Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس + اصطلاحات
آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس + اصطلاحات

آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس + اصطلاحات

اگر به آمار و ارقام معاملات صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز دقت کنید، متوجه خواهید شد که سهم معاملات فیوچرز (Futures) در بسیاری از آن‌ها نسبت به معاملات اسپات (Spot) بالاتر است. ویژگی‌هایی مانند عدم نیاز به خرید و فروش ارزهای دیجیتال و همچنین امکان استفاده از ابزاری مانند اهرم یا لورج (Leverage) برای کسب سود بالاتر دو دلیل اصلی استقبال تریدرها از معاملات فیوچرز هستند. به‌همین دلیل در این مطلب قصد داریم به آموزش معاملات فیوچرز ارز دیجیتال بپردازیم. این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

 

چگونه معاملات فیوچرز انجام دهیم؟

به‌طور کلی برای آموزش معامله فیوچرز در هر صرافی لازم است چند نکته پایه‌ای را بدانید و مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

 

1. آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات

معاملات فیوچرز ارز دیجیتال مجموعه‌ای از اصطلاحات و مفاهیم اختصاصی دارد که باید آشنایی کافی با آن‌ها داشته باشید. به‌عنوان مثال می‌توان به مواردی مانند پوزیشن لانگ (Long)، پوزیشن شورت (Short)، لورج (Leverage)، مارجین (Margin)، فاندینگ ریت (Funding Rate)، لیکویید شدن (Liquidation) و … اشاره کرد. هر یک از این مفاهیم و اصطلاحات روی کم و کیف معامله‌گری شما تاثیر می‌گذارند.

 

انتخاب صرافی ارز دیجیتال

 

2. انتخاب صرافی ارز دیجیتال

در گام دوم آموزش معاملات فیوچرز نوبت به انتخاب صرافی ارز دیجیتال می‌رسد. اولین نکته‌ آن است که صرافی باید از معاملات فیوچرز رمزارزها پشتیبانی کند. در بین صرافی‌های ایرانی، گزینه خاصی به‌چشم نمی‌خورد و به‌همین دلیل باید به‌سراغ پلتفرم‌های خارجی بروید. ترجیحا بین صرافی های ارز دیجیتال معتبری که به تریدرهای ایرانی خدمات ارائه می‌کنند پلتفرم میزبان خود را انتخاب کنید. نکات مهم برای انتخاب صرافی مناسب معاملات فیوچرز عبارت‌اند از:

  • تعداد کاربران و حجم معاملات بالا
  • پشتیبانی از رمزارزهای متنوع
  • امکان سفارش‌گذاری به روش‌های گوناگون
  • ارائه اهرم‌های معاملاتی مناسب
  • کارمزد مقرون‌به‌صرفه

 

انتخاب ارز دیجیتال

 

3. انتخاب ارز دیجیتال

در مرحله سوم باید به‌دنبال انتخاب ارز دیجیتال از بین گزینه‌های مختلف بروید. تجربه نشان می‌دهد با توجه به اهمیت نقدشوندگی معاملات فیوچرز، باید به‌سراغ رمزارزهایی بروید که حجم معاملات بالایی روی آن‌ها صورت می‌گیرد. به‌عنوان مثال می‌توان به بیت‌کوین، اتریوم و … اشاره کرد. ترجیحا از معامله فیوچرز شت کوین‌ها صرف نظر کنید.

 

4. آغاز معامله فیوچرز

برای شروع معامله فیوچرز، نیاز به یک استراتژی مشخص دارید. از بین روش‌های مختلف مانند اسکلپ تریدینگ، معامله روزانه، سوئینگ تریدینگ و پوزیشن تریدینگ باید یک استراتژی سازگار با توانمندی‌ها و روحیات معامله‌گری خود را انتخاب کنید. پس از آن با رعایت اصول مدیریت ریسک می‌توانید معاملات فیوچرز را آغاز کنید.

 

آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس

 

آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس

تا اینجا آموزش معاملات فیوچرز به‌صورت کلی را مرور کردیم. برای درک بهتر و ارائه آموزش کامل فیوچرز، تصمیم داریم نحوه انجام ترید در یک صرافی را نیز بررسی کنیم. با توجه به اینکه معاملات فیوچرز در بایننس به‌دلیل محدودیت‌های موجود برای تریدرهای ایرانی ممکن نیست، در اینجا روی آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس (Coinex) تمرکز می‌کنیم.

صرافی Coinex سال‌هاست که با تریدرهای ایرانی کار می‌کند. بیش از 907 ارز دیجیتال در این صرافی قابل معامله هستند. حجم معاملات روزانه آن بیش از 1.2 میلیارد دلار است. همچنین علاوه بر سایت می‌توانید از اپلیکیشن موبایل کوینکس هم استفاده کنید. جالب است بدانید معامله‌گران ایرانی زیادی در صرافی کوینکس ترید می‌کنند.

در اینجا آموزش مرحله به مرحله معاملات فیوچرز در کوینکس را مشاهده می‌کنید. ما در ادامه فرض را بر آن می‌گذاریم که شما در صرافی کوینکس ثبت نام کرده و حساب کاربری دارید.

 

1. ورود به بخش معاملات فیوچرز کوینکس

پس از ورود به حساب کاربری خود در صرافی کوینکس باید وارد صفحه اختصاصی معاملات فیوچرز در این صرافی شوید. در قسمت منوی بالای صفحه اصلی سایت، ذیل بخش Futures، گزینه Futures Markets را انتخاب کنید. به این ترتیب وارد صفحه معاملات فیوچرز کوینکس می‌شوید که مشابه تصویر زیر است.

 

ورود به بخش معاملات فیوچرز کوینکس

 

2. انتخاب ارز دیجیتال

در سمت چپ تصویر فوق کادر جستجو را مشاهده می‌کنید. از طریق این بخش می‌توانید نام ارز دیجیتال مد نظر خود را برای معامله وارد کنید. جفت ارزهای معاملاتی در صرافی کوینکس مبتنی بر دو استیبل کوین تتر (USDT) و یو اس دی کوین (USDC) هستند. بسته به اینکه قصد باز کردن پوزیشن معاملاتی با کدامیک از این دو استیبل کوین را دارید، جفت ارز مد نظر خود را انتخاب کنید. برای مثال ما در اینجا جفت ارز BTCUSDT (بیت کوین / تتر) را انتخاب می‌کنیم.

 

3. ثبت سفارش

در این مرحله از آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس، نوبت به بررسی نحوه ثبت سفارش می‌رسد. صفحه را اسکرول کنید. در بخش زیر نمودار قیمت، پنل ثبت سفارش را مشاهده خواهید که مشابه تصویر زیر است.

 

ثبت سفارش

 

ابتدا باید بر اساس تحلیل و پیش‌بینی خود مبنی بر روند حرکت قیمت بیت کوین، بین پوزیشن لانگ و شورت یکی را انتخاب کنید. اگر معتقدید قیمت بیت کوین افزایش خواهد یافت، باید به سراغ پوزیشن لانگ بروید. اما در صورتی که تحلیل شما مبنی بر افت قیمت بیت کوین است، پوزیشن شورت یا فروش را انتخاب کنید.

در بخش بالای پنل ثبت سفارش، گزینه آبی رنگ کنار عبارت Futures را انتخاب کنید. پنجره‌ای مشابه تصویر زیر می‌شود. شما باید ایتدا بین دو گزینه Cross و Isolated یکی را انتخاب کنید. با انتخاب Isolated تنها به اندازه مارجین تعیین شده از سوی شما درگیر این پوزیشن معاملاتی می‌شود. اما اگر گزینه Cross را انتخاب کنید، برای جلوگیری از لیکویید شدن پوزیشن، مابقی موجودی حساب کاربری شما نیز درگیر خواهد شد.

 

انتخاب اهرم برای باز کردن پوزیشن معاملاتی

 

در ادامه نوبت به انتخاب اهرم برای باز کردن پوزیشن معاملاتی می‌رسد. صرافی کوینکس امکان انتخاب اهرم تا سقف 100 برابر را برای شما فراهم کرده است. توجه داشته باشید که هر چه اهرم بالاتر انتخاب کنید، ریسک معامله بالاتر می‌رود. پس از آن روی گزینه Confirm کلیک کنید.

شما باید از بین چهار روش سفارش‌گذاری Limit، Market، Stop-Limit و Stop-Market یکی را انتخاب کنید. بسته به اینکه سفارش را در چه قیمتی ثبت خواهید کرد، باید بین این چهار مورد انتخاب کنید. ما در اینجا روش Limit را انتخاب می‌کنیم. بر این اساس باید در بخش Price، قیمت انجام معامله و در بخش Amount مقدار مارجین مد نظر برای باز کردن پوزیشن معاملاتی را وارد کنید.

با فعال کردن تیک کنار بخش TP/SL هم می‌توانید قیمت حد سود و حد ضرر را برای پوزیشن معاملاتی خود تعیین کنید. پس از آن کافیست سفارش لانگ یا شورت مد نظر را انتخاب کنید. سفارش شما در دفترچه سفارش صرافی ثبت می‌شود. به‌محض پیدا شدن سفارش متناظر، اجرایی می‌شود.

جزئیات مربوط به پوزیشن‌های معاملاتی باز، در صف اجرا، تاریخچه پوزیشن‌های قبلی و … را هم می‌توانید در پایین همین صفحه مشاهده کنید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از انجام معاملات واقعی، در پلتفرم دمو صرافی کوینکس، معاملات فیوچرز را به‌صورت آزمایشی تمرین کنید تا به‌خوبی روی بخش‌های مختلف ان مسلط شوید.

 

کلام پایانی

در این مطلب به آموزش معاملات فیوچرز ارز دیجیتال پرداختیم. قبل از پایان لازم است یک نکته مهم را متذکر شویم. به همان نسبت که فرصت‌های کسب سود جذابی در معاملات فیوچرز پیش روی شما قرار می‌گیرند، ریسک معاملات آتی رمزارزها نیز به دلیل نوسانات قیمت بسیار زیاد ارزهای دیجیتال بالاست. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تنها در شرایطی که تجربه کافی در زمینه معامله‌گری پیدا کردید، وارد این بازار پر فراز و نشیب شوید.

پرسش های پر تکرار
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *