای تحلیل بازار مالی است. Oscillator بر اساس قیمت و حجم داده‌ها محاسبه می‌شود و تغییرات قیمت را نمایش می‌دهد. زمانی که ارزش اسیلاتور به حدود بالایی می‌رسد، نشان از بازار خریدارانه است و زمانی که به حدود پایینی می‌رسد، نشان از بازار فروشنده است.

 

تفاوت اسیلاتور و اندیکاتور

 

تفاوت اسیلاتور و اندیکاتور

اسیلاتورها و اندیکاتورها هر دو ابزارهای تحلیلی در بازار مالی هستند، اما تفاوت‌هایی در عملکرد و نحوه استفاده و حتی نمایش آن‌ها وجود دارد.

 

کاربرد اسیلاتورها (Oscillators)

اسیلاتورها ابزارهایی هستند که مقادیر آنها در نموداری اختصاصی بین محدوده‌ای معمولا بین دو مقدار مثلا 0 و 100 یا -1 و 1 مشخص تغییر می‌کند.

اسیلاتورها برای نشان دادن وضعیت روند صعودی یا نزولی و همچنین مشخص کردن نقاط ورود یا خروج از معاملات نیز استفاده می‌شوند.

 

کاربرد اندیکاتورها (Indicators)

اندیکاتورها ابزارهایی در دست معامله گران هستند که اطلاعات تاریخی و فعلی بازار را نشان می‌دهند و برای تحلیل روند و الگوهای بازار استفاده می‌شوند. آنها معمولا براساس داده های فعلی و گذشته بازار، محاسباتی را انجام می دهند و بر خلاف اسیلاتور ها که درباره حال ارائه دیتا می کنند، آنها درباره آینده قیمت نیز دیتاهایی را ارائه می کنند.

اندیکاتورها معمولا مقادیر خود را در یک محدوده خاص نشان نمی‌دهند و می‌توانند به صورت روند، نمودارها یا سایر نمایش‌های درحال نوسان نمایش می دهند.

عملکرد اسیلاتورها بر اساس تغییرات قیمت و نسبت به محدوده‌ها، مقداری مشخص است. آن‌ها به کمک تغییر در محدوده مقادیر تعیین شده، نشان می‌دهند که بازار در حال حاضر در شرایط بیش‌خریداری یا بیش‌فروشی است و می‌توانند نقاط ورود یا خروج از معاملات را نشان دهند.

اندیکاتورها به صورت عمومی‌تر برای نشان دادن الگوها، روندها و نقاط قوت و ضعف بازار استفاده می‌شوند. آن‌ها معمولا مقادیر خود را بر اساس محاسبات ریاضی و تحلیلی از داده‌های بازار نمایش می‌دهند.

بهتر است با تجزیه و تحلیل چندگانه و استفاده های ترکیبی با سبک های تکنیکال، قدرت تصمیم گیری خود را در استفاده از اسیلاتور و اندیکاتور افزایش دهید. همچنین، قبل از استفاده از هر ابزاری، بهتر است با تمرین و مطالعه با جزئیات آن ابزار و کارایی آنم آشنا شوید تا با تسلط بسیار بیشتری از این ابزار استفاده کنید.

 

سخن نهایی

در این مقاله سعی شد به زبانی ساده به صورت مبتدیانه ای به مبحث اسیلاتورها و تفاوت اسیلاتور با اندیکاتورها پرداخته شود. در این مقاله دانستیم اسیلاتورها محاسبه می شوند تا در دو نوع نواری و مرکزی، با نوسانات خود در یک ناحیه و یا نشان دادن نواحی اشباع خرید و فروش و… در لحظه ارزش قیمت را اطلاع دهند. درصورتی که اندیکاتور ها خلق شده اند تا درباره احتمالات آینده و گامی جلوتر از اسیلاتورها به معامله گران با محاسبات ریاضیاتی اطلاع دهند.

اشتراک گذاری

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
آگاه شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

تازه ها

به‌گزارش Financial Times، جلسه فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره در روز 1 می 2024 برگزار شد.
در زمان نگارش این مطلب، بیت کوین در محدوده 57200 دلار معامله می‌شود. به‌گزارش
به‌ گزارش crypto.news، شرکت تتر در گزارش عملکرد سه ماهه نخست سال 2024، خبر از سود 4.5
کیف پول ارز دیجیتال یکی از مهم‌ ترین نیازهای هر سرمایه‌گذار یا تریدر در بازار

منتخب

مطالب مشابه

به‌گزارش Financial Times، جلسه فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره در روز 1 می 2024 برگزار شد.
در زمان نگارش این مطلب، بیت کوین در محدوده 57200 دلار معامله می‌شود. به‌گزارش
به‌ گزارش crypto.news، شرکت تتر در گزارش عملکرد سه ماهه نخست سال 2024، خبر از سود 4.5
کیف پول ارز دیجیتال یکی از مهم‌ ترین نیازهای هر سرمایه‌گذار یا تریدر در بازار