در مقالات قبلی برخی از ابعاد سرمایه گذاری را به شما گفتیم. امروز قصد داریم که یکی از استراتژی های سرمایه گذاری را به شما معرفی کنیم تا با مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شوید. پیش از هر چیزی بهتر است بدانید که استراتژی های سرمایه گذاری بر اساس ملاک های مختلف به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند. به طور مثال، استراتژی سرمایه گذاری شما می تواند بر اساس زمان، تعداد دارایی، نوع دارایی، تعداد واسطه و نوع واسطه متفاوت باشد. استراتژی مورد نظر ما در این مقاله، یکی از روش های سرمایه گذاری مبتنی بر زمان است. بنابراین در این مطلب، سرمایه گذاری کوتاه مدت را به شما معرفی می کنیم و سپس مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار می دهیم. در انتها با کسب دانش کافی می توانید تصمیم بگیرید که از این روش استفاده کنید یا خیر.
سرمایه گذاری کوتاه مدت چیست؟
سرمایه گذاری مبتنی بر زمان چند بخش مختلف دارد که شامل: سرمایه گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می شود. هر کدام از این موارد نیز زیر مجموعه های خاص خود را دارند که با بقیه فرق می کنند. بنابراین باید روش های سرمایه گذاری را بشناسید و تفاوت آن ها با یکدیگر را بدانید. سرمایه گذاری کوتاه مدت نیز یکی از این روش ها می باشد که به زمان وابسته است. این یعنی شما انتخاب می کنید که یک دارایی (به طور مثال سهام یا ارز دیجیتال) را چقدر نگهداری می کنید. سرمایه گذاری کوتاه مدت با نامی که دارد به خوبی خود را معرفی می کند. این یعنی شما دارایی مورد نظر را مدت زیادی نگه نمی دارید و پس از چند روز یا نهایتا چند هفته آن را می فروشید.
مدت این سرمایه گذاری ممکن است حتی به یک روز هم نرسد و تنها چند ساعت باشد. لقب شما در هر یک از این شرایط نیز متفاوت است. احتمالا تا کنون عناوینی نظیر “نوسانگیر”، “سوئینگ تریدر” و “هولدر” را شنیده اید. هر کدام از این القاب و عناوین بر اساس استراتژی زمانی سرمایه گذاری شما تعیین می شوند. نوسانگیرها و سوئینگ تریدرها همان سرمایه گذاران کوتاه مدت هستند که علاقه ای به نگهداری طولانی مدت یک دارایی ندارند. آن ها به صورت دائمی (ساعتی، روزانه، هفتگی) به خرید و فروش دارایی های مختلف می پردازند. اما هولدر کسی است که پس از خرید یک دارایی آن را برای مدتی طولانی رها می کند و از خرید و فروش های متعدد پرهیز می کند. بنابراین هولدر یک سرمایه گذار بلند مدت است.
مزایا و معایب
این روش سرمایه گذاری نیز مانند سایر روش ها دارای مزایا و معایبی است. کسانی که می خواهند این روش را برای انجام سرمایه گذاری های خود انتخاب کنند، باید نسبت به مزایا و معایب آن نیز آگاه باشند. بنابراین ما در این بخش مزیت ها و عیب های سرمایه گذاری کوتاه مدت را به صورت جداگانه به شما می گوییم تا بتوانید با دید بهتری نسبت به انتخاب این روش سرمایه گذاری تصمیم بگیرید.
مزایای سرمایه گذاری کوتاه مدت
یکی از مزیت هایی که این مدل سرمایه گذاری دارد، این است که شما را دائما درگیر خود می کند. بر این اساس شما مجبور می شوید و که اخبار و اتفاقات پیرامون یک دارایی را مرتبا بررسی کنید تا بتوانید اتفاقات احتمالی اینده را حدس بزنید. این حدسیات ذهن شما را نیز درگیر می کند و باعث می شود که فعالیت ذهنی بیشتری داشته باشید. البته تمامی این موارد از جنبه دیگری می توانند مشکل ساز باشند. با این حال چنین مواردی برای افرادی که به پیگیری بازارهای مالی علاقه دارند جذابیت دارد. علاوه بر این شما با توجه به دانش زیادی که کسب می کند و تجربه ای که به مرور به دست می آورید، می توانید معاملات حرفه ای تری را انجام دهید و به موفقیت دلخواه برسید.
اینکه نتیجه دلخواه را هر زمان که بخواهید دریافت می کنید نیز لذت بخش است. این کار باعث می شود که خیلی زود نتیجه کار خود را ببینید و از بابت آن خوشحال شوید. با این حال این استراتژی معایبی هم دارد که در بخش بعدی به آن ها می پردازیم.
معایب سرمایه گذاری کوتاه مدت
همانطور که گفتیم سرمایه گذاری کوتاه مدت شما را وادار به تحلیل نمودارهای و پیگیری دائمی اخبار می کند. بر همین اساس ممکن است که در طول روز وقت زیادی را صرف آن کنید و روند عادی زندگی شما مختل شوند. برخی از افرادی که از این استراتژی استفاده می کنند گاهی حتی چند شب نمی خوابند و دائما به بررسی وضعیت موجود و احتمالات می پردازند. از طرفی نمی توان به این کار به چشم یک منبع درآمد ثابت و دائمی نگاه کرد. به همین دلیل، ممکن است مسیر اصلی کار و زندگی شما تغییر کند و نتیجه مطلوب را نگیرید.
از طرفی گاهی اوقات معاملات متعدد و بیش از حد (Over-Trading) می تواند ذهن شما را خسته کند. بر این اساس احتمال دارد که در معاملات بعدی خود دچار اشتباه شوید و ضرر کنید. با این تفاسیر باید مزایا و معایب این روش سرمایه گذاری را کنار یکدیگر بگذارید و مقایسه آگاهانه ای انجام دهید. اینگونه می توانید به نتیجه دلخواه برسید و سرمایه گذاری بهتری را انجام دهید.
جمع بندی پایانی
سرمایه گذاری کوتاه مدت در صورتی که دانش و علاقه کافی برای انجام آن را دارید، روش خوبی می باشد. در غیر این صورت می تواند فشار روانی زیادی را به همراه آورد و حتی شما را دچار ضرر هم بکند. بنابراین باید مزایا و معایب این روش را در نظر بگیرید و دید باز درباره انتخاب این استراتژی قضاوت کنید. البته لازم نیست که تمام سرمایه گذاری های خود را با این روش انجام بدهید و می توانید به صورت ترکیبی هم سرمایه گذاری کنید. یعنی روی برخی دارایی ها به صورت کوتاه مدت و روی برخی دیگر به صورت بلند مدت سرمایه گذاری کنید. در مقالات بعدی استراتژی های ترکیبی سرمایه گذاری بر اساس معیارهای مختلف را هم به شما یاد می دهیم. با استفاده از این مطالب می توانید سرمایه گذاری آگاهانه تر و بهتری را برای خود رقم بزنید.