Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > آموزش اصطلاحات ترید در ارز دیجیتال
آموزش اصطلاحات ترید در ارز دیجیتال

آموزش اصطلاحات ترید در ارز دیجیتال

در بین اصطلاحات ارز دیجیتال، مفاهیم و اصطلاحات ترید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. از بازارهای معاملاتی متنوع مانند اسپات و فیوچرز گرفته تا روش‌های سفارش‌گذاری متعدد تنها بخشی از اصطلاحا ترید کریپتو را تشکیل می‌دهند. اگر با دید بازتر به‌ ماجرا نگاه کنیم، تمام اصطلاحات و مفاهیم مربوط به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را هم باید به این فهرست بیفزاییم. در ادامه بحث آموزش اصطلاحات ارز دیجیتال در مطلب حاضر، به‌ معرفی مقدماتی از مهم‌ترین اصطلاحات خرید و فروش رمز ارزها می‌پردازیم.

آشنایی با اصطلاحات ترید در ارز دیجیتال

برای ورود به دنیای ترید در ارز دیجیتال، تسلط بر مفاهیم کلیدی و زبان تخصصی این حوزه ضروری است. درک این مفاهیم به معامله‌گران امکان می‌دهد تا نه‌ تنها از ساختارهای معاملاتی پیچیده بهره ببرند، بلکه از ریسک‌ها و فرصت‌های پنهان بازار نیز آگاه شوند. بدون آشنایی با اصول و واژگان خاص این فضا، تصمیم‌گیری و ارزیابی بازار می‌تواند دشوار و پرچالش باشد. در این مطلب، با مروری جامع به مفاهیم اصلی ترید، به شما کمک می‌کنیم تا پایه‌ای قوی برای تحلیل و معامله در این بازار پویا و پرتحول ایجاد کنید.

معامله اسپات

معامله اسپات (Spot)

در قالب معاملات اسپات، انتقال مالکیت ارز دیجیتال بین خریدار و فروشنده رخ می‌دهد. در زمان اجرای معامله انتقال مالکیت ارز دیجیتال در لحظه بین دو طرف صورت می‌گیرد. معاملات اسپات ارز دیجیتال شما را در معرض یک بازار یک طرفه قرار می‌دهد. به‌این معنی که فقط از محل افزایش قیمت ارز دیجیتال شانس کسب سود دارید.

معامله فروشگاهی (OTC)

معامله فروشگاهی، شکل خاصی از معاملات اسپات است. در معامله فروشگاهی، تریدر به صورت مستقیم با صرافی وارد معامله می‌شود. به‌ این‌معنی که خرید و فروش ارز دیجیتال با قیمت تعیین شده از سوی صرافی انجام می‌شود.

معامله فیوچرز (Futures)

در معاملات فیوچرز به‌ هیچ عنوان ارز دیجیتال جابه‌جا نمی‌شود. بلکه دو طرف معامله یک قرارداد مبتنی بر قیمت ارز دیجیتال امضا می‌کنند. در معاملات فیوچرز استاندارد، قرارداد دارای سررسید مشخصی است؛ اما در معاملات فیوچرز دائمی، قرارداد بدون تاریخ سررسید منعقد می‌شود. این معامله صرفا بر اساس پیش‌بینی قیمت ارز دیجیتال انجام می‌پذیرد.

معامله تعهدی یا مارجین

معامله تعهدی یا مارجین (Margin Trading)

معامله تعهدی یا مارجین، از نظر دو طرفه بودن و همچنین امکان افزایش سرمایه با استفاده از اهرم معاملاتی، شبیه به معاملات فیوچرز است. این در حالی است که مشابه معاملات اسپات، انتقال مالکیت ارزهای دیجیتال در معامله بین خریدار و فروشنده رخ می‌دهد.

اهرم معاملاتی (Leverage)

لوریج یا اهرم یکی از اصطلاحات ترید در معاملات فیوچرز و مارجین است. با استفاده از اهرم معاملاتی، می‌توانید سرمایه خود برای باز کردن پوزیشن معاملاتی را افزایش دهید. به‌ عنوان مثال، اگر مارجین برابر با 100 تتر باشد. در صورت استفاده از اهرم معاملاتی 10، پوزیشن معاملاتی با سایز 1000 تتر باز می‌شود.

📝بیشتر بدانیم: لوریج چیست؟

پوزیشن لانگ و شورت (Long & Short Position)

در معاملات فیوچرز ارز دیجیتال، بازار به‌صورت دو طرفه است. به‌این معنی که می‌توانید از افزایش یا کاهش قیمت ارزهای دیجیتال سود کسب کنید. اگر پیش‌بینی شما مبنی بر افزایش قیمت یک رمزارز است، باید پوزیشن معاملاتی خرید یا لانگ (Long) باز کنید. در مقابل اگر بر این باورید که قیمت ارز دیجیتال کاهش خواهد یافت، باید به‌سراغ پوزیشن معاملاتی فروش یا شورت (Short) بروید.

لیکویید شدن

لیکویید شدن (Liquidation)

لیکویید شدن یکی از اصطلاحات اولیه ترید در معاملات فیوچرز و مارجین است. زمانی که میزان ضرر شما در پوزیشن معاملاتی به سطح مشخصی (معمولا برابر با مارجین) برسد، پوزیشن معاملاتی به‌صورت خودکار توسط صرافی منحل و بسته می‌شود که به این اتفاق، لیکویید شدن می‌گویند.

میکر و تیکر (Maker & Taker)

میکر (سفارش‌گذار) و تیکر (سفارش بردار) دو مورد از اصطلاحات مهم ترید هستند که معمولا در خصوص محاسبه کارمزد معاملات مورد توجه قرار می‌گیرند. زمانی که سفارش شما به دفترچه سفارش صرافی اضافه شود، شما به‌عنوان میکر شناخته می‌شوید. این در حالی است که اگر سفارش شما باعث برداشتن سفارش از دفترچه سفارش صرافی شود، شما تیکر خواهید بود. معمولا کارمزد معاملات میکر از تیکر کمتر است.

حد سود و حد ضرر (Take Profit & Stop Loss)

حد سود و حد ضرر به‌ترتیب میزان سود و ضرر مد نظر برای خروج از یک پوزیشن معاملاتی را نشان می‌دهند.

سفارش محدود

سفارش محدود (Limit Order)

در سفارش محدود، شما باید تعداد ارز دیجیتال و قیمت مد نظر برای خرید یا فروش هر واحد آن را مشخص کنید. پس از اجرای سفارش، دستور خرید یا فروش شما به دفترچه سفارش (Order Book) صرافی اضافه می‌شود. به محض اینکه قیمت ارز دیجیتال به عدد تعیین شده از سوی شما برسد، سفارش به جریان می‌افتد. در صورت وجود خریدار یا فروشنده متناظر، سفارش اجرا می‌شود.

سفارش بازار (Market Order)

شما در سفارش بازار، صرفا تعداد ارز دیجیتال برای خرید یا فروش را مشخص می‌کنید. قیمت معامله بر اساس بهترین سفارش لحظه‌ای متناظر در بازار تعیین می‌شود. بر این اساس بالاترین قیمت برای فروش و کمترین قیمت برای خرید مبنای اجرای سفارش در صرافی قرار می‌گیرد.

📝بیشتر بدانیم: سفارش خرید ارز دیجیتال

سفارش استاپ (Stop Order)

در سفارش استاپ، شما از یک قیمت مبنا برای ثبت سفارش در دفترچه سفارش صرافی استفاده می‌کنید. به این ترتیب تا زمانی که قیمت ارز دیجیتال به عدد مبنای مد نظر شما نرسد، سفارش در دفترچه سفارش صرافی ثبت نمی‌شود. این نوع سفارش به دو دسته استاپ لیمیت (Stop Limit) و استاپ مارکت (Stop Market) تقسیم می‌شود.

سفارش تریلینگ استاپ

سفارش تریلینگ استاپ (Trailing Stop Order)

با استفاده از سفارش تریلینگ استاپ می‌توانید حد ضرر سفارش خود را به صورت شناور تعریف کنید. به عبارت دیگر حد ضرر معامله به صورت درصدی از قیمت ارز دیجیتال تعیین می‌شود. در این حالت با افزایش قیمت ارز دیجیتال، حد ضرر نیز به قیمت بالاتری تغییر وضعیت می‌دهد.

ریسک فری (Risk Free)

ریسک فری (Risk Free) در معامله‌گری به معنای انجام معاملاتی با احتمال ضرر بسیار کم یا به صفر رساندن احتمال ضرر است. هر چند به صفر رساندن ریسک ترید در بازارهای مالی تقریبا در عمل غیرممکن است.

ارزش بازار (Market Cap)

مارکت کپ یا ارزش بازار ارز دیجیتال، به مجموع ارزش کل تمام سکه‌های در گردش یک ارز دیجیتال در یک زمان مشخص اشاره دارد. مارکت کپ هر ارز دیجیتال با ضرب قیمت لحظه‌ای آن در تعداد کل توکن‌های در گردش همان ارز، محاسبه می‌شود.

عمق بازار

عمق بازار (Market Depth)

معاملات یک ارز دیجیتال روی قیمت‌های مختلفی صورت می‌گیرد. هر یک از خریداران و فروشندگان سفارش‌های خود را روی قیمت‌های خاصی ثبت می‌کنند. بر این اساس کنار هم قرار گرفتن سفارش‌های خرید و فروش در بازار، باعث تشکیل دفترچه سفارشات (Order Book) می‌شود. حجم سفارش‌های خرید و فروش دفترچه سفارش یک صرافی، عمق بازار آن را نشان می‌دهد.

اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading)

هدف این استراتژی کسب سود کم از معاملات در بازه زمانی کوتاه مدت از چند ثانیه تا چند دقیقه است. معامله‌گری که از این استراتژی استفاده می‌کند بعضا در یک شبانه‌روز ده‌ها خرید و فروش را انجام می‌دهد.

معامله با اخبار (News Trading)

نوعی استراتژی معاملاتی است که در آن تریدر بر اساس اخبار سیاسی و اقتصادی نسبت به خرید و فروش ارزهای دیجیتال اقدام می‌کند.

سوئینگ تریدینگ

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)

سوئینگ تریدینگ، استراتژی نوسان‌گیری در معاملات ارز دیجیتال است. پوزیشن‌های معاملاتی با استراتژی سوئینگ تریدینگ معمولا بین چند ساعت تا چند روز باز می‌مانند.

کلام پایانی

در این مطلب تعدادی از مهم‌ترین اصطلاحات ترید ارز دیجیتال را معرفی کردیم. اصطلاحات و مفاهیم ترید ارز دیجیتال دامنه گسترده‌تری دارند و شما به‌عنوان تریدر باید حتما وقت بگذارید و تمام آن‌ها را یاد بگیرید. عدم آشنایی درست با اصطلاحات رمزارزها می‌تواند موجب تصمیم‌گیری‌های اشتباه در معامله‌گری می‌شود. موضوعی که ضرر و زیان بالایی را به‌شما تحمیل خواهد کرد.

پرسش های پر تکرار

سفارش FOK به‌این معنی است که اگر سفارش به‌صورت کامل اجرا نشود، صرافی آن را لغو می‌کند.

سفارش IOC به‌این معنی است که اگر سفارش ثبت شده فورا اجرا نشود، صرافی آن را لغو می‌کند.

با استفاده از این شیوه سفارش می‌توانید مدت زمان باقی ماندن سفارش در دفترچه سفارش را تعیین کنید

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *