یکی از مهمترین سوالاتی که قبل از ورود به هر معامله باید پاسخ مناسبی برای آن داشته باشید، تارگت یا هدف قیمت مد نظر برای خروج از معامله است. به زبان ساده، شما باید از ابتدا بدانید که با چه هدفی وارد معامله میشوید. به این ترتیب، هرگاه هدف قیمت محقق شود، از معامله خارج خواهید شد. سوال اساسی این است که تارگت ارز دیجیتال چیست و چگونه میتوان درباره هدف قیمت در معاملات رمز ارزها تصمیمگیری کرد.
تارگت در ارز دیجیتال چیست؟
تارگت (Target) را در زبان فارسی میتوان به عنوان هدف تعریف کرد. به زبان ساده تارگت در ارز دیجیتال، هدف قیمت برای بستن یک پوزیشن معاملاتی را مشخص میکند. هدف قیمت به شما کمک میکند تا با دید بازتر یک پوزیشن معاملاتی را باز کنید. قرار نیست شرایط در هر پوزیشن معاملاتی آن طور که باب میل شماست، پیش برود؛ اما یکی از مهمترین اصول مدیریت ریسک در سرمایهگذاری، تعیین تارگت در زمان باز کردن پوزیشنهای معاملاتی است.
اگر این موضوع را تعیین تکلیف نکنید، نمیتوانید تصمیم منطقی برای خروج از پوزیشن معاملاتی اتخاذ کنید. این موضوع باعث میشود که دچار سردرگمی شوید و قدرت تصمیمگیری در بزنگاهها را از دست بدهید. شرایط در بازار رمز ارزها فوقالعاده ناپایدار است. به همین دلیل اگر برنامه مدون و مشخصی برای معاملات خود نداشته باشید، احتمال شکست و از دست سرمایه شما به شدت افزایش پیدا میکند.
چگونه تارگت ارز دیجیتال را تعیین کنیم؟
تعیین تارگت ارز دیجیتال بدون در نظر گرفتن استراتژی معاملاتی امکانپذیر نیست. به عنوان مثال یک معاملهگر که از استراتژی اسکالپ تریدینگ استفاده میکند شرایط کاملا متفاوت نسبت به یک تریدر با استراتژی پوزیشن تریدینگ دارد. بر همین اساس روشهای مختلفی برای تعیین تارگت در ارز دیجیتال پیش روی شما قرار دارند. در این جا ما روی 5 روش مختلف تمرکز میکنیم. دقت داشته باشید که میتوانید همزمان به صورت ترکیبی از این روشها برای تارگت زنی در معاملات خود استفاده کنید.
1. انتخاب نسبت ریسک به ریوارد
تعیین نسبت ریسک به ریوارد یکی از مرسومترین راههای انتخاب تارگت ارز دیجیتال بین معاملهگران حرفهای است. قدم اول برای تعیین ریسک در یک معامله، انتخاب حد ضرر است. بسته به میزان ریسک پذیری و نوع استراتژی معاملاتی باید این کار را انجام دهید. اگر تجربه خیلی زیادی از فعالیت در بازار ندارید، پیشنهاد میکنیم تحت هیچ شرایطی حد ضرر بالاتر از 10 درصد انتخاب نکنید.
بعد از آن باید به سراغ انتخاب تارگت در ارز دیجیتال بروید. معمولا در کمترین حالت حد سود را برابر حد ضرر در نظر میگیرند. اما اگر ریسک پذیری بیشتری دارید، میتوانید تارگت را دو تا سه برابر حد ضرر در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که هر چه نسبت ریسک به ریوارد فاصله بیشتری از یک داشته باشد، احتمال تحقق آن کمتر خواهد بود.
2. استفاده از سطوح حمایت و مقاومت
سطوح حمایت و مقاومت به عنوان ابزارهای کاربردی تحلیل تکنیکال کلاسیک همواره مورد توجه معاملهگران هستند. سطوح حمایت و مقاومت محدوده حرکت نمودار قیمت را مشخص میکنند. هر چه تایم فریم بزرگتری را انتخاب کنید، اعتبار سطوح حمایت و مقاومت نیز به همان نسبت افزایش پیدا میکند. در معاملات لانگ یا خرید، میتوانید از خط مقاومت برای تعیین تارگت استفاده کنید. این در حالی است که در پوزیشن فروش یا شورت باید بهسراغ خط حمایت برای این منظور بروید.
سطوح فیبوناچی هم ابزاری کاربردی برای شناسایی خطوط حمایت و مقاومت و تعیین حد سود و ضرر در معاملات ارزهای دیجیتال هستند. به کمک آن میتوانید سطوح قیمتی را روی نمودار ترسیم کنید. بسته به میزان ریسکپذیری میتوانید هر یک از سطوح ترسیم شده را مبنای تعیین تارگت ارز دیجیتال در نظر بگیرید.
3. به کارگیری الگوهای قیمت در تحلیل تکنیکال
الگوهای قیمت در تحلیل تکنیکال همواره بین تحلیلگران محبوب هستند. عامل اصلی محبوبیت آنها هم تشخیص نسبتا ساده الگوها روی نمودار است. الگوی پرچم، مثلث، سروشانه، سقف و کف دو قلو، فنجان و دسته و غیره از جمله الگوهای قیمت کلاسیک و پرکاربرد در بین معاملهگران هستند. شما میتوانید از الگوهای قیمت برای تعیین تارگت ارز دیجیتال استفاده کنید. به عنوان مثال الگوی پرچم را در نظر بگیرید. در الگوی پرچم میزان افزایش یا کاهش قیمت نمودار، پس از خروج از الگو را به اندازه میله پرچم در نظر میگیرند. درباره سایر الگوها نیز چنین شرایطی وجود دارد.
4. دریافت سیگنال اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال
اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برای تعیین تارگت ارز دیجیتال هستند. دهها اندیکاتور وجود دارند که هر کدام شاخصهای خاصی را در نمودار قیمت رصد میکنند. طبیعی است که شما نمیتوانید از تمام این اندیکاتورها برای تارگت زنی استفاده کنید. بلکه باید متناسب با استراتژی خود، دو یا سه مورد از آنها را انتخاب کنید. بسیاری از اندیکاتورها هستند که سیگنال مناسب برای تحلیل بلند مدت بازار ارائه نمیکنند. در عوض میتوانید از ابزارهایی مانند میانگین متحرک برای تعیین حد سود و ضرر دینامیک در معاملات خود استفاده کنید.
اهمیت انتخاب روش مناسب تارگت در ارز دیجیتال
روشهای مختلفی برای سفارشگذاری در معاملات اسپات و فیوچرز ارزهای دیجیتال پیش روی شما قرار دارند. فرض کنید شما نقطه ورود، حد ضرر و تارگت قیمت مد نظر خود برای باز کردن پوزیشن معاملاتی روی بیت کوین را تشخیص دادهاید. حال باید دست به کار شوید و برای سفارشگذاری در صرافی ارز دیجیتال اقدام کنید. روشهای مختلفی برای سفارشگذاری پیش روی شماست که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- سفارش حد سود (Take Profit)
- سفارش تریلینگ استاپ (Trailing Stop)
لزومی ندارد که شما یک تارگت برای خروج از پوزیشن معاملاتی در نظر بگیرید. بلکه میتوانید در چند مرحله و روی قیمتهای مختلف، بخشی از پوزیشن را ببندید. برای خروج پلکانی باید از سفارش تریلینگ استاپ استفاده کنید.
نکات مهم در انتخاب تارگت در ارز دیجیتال
تا اینجا بررسی کردیم که تارگت در ارز دیجیتال چیست؟ نکات مهم زیادی در رابطه با انتخاب هدف قیمت وجود دارند که باید حتما در نظر داشته باشید. چه بسا بدون توجه به این نکات، نتیجه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال شما برای تعیین هدف قیمت درست از آب در نیاید. حجم معاملات یک شاخص کلیدی برای تشخیص روند قیمت ارز دیجیتال است. معمولا افزایش حجم معاملات به عنوان یک سیگنال صعودی تلقی میشود. شما باید حتما نیم نگاهی به تغییرات حجم معاملات در مقایسه با میانگین بلند مدت داشته باشید.
توجه به اخبار و رویدادهای مرتبط با بازار رمزارزها هم کمک میکند تا در صورت نیاز در تارگت تعیین شده، بازنگری کنید. پیشنهاد میکنیم در تعیین هدف قیمت برای سرمایهگذاری در میان مدت یا بلند مدت، حتما چرخه بازار را در نظر داشته باشید. اینکه بازار در کدام یک از فازهای انباشت، صعودی، توزیع و نزولی باشد، در تعیین تارگت تاثیرگذار است. برای این منظور میتوانید از امواج الیوت به عنوان یک ابزار کاربردی استفاده کنید.
کلام پایانی
در این مطلب بررسی کردیم که تارگت در ارز دیجیتال چیست و چگونه میتوان درباره انتخاب هدف قیمت تصمیمگیری کرد. پیشنهاد میکنیم هیچگاه بدون تعیین هدف قیمت، وارد معاملات ارز دیجیتال نشوید. همچنین از تعیین اهداف قیمت غیرواقعی که با نشانههای تکنیکال و فاندامنتال بازار همخوانی ندارند، پرهیز کنید.