Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > معاملات فرکانس بالا چیست و چه کاربردی دارد؟
معاملات فرکانس بالا چیست و چه کاربردی دارد؟

معاملات فرکانس بالا چیست و چه کاربردی دارد؟

یک آونگ را در نظر بگیرید که آن را به‌ حرکت در می‌آوریم. تعداد نوسانات آن در هر ثانیه با فرکانس اندازه‌گیری می‌شود. بنابراین هرچه تعداد دور نوسانی این آونگ در ثانیه بیشتر باشد، فرکانس آن بالاتر می‌رود. اصطلاح فرکانس در معامله‌گری الگوریتمی هم به‌ کار می‌رود. در شرایطی که نوسانات قیمت زیادی در بازار رخ می‌دهد، سرعت انجام معاملات در دستیابی به سود مناسب نقش تعیین کننده دارد. به‌ همین دلیل برخی از معامله‌گران با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده، برنامه‌های نرم‌افزاری را ایجاد می‌کنند که معاملات فرکانس بالا را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهند. اگر کنجکاو هستید که منظور از معاملات فرکانس بالا چیست، این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

 

معاملات فرکانس بالا (HFT) چیست؟

High Frequency Trading اصطلاحی است که در زبان فارسی تحت عنوان معامله فرکانس بالا (HFT) شناخته می‌شود. به زبان ساده، معامله با فرکانس بالا به‌ معنی باز و بسته کردن یک پوزیشن معاملاتی در کثری از ثانیه است. اجرای چنین استراتژی در معاملات از عهده انسان خارج است. به‌ همین دلیل، معامله فرکانس بالا تنها با استفاده از برنامه‌های الگوریتمی پیچیده اجرا می‌شود.

هدف اصلی از این معاملات، کسب سود کم از هر معامله است که با کنار هم قرار گرفتن در تعداد زیاد، تبدیل به عدد قابل توجهی می‌شود. شرکت‌هایی که معاملات با فرکانس بالا را در دستور کار خود قرار می‌دهند، معمولا میلیون‌ها سفارش خرید و فروش در یک جلسه معاملاتی را ثبت می‌کنند. نکته جالب توجه اینکه نرخ سفارش به معاملات نیز در استراتژی HFT بالاست. به‌ این معنی که تعداد زیادی سفارش ثبت می‌شود که قبل از آنکه منجر به معامله شوند، لغو می‌گردند. به‌ همین دلیل، پیچیدگی معاملات فرکانس بالا بیش از حد تصور است.

 

مزایای معاملات فرکانس بالا چیست؟

 

مزایای معاملات فرکانس بالا چیست؟

اولین و مهم‌ترین مزیت معاملات با فرکانس بالا، افزایش نقدینگی در یک بازار مالی است. نقدینگی ایده‌آل یکی از مولفه‌های اصلی برای انتخاب دارایی در یک بازار است. به زبان ساده، تریدرها تنها دارایی را انتخاب می‌کنند که از نقدشوندگی آن در هر لحظه از شبانه‌روز مطمئن باشند. وقتی هزاران سفارش خرید و فروش در ثانیه در قالب معاملات فرکانس بالا در یک صرافی ثبت شوند، بدیهی است که عمق دفترچه سفارش آن افزایش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی، نقدینگی بازار وضعیت مطلوبی پیدا می‌کند. حتی برخی از صرافی‌ها برای معاملات HFT، تخفیف ویژه‌ای در کارمزدها لحاظ می‌کنند.

نکته دیگر درباره مزیت معاملات با فرکانس بالا آن است که حجم بالایی از اطلاعات و داده‌ها در کمترین زمان توسط برنامه‌های تخصصی پردازش و تحلیل می‌شوند. این کار از عهده انسان خارج است و به‌ همین دلیل است که معاملات HFT در مقایسه با تریدرهای معمولی در بسیاری از اوقات دست برتر را پیدا می‌کنند.

 

معایب معاملات با فرکانس بالا چیست؟

 

معایب معاملات با فرکانس بالا چیست؟

معاملات با فرکانس بالا منتقدان جدی هم دارد. بعضی معتقدند که نقدینگی ایجاد شده توسط این معاملات در یک بازار مالی، کاذب است. به‌ این‌ معنی که کمکی به حرکت بازار در مسیر واقعی و درست نمی‌کند. بلکه نقدینگی صرفا در خدمت اجرا کنندگان این نوع معاملات خواهد بود و در کسری از ثانیه هم ناپدید می‌شود. از سویی دیگر، اجرای برنامه‌های معاملات فرکانس بالا بسیار پیچیده و پرهزینه است. به‌ همین دلیل، خیلی از تریدرها عملا امکان رفتن به سمت این نوع معاملات را ندارند. بنابراین معاملات با فرکانس بالا صرفا در انحصار تعدادی از شرکت‌ها با سرمایه زیاد هستند.

یکی دیگر از نکاتی که باید در نظر داشته باشید، تشدید وضعیت نوسان قیمت دارایی‌ها به‌ دلیل معاملات با فرکانس بالا است. موضوعی که می‌تواند بعضا بازار را از روند طبیعی خارج کند و به‌ نوعی تحلیل‌های تکنیکال را از اعتبار بیندازد. به‌ همین دلیل، برخی از صرافی‌ها برای به‌ کارگیری معاملات نوسان بالا، چارچوب‌های قانونی خاصی را در نظر می‌گیرند.

 

انواع استراتژی در معاملات فرکانس بالا HFT

هدف از معاملات با فرکانس بالا، کسب سود اندک از اختلاف قیمت دارایی‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن است. برای این منظور استراتژی‌های مختلفی به‌ کار گرفته می‌شود. یکی از رایج‌ترین استراتژی‌ها، آربیتراژ است. به زبان ساده در جریان آربیتراژ، اختلاف قیمت خرید و فروش یک دارایی در یک یا چند بازار معاملاتی شناسایی می‌شود. به‌ این‌ترتیب با خرید دارایی از بازار ارزان‌تر و فروش آن در بازار گران‌تر، سود به‌دست می‌آید. در کنار آربیتراژ، بعضی از معاملات HFT نقش بازارسازی را بر عهده دارند. به‌ این معنی که همزمان چندین سفارش خرید و فروش در قیمت‌های مشابه را در دفترچه سفارش صرافی ثبت می‌کنند. به‌ این‌ترتیب از محل اسپرد یا اختلاف قیمت خرید و فروش دارایی، سود به دست می‌آورند.

 

چرا معاملات فرکانس بالا در صرافی های غیرمتمرکز انجام می شود؟

 

چرا معاملات فرکانس بالا در صرافی های غیرمتمرکز انجام می شود؟

معاملات فرکانس بالا در بازار ارز دیجیتال بیشتر در صرافی‌های غیرمتمرکز اجرا می‌شوند. اولا صرافی های غیرمتمرکز، ضوابط و محدودیت‌های کمتری برای معاملات در نظر می‌گیرند. به‌ همین دلیل، امکان اجرای استراتژی‌های مختلف به‌ صورت آزادانه وجود دارد. به‌ علاوه، ارزهای دیجیتال بیشتری در فهرست معاملات این صرافی‌ها قرار می‌گیرند که پتانسیل بالایی برای نوسانات قیمت دارند. در نتیجه فرصت‌های کسب سود بیشتری در صرافی‌های غیرمتمرکز برای معاملات با فرکانس بالا وجود دارد.

 

کلام پایانی

در این مطلب بررسی کردیم که منظور از معاملات فرکانس بالا چیست و چه مزایا و معایبی دارد. تجربه نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از حجم معاملات روزانه در بازار فارکس مربوط به معاملات با فرکانس بالا است. در سال‌های اخیر، معاملات HFT در بازار رمز ارزها هم افزایش پیدا کرده است. البته آمار و اطلاعات دقیقی از میزان نفوذ این معاملات در دسترس نیست.

اشتراک گذاری
فیسبوک
واتس اپ
لینکداین
ایکس
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش های پر تکرار