یکی از مهمترین مفاهیم تحلیل تکنیکال کلاسیک، حمایت و مقاومت (Support and Resistance) است. تحلیلگران به کمک خطوط حمایت و مقاومت نقاط بازگشت احتمالی نمودار قیمت داراییها را شناسایی میکنند. به این ترتیب بهترین زمان برای خرید و فروش داراییها را تشخیص میدهند. در نتیجه تشخیص نقاط حمایت و مقاومت در نمودار قیمت داراییها اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مطلب قصد داریم به آموزش خطوط حمایت و مقاومت در ارز دیجیتال بپردازیم. حتما این مطلب را تا پایان دنبال کنید.
خطوط حمایت و مقاومت چیست؟
به زبان ساده خطوط حمایت و مقاومت، معرف سطوح خاصی در نمودار قیمت هستند که با رسیدن به آنها معمولا روند قیمت متوقف میشود و اصطلاحا شاهد بازگشت قیمت هستیم. بد نیست که خط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را به صورت جداگانه هم معرفی کنیم.
منظور از خط حمایت، سطحی است که در تقاضا برای خرید ارز دیجیتال افزایش پیدا میکند. به این ترتیب جلوی افت قیمت بیشتر گرفته میشود. اگر نمودار موفق به شکست خط حمایت نشود، قیمت به مسیر صعودی باز میگردد.
منظور از خط مقاومت، سطحی است که در عرضه ارز دیجیتال افزایش پیدا میکند. به این ترتیب روند افزایش قیمت دارایی متوقف میشود. اگر نمودار موفق به شکست خط مقاومت نشود، قیمت به روند نزولی باز میگردد.
اهمیت خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال
خطوط حمایت و مقاومت در شناسایی نقاط ورود و خروج بهینه معاملات ارز دیجیتال بهتحلیلگران کمک میکنند. بهعبارت دیگر با استفاده از این خطوط میتوان روند قیمت را در تایم فریمهای گوناگون پیشبینی کرد. این موضوع در مدیریت ریسک بهتحلیلگران کمک میکند.
بههمین دلیل است که در بسیاری از ستاپهای معاملاتی، نیم نگاهی نیز به محدوده حمایت و مقاومت صورت میگیرد. معمولا نقاط حمایت و مقاومت در نمودار قیمت ارزهای دیجیتال، مناطقی هستند که نشاندهنده افزایش حجم معاملات در بازار هستند. بنابراین شما با ترسیم درست این خطوط میتوانید عرضه و تقاضا در بازار را پیشبینی کنید. در عین حال تحلیل روانشناسی بازار نیز با استفاده از خط حمایت و مقاومت مورد توجه تحلیلگران است.
انواع خط حمایت و مقاومت
نکته مهمی که باید درباره محدوده حمایت و مقاومت مد نظر داشته باشید آن است که همواره به صورت خط روی نمودار ترسیم میشوند. بر این اساس انواع خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال عبارتاند از:
1. خطوط حمایت و مقاومت افقی
در حالت کلاسیک خط حمایت و مقاومت روی نمودار قیمت بهصورت افقی ترسیم میشوند. بعضا نمودار قیمت بین یک کانال افقی نوسان قیمت میکند. در این حالت کانال از ترسیم همزمان دو خط مقاومت و حمایت بهدست میآید.
2. خطوط حمایت و مقاومت مورب
محدوده حمایت و مقاومت در نمودار قیمت، همواره با خطوط افقی ترسیم نمیشوند. گاهی اوقات نمودار در یک روند صعودی یا نزولی با نقاط حمایت و مقاومت روبهرو میشود. در چنین شرایطی هر یک از خطوط مقاومت و حمایت بهنوعی حکم خط روند را برای نمودار پیدا میکنند و بهصورت مورب ترسیم میشوند.
کاربرد خط حمایت و مقاومت چیست؟
خطوط حمایت و مقاومت به عنوان یک ابزار کلیدی در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. در اینجا نیم نگاهی به مهمترین کاربردهای این خطوط خواهیم داشت:
1. شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات
مهمترین کاربرد محدوده حمایت و مقاومت، شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات است. بر این اساس هر زمان نمودار در حال نزدیک شدن به خط حمایت باشد، معاملهگران انتظ%A