Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
مجله گردشگری > گردشگری ایران > طبیعت > عجیب ترین کوه های ایران، افسانه یا واقعیت
عجیب ترین کوه های ایران، افسانه یا واقعیت

عجیب ترین کوه های ایران، افسانه یا واقعیت

کوه ها از دیرباز جزو مناطق اسرار آمیز و جذاب برای بسیاری از مردم بوده اند. در میان تمامی رشته کوه های موجود بر روی زمین، ایران نیز رشته کوه های البرز و زاگرس را با قله های مشهور خود در آغوش گرفته است. اما در میان تمامی کوه های موجود در این خاک با ارزش، عجیب ترین کوه های ایران افسانه‌های مرموزی را دل نهفته‌اند که آن‌ها را به شگفتی ‌های طبیعی ایران تبدیل کرده است. کوه پردیس، کوههای روستای وردیج و کوه آتشین تشکوه را از عجیب ترین کوه های ایران نامیده‌اند.

در این متن همراه ما باشید تا دلیل عجیب بودن این کوه‌ها و رازهای نهفته در تاریخ آن‌ها را کاوش کنیم و با یکی از شگفتی‌های طبیعی سرزمینمان بیش‌تر آشنا شویم.

 کوه های ایران

55 درصد ایران کوهستانی است و بیش از 100 قله بالاتر از 4000 متر را شامل می شود. کوه های ایران به چهار گروه، رشته کوه البرز در شمال، رشته کوه زاگرس در غرب، رشته کوه های شرقی و کوه های مرکزی تقسیم می شوند. قله‌های آتشفشانی نیز مانند دماوند، سبلان، تفتان و غیره وجود دارند که غارها و چشمه‌های عجیب و چشمه‌های آبگرم زیبایی بیشتری به کوه‌ها بخشیده‌اند.

📝بیشتر بدانیم: کوه های ایران

دماوند در میانه رشته کوه البرز در جنوب مازندران قرار دارد. این قله 5610 متر ارتفاع دارد و بلندترین قله در میان رشته‌ کوه های ایران و دومین قله مخروطی شکل پس از فیجی در ژاپن است. دومین کوه بلند ایران از لحاظ ارتفاع علم کوه و بعد از آن سبلان است. اما این کوه ها هرچند زیبا و باصلابت هستند و از شگفتی های طبیعی ایران به شمار می روند، اما جزو عجیب ترین کوههای ایران به شمار نمی آیند. داستان چیز دیگری است!

عجیب ترین کوه های ایران؛ افسانه های رنگ باخته به حقیقت

عجیب ترین کوه‌های ایران با سازه‌های شگفت‌انگیز و پدیده‌های غیرعادی، جلوه‌ای اسرارآمیز به طبیعت ایران بخشیده‌اند. این کوه‌ها گویی قصه‌هایی از زمان‌های گذشته در دل خود دارند؛ ساختارهای صخره‌ای منحصربه‌فرد، سنگ‌های تراش‌خورده طبیعی و چشم‌اندازهای خاص، ماجراجویان و علاقه‌مندان به طبیعت را مجذوب خود می‌کنند. در میان رشته کوه‌ها و قله‌های موجود در ایران، کوه‌هایی وجود دارند که لقب “کوههای عجیب ایران” را به آن ها داده اند،که به در ادامه به معرفی آن ها می‌پردازیم.

کوه پردیس؛ کوه مغناطیسی ایران

کوه پردیس؛ کوه مغناطیسی ایران

کوه پردیس جم یکی از کوه‌های شگفت‌انگیز ایران است که در شهرستان جم در استان بوشهر قرار دارد. این کوه با ویژگی‌های خارق‌العاده‌اش توجه بسیاری از علاقمندان به طبیعت و اسطوره‌شناسی را به خود جلب کرده است. یکی از رازهای جالب پردیس، میزان بالای انرژی مغناطیسی آن است که گفته می‌شود افراد حاضر در نزدیکی کوه می‌توانند تأثیراتش را به شکل آرامش ذهنی و جسمی احساس کنند. همین انرژی مغناطیسی سبب شده تا کوه پردیس به عنوان “چاکرای زمین” شناخته شود، نقطه‌ای که برخی باور دارند محلی برای اتصال مستقیم با انرژی‌های کیهانی است.

علاوه بر انرژی مغناطیسی، روایات و افسانه‌های محلی نیز جذابیت این کوه را افزایش می‌دهند. مردم محلی اعتقاد دارند که کوه پردیس جم مکانی مقدس است و به همین دلیل برای بازدید از آن باید با احترام و احتیاط قدم به آن نزدیک شد. همچنین گفته می‌شود که سنگ‌های این کوه خاصیت درمانی دارند و برای کسانی که به دنبال تعادل و بهبود انرژی خود هستند، مفید است.

معجزات و خواص کوه پردیس

معجزات و خواص کوه پردیس

گفته می شود گیاهانی که در این منطقه رشد می کنند فواید پزشکی مختلفی دارند. علاوه بر این، از خرماهای استثنایی این منطقه به نام کاسه، برای تهیه قرص ها و قندهای دیابت نیز استفاده می شود. گیاهانی که در این منطقه رشد می کنند، دارای فواید پزشکی مختلفی با استفاده زیاد در صنعت داروسازی هستند. به ویژه این روزها که علاقه به استفاده دارویی از گیاهان در حال افزایش است، این مکان توانسته جایگاه مهمی در این زمینه کسب کند.

در فضای مجازی به ادعاهایی در مورد معجزات و درمان برخی بیماری های ناعلاج مثل ایدز و سرطان در این منطقه دامن زده می شود که البته هیچ کدام از این موارد به صورت علمی قابل اثبات نیستند و هیچ سند و مدرکی در مورد صحت این ادعاها وجود ندارد. اما با این حال برای مسافرانی که به دنبال تجربه‌ای فراموش‌نشدنی هستند، کوه پردیس نه تنها سفری در زمان و اسطوره‌ها است، بلکه نگاهی اجمالی به مناظر نفس‌گیر و پژواک‌های تاریخی است که این منطقه جذاب را به عنوان نمادی از تاریخ غنی ایران پابرجا نگاه می دارند.

تشکوه کوه آتشین؛ دومین و عجیب ترین کوه ایران

تشکوه کوه آتشین؛ دومین و عجیب ترین کوه ایران

تشکوه یکی از زیباترین و شگفت انگیزترین پدیده های زمینی گردشگری ایران، در استان خوزستان است که در شعله ور شدن شعله های آتش از زمین بی نظیر است. تش در زبان محلی به‌ معنای آتش است از این رو شعله‌های کوچک و بزرگ آن را تشکوه نامیده‌اند. در این منطقه تپه هایی با سوراخ هایی در قسمت های مختلف مانند چشمه هایی وجود دارد که صدها شعله از آن بیرون می آید.

شعله های آتش از گذشته تا امروز مدام می سوزد و نه تنها این شعله ها در باران خاموش نمی شوند، بلکه شعله ورتر نیز می شوند. علت شعله ور شدن این کوه، گوگرد موجود در زمین و تبخیر گاز طبیعی از عمق زمین است و زمانی که به سطح زمین می رسد شعله‌ور می‌شود. گازهای هیدروکربنی از لایه‌های مختلف زمین عبور می‌کنند و از هر شکاف زمین بیرون می‌آیند به طوری که نور سوزان این گازها در شب به وضوح قابل مشاهده است.

آتش‌سوزی در مجاورت تشکوه به دلیل وجود گازهای قابل تبخیر در هوا بسیار خطرناک است. به غیر از این کوه، در منطقه مامتین، چشمه های قیر فراوانی وجود دارد که به طور طبیعی قیر از آن بیرون می آید. این پدیده اسرارآمیز در سال ۱۳۹۰، در فهرست آثار طبیعی ملی به ثبت رسید. تشکوه در امتداد روستای ماماتین، در جاده رامهرمز به‌ سمت رود زرد قرار دارد.

کوههای وردیج؛ تپه ارواح سنگی

کوه های وردیج؛ تپه ارواح سنگی

کوه‌های وردیج، که در شمال غربی تهران و در مسیر جاده‌ای منتهی به روستای وردیج قرار دارد، یکی از جالب‌ترین و مرموزترین کوه های ایران به شمار می‌آید. این کوه‌ها با صخره‌های عجیبی شناخته می‌شود که به شکل صورت‌های انسانی، حیوانات، و حتی جمجمه‌های ترسناک درآمده‌اند و به “آدمک‌سنگی‌ها” یا “صخره‌های ارواح” شهرت دارند. بسیاری معتقدند این اشکال نتیجه سال‌ها فرسایش طبیعی باد و باران هستند، اما با این حال، ظاهر خاص و عجیب آن‌ها فضایی اسرارآمیز به منطقه بخشیده است. افسانه‌های محلی می‌گویند که این صخره‌ها در گذشته، سنگ‌های زنده‌ای بوده‌اند که توسط نیروهای فراطبیعی به این اشکال در آمده‌اند.

📝بیشتر بدانیم: کوه های رنگی ایران

علاوه بر جذابیت بصری صخره‌ها، کوه وردیج با چشم‌اندازهای بکر و طبیعت خاصش، مقصدی محبوب برای کوهنوردان و علاقه‌مندان به طبیعت شده است. آب‌وهوای خنک و فضای آرامش‌بخش این منطقه، به ویژه در فصل بهار و پاییز، شرایط ایده‌آلی برای فرار از شلوغی شهر تهران فراهم می‌آورد. همچنین این کوه های یکی از مکان جالب برای لوکیشن عکاسی محسوب می‌شود. کوه‌های وردیج با عجایب طبیعی و افسانه‌های جالب خود، تجربه‌ای متفاوت و جذاب از طبیعت ایران به بازدیدکنندگانش ارائه می‌دهد.

سخن نهایی

از میان شگفتی‌های طبیعت ایران ،عجیب ترین کوه های ایران شامل تشکوه، کوه پردیس و کوه های روستای وردیج، داستانی متفاوت و عجیب دارند. با بازدید از این مناطق در ابتدا شگفت زده خواهید شد، اما پس از کمی تحقیق متوجه می‌شوید که در عین عجیب بودن شمایل و ظاهرشان، دلایل علمی نادری باعث به وجود آمدن آن‌ها شده که البته به زیبایی و خاص بودنشان افزوده است! مکان‌های خاصی که شاید با کمی توجه بیشتر ظرفیت تبدیل شدن به جاذبه‌های توریستی و گردشگری را دارند و می‌توانند در کنار سایر شگفتی‌های تاریخی و طبیعی کشور ایران توجه تمام جهان را به سوی خود معطوف نمایند.

پرسش های پر تکرار

بهترین زمان برای بازدید از کوه پردیس در پاییز و زمستان است که آب و هوای مطبوعی را برای اکتشاف و جست و جو برایتان فراهم می کند. آب و هوای معتدل منطقه در تعطیلات نوروز بر جذابیت این منطقه می افزاید و گردشگران را به سوی خود جذب می کند.

نمی توان به صورت علمی و تایید شده ای خاصیت درمانی خاصی را به خود کوه پردیس نسبت داد، اما عسل این منطقه و گیاهانی که در آن رشد میکنند، خرما و آب سالم و قابل شرب آن را می توان از مواردی دانست که به درمان برخی از بیماری ها و بهبود سلامتی کمک میکنند.

در حالی که جذابیت کوه پردیس توسط برخی از افسانه ها احاطه شده است، مانند خواص مغناطیسی آن که اتومبیل ها را حرکت می دهد یا نزدیک ترین نقطه زمین به خورشید است، شاید لازم باشد است که با یک ذهنیت انتقادی به این داستان ها نگاه کنیم. علیرغم فقدان شواهد علمی برای حمایت از چنین ادعاهایی، اهمیت تاریخی و فرهنگی این کوه آن را به مقصدی فریبنده برای کسانی که مشتاق کشف تاریخ غنی گذشته ایران هستند تبدیل می کند.

بله امکان بازدید وجود دارد اما به دلیل وجود گازهای موجود در هوا بهتر است زمان زیادی در آنجا نباشید. این گازها باعث ایجاد سردرد و تهوع می‌شوند.

کوه‌های سنگی وردیج در استان تهران، در شمال غربی این شهر واقع شده‌اند. در انتهای اتوبان خرازی وارد اردستانی شمال و به سمت روستای وردیج حرکت کنید

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *