Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
مجله ارز دیجیتال > تحلیل رمز ارزها > تحلیل تکنیکال > اندیکاتورها > بهترین اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو چیست؟
بهترین اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو چیست؟

بهترین اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو چیست؟

حجم معاملات یکی از شاخص‌های کلیدی در تحلیل تکنیکال است. افزایش یا کاهش حجم معاملات سیگنال‌های مهمی در خصوص شدت و ضعف روندها یا حتی احتمال تغییر در روندها صادر می‌کند. به‌ همین دلیل، خیلی از تحلیل‌گران برای صحت‌سنجی نتایج تحلیل خود به‌ سراغ اندیکاتورهای حجم معاملات می‌روند. این اندیکاتورها کمک می‌کنند تا تصویر واضحی از وضعیت حجم معاملات دارایی‌ها در گذر زمان پیش روی خود داشته باشید. در این مطلب قصد داریم به‌ معرفی بهترین اندیکاتور حجم معاملات تریدینگ ویو بپردازیم.

کاربرد اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو چیست؟

کاربرد اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو چیست؟

زیر نظر گرفتن شاخص حجم معاملات، کمک می‌کند تا تصمیم درستی برای ورود و خروج در معاملات بگیرید. حال که با مفهوم حجم معاملات آشنا شدید، وقت آن رسیده است که با نحوه استفاده از آن برای بهبود معاملات نیز آشنا شوید. برخی از مهم‌ترین کاربردهای اندیکاتور حجم معاملات تریدینگ ویو را می‌توان به‌ صورت زیر برشمرد:

1. تایید روندها

حجم معاملات ابزاری کلیدی برای تایید روندهای نزولی و صعودی است. بازار رو به رشد باید با افزایش حجم همراه باشد. به این معنی که خریداران برای بالا بردن قیمت، پر قدرت حاضر می‌شوند. اگر قیمت دارایی بالا رود، در حالی که حجم معاملات آن کاهش پیدا کند، نشانه مهمی که از تضعیف قدرت خریداران است. بنابراین این موضوع هشداری جدی مبنی بر نزدیک شدن به پایان روند صعودی است.

📝بیشتر بدانیم: بهترین اندیکاتور تشخیص روند

2. تغییر روندها

نوسانات شدید حجم معاملات دارایی‌ها، سیگنال بسیار قوی به شمار می‌رود. فرض کنید که بیت کوین در روند نزولی قرار دارد. در پایان روند نزولی خریداران دست به کار می‌شوند و با حجم بالا سفارش‌های فروش را از بازار جمع می‌کنند. به این ترتیب یکباره حجم معاملات افزایش پیدا می‌کند. این اتفاق سیگنالی بسیار قوی از نزدیک شدن به انتهای روند نزولی در بازار است.

شناسایی حمایت و مقاومت

3. شناسایی حمایت و مقاومت

تصور کنید که در پایان روند نزولی قیمت بیت کوین، حجم معاملات افزایش می‌یابد. سپس روند صعودی آغاز می‌شود. پس از مدتی بار دیگر روند معکوس شده و قیمت بیت کوین کاهش پیدا می‌کند. اگر در حرکت نزولی موج دوم، قیمت بیت کوین کمتر از پایین‌ترین سطح قیمت موج نزولی قبلی نیاید و همچنین حجم معاملات در روند نزولی دوم نسبت روند نزولی قبل کمتر شود، در این شرایط می‌توان پایین‌ترین سطح قیمت قبلی را به عنوان حمایت بیت کوین در نظر بگیریم. در نتیجه امیدوار به پولبک در نمودار قیمت باشیم. دقیقا عکس این ماجرا نیز بری روند صعودی و تشخیص مقاومت روی نمودار قیمت صادق است.

📝بیشتر بدانیم: حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟

4. شناسایی روند‌های کاذب

نکته دیگر این است که اگر تغییر روندها با حجم معاملات کم همراه باشد، باید به دیده تردید به آن نگریست؛ چرا که نشان دهنده عدم توانایی لازم برای ادامه روند است. به این ترتیب احتمالا تعدادی از معامله‌گران فریب خورده از معامله خارج شده یا به آن وارد می‌شوند و بعد از مدت کوتاهی، دارایی بار دیگر به روند قبلی باز می‌گردد.

بهترین اندیکاتور حجم معاملات تریدینگ ویو

بهترین اندیکاتور حجم معاملات تریدینگ ویو

2 ابزار کاربردی و رایگان در تریدینگ ویو برای زیر نظر گرفتن حجم معاملات دارایی‌ها در دسترس شما قرار دارند. در اینجا به‌ معرفی بهترین اندیکاتور حجم معاملات تریدینگ ویو می‌پردازیم.

1. اندیکاتور حجم معاملات (Volume)

اندیکاتور حجم یک ابزار کاربردی برای بررسی حجم معاملات دارایی‌ها در تریدینگ ویو است که کار کردن با آن خیلی آسان است. ابتدا وارد صفحه نمودار قیمت دارایی مد نظر در تریدینگ ویو شوید. سپس وارد بخش Indicator شده و عبارت Volume را وارد کنید. اندیکاتور Volume را انتخاب کنید. به‌ این‌ترتیب مشابه تصویر زیر، حجم معاملات دارایی به‌ صورت نمودار میله‌ای زیر نمودار قیمت به نمایش در می‌آید. ستون‌های سبز رنگ و قرمز رنگ به‌ ترتیب نشان‌دهنده افزایش و کاهش در حجم معاملات هستند.

اندیکاتور حجم معاملات

این ابزار تحلیل تکنیکال، قابلیت تنظیم هم دارد. مطابق تصویر زیر، روی آیکون مشخص شده با کادر قرمز در سمت چپ کلیک کنید. سپس از پنجره باز شده در صفحه، تیک کنار گزینه Volume MA را فعال کنید.

اندیکاتور حجم معاملات 2

به‌ این‌ترتیب خط آبی رنگ به نمودار میله‌ای حجم معاملات اضافه می‌شود. این خط، میانگین متحرک حجم معاملات دارایی در یک بازه زمانی مشخص را نشان می‌دهد. به‌ این‌ترتیب می‌توانید وضعیت حجم معاملات دارایی در هر لحظه را با میانگین متحرک مقایسه کنید. به‌ صورت پیش فرض، خط میانگین متحرک برای دوره 20 کندل قبلی محاسبه می‌شود. روی تب Input کلیک کنید. به‌ این‌ترتیب می‌توانید، دوره زمانی محاسبه میانگین متحرک حجم معاملات را تغییر دهید.

اندیکاتور حجم معاملات 3

2. اندیکاتور نمایه حجم معاملات (Volume Profile)

در حالت عادی حجم معاملات را بر اساس زمان روی نمودار تجزیه و تحلیل می‌کنیم؛ اما جالب است بدانید که شاخص دیگری تحت عنوان نمایه حجم معاملات نیز وجود دارد. به کمک این شاخص حجم معاملات بر اساس قیمت دارایی بررسی می‌شود. به کمک این شاخص می‌توان نقاط حمایت و مقاومت را خیلی راحت‌تر روی نمودار قیمت تشخیص داد.

در سایت تریدینگ ویو (Tradingview) می‌توانید این شاخص را مشاهده کنید. برای این منظور ابتدا وارد سایت شوید و جفت ارز معاملات مدنظر خود را انتخاب کنید. در سمت چپ نمودار ابزارهایی در اختیار شما قرار دارد. مطابق تصویر زیر روی آیکون ابزار Fixed Range Volume Profile کلیک کنید. منویی به نمایش در می‌آید. روی آخرین گزینه یعنی Fixed Range Volume Profile کلیک کنید.

اندیکاتور نمایه حجم معاملات

در ادامه باید محدوده مورد نظر روی نمودار قیمت را با استفاده از موس انتخاب کنید. سپس نمودار مربوط به شاخص نمایه حجم معاملات به نمایش در می‌آید. نتیجه حاصل مشابه تصویر زیر است. در این نمودار به راحتی می‌توان تشخیص داده که در چه محدوده قیمتی حجم معاملات افزایش پیدا کرده است.

اندیکاتور نمایه حجم معاملات 2

کلام پایانی

در این مطلب به‌ معرفی بهترین اندیکاتور حجم معاملات تریدینگ ویو پرداختیم. پیشنهاد می‌کنیم که حتما در تحلیل تکنیکال نیم‌نگاهی به وضعیت حجم معاملات دارایی‌ها بیندازید. خوشبختانه کار کردن با اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو خیلی آسان است و به‌راحتی می‌توانید از آن برای بررسی قدرت روندها استفاده کنید.

پرسش های پر تکرار

اندیکاتورهای Volume و Volume Profile بهترین ابزارهای تحلیل حجم معاملات در تریدینگ ویو هستند.

خیر، اندیکاتور تخصصی برای بررسی حجم سفارشات دارایی‌ها در تریدینگ ویو ارائه نشده است.

اندیکاتور MFI بهترین ابزار برای تحلیل نقدینگی در تریدینگ ویو است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *