Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
مجله گردشگری > گردشگری ایران > جاهای دیدنی > جاهای دیدنی اصفهان در زمستان؛ تفریح در اصفهان برفی
جاهای دیدنی اصفهان در زمستان؛ تفریح در اصفهان برفی

جاهای دیدنی اصفهان در زمستان؛ تفریح در اصفهان برفی

اگر قصد سفر به اصفهان در فصل زمستان را دارید جای هیچ نگرانی نیست. اصفهان شهری جذاب و چهار فصل است که هر فصلی از سال، فصلی از تاریخ و تمدن را ورق می‌زند و باعث شگفتی‌تان می‌شود! بنابراین با خیالی آسوده و دور از هیاهو و شلوغی در فصل زمستان از اصفهان دیدن کنید. جاهای دیدنی اصفهان آنقدر زیاد هستند که می‌توانید سفر زمستانی خود را به این شهر تنها به بازدید از بخشی از جاذبه‌های آن مثلا جاهای دیدنی اطراف اصفهان اختصاص دهید.

در این متن قصد داریم در سفری کوتاه شما را به بازدید از جاهای دیدنی اصفهان در زمستان ببریم، شهری که هیچ چیز در تاریخ نتوانسته از شکوه و عظمت آن کم کند چه برسد به برف‌های زمستانی!

اصفهان، شهری به قدمت تاریخ و تمدن

اصفهان شهری تاریخی در مرکز ایران و سومین شهر بزرگ کشور بعد از تهران و مشهد است. این شهر زیبا که به «نصف جهان» شهرت یافته از برجسته‌ترین جاذبه‌های توریستی ایران محسوب می‌شود و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران از این شهر دیدن می‌کنند. جاذبه‌های دیدنی اصفهان آنقدر زیاد است که که برای معرفی کامل آن‌ها باید چندین جلد کتاب نوشت. شاید بتوان بهترین فصل سفر به اصفهان را برای بازدید از شاهکارهای تاریخی و معماری آن فصل بهار دانست، اما برای گردشگرانی که قصد دارند به دور از هیاهو و در آرامش از این شهر دیدن کنند، زمستان گزینه مناسبی خواهد بود.

جاهای دیدنی اصفهان در زمستان کجاست؟

برای بازدید از جاهای دیدنی اصفهان در فصل زمستان هیچ مانعی برای شما وجود ندارد. اگر لباس گرم به همراه دارید و عزم کاوش در دل تاریخ را دارید، اصفهان در فصل زمستان هم با آغوش باز پذیرای شما خواهد بود. ولی ممکن است برایتان جالب باشد که بدانید جاهای دیدنی شهر اصفهان در زمستان می‌توانند متفاوت تر از بقیه فصول هم باشند! برای مثال جاهای دیدنی اطراف اصفهان در زمستان مانند پیست اسکی فریدونشهر و یا مجموعه آبگرم ورتون در این فصل قطعا تجربه‌ای متفاوت خواهند بود.

مجموعه آبدرمانی ورتون

مجموعه آبدرمانی ورتون

چشمه های گوگرد آب گرم وارتون در نزدیکی روستایی کویری به همین نام قرار دارد. واقعاً شگفت انگیز است که چگونه این منبع نامحدود آب برای صدها سال در وسط زمینی خالی و متروک هم‌چنان جاری باقی مانده است. گفته می شود که حتی شاه عباس بزرگ صفوی نیز به اینجا می‌آمده تا از اثرات درمانی چشمه های آب گرم بهره مند شود. چشمه‌ آبگرم یکی از جاهای دیدنی اصفهان در زمستان است که می‌تواند سردی هوا را به گرمای لذتبخش تبدیل کند.

هنوز برخی از بقایای حمام اصلی باقی مانده است، با این حال، بیشتر سازه ها بازسازی یا بعداً به آن اضافه شده اند. سه چشمه طبیعی در تمام طول سال حمام عمومی اصلی را تغذیه می کنند. در این مجموعه می توانید از آب گرم در استخرهای عمومی لذت ببرید یا از یکی از دوش های خصوصی متعدد در آن استفاده کنید. علاوه بر آن در این مجموعه امکانات تفریحی دیگری هم وجود دارد:

  • اسب سواری و شتر سواری
  • غذاهای ایرانی و سنتی
  • آب گرم طبیعی وارتون
  • حمام کردن در حمام قدیمی سنتی با آب گرم طبیعی

پیست اسکی فریدونشهر

پیست اسکی فریدونشهر

مناطق غربی استان اصفهان در فصل زمستان از جذابیت خاصی برخوردار است. معمولا میزان بارش برف در مناطق کوهستانی غرب اصفهان قابل توجه است. فریدونشهر هم درست در غربی ترین بخش استان اصفهان قرار دارد. قدمت این شهر از نظر تاریخی به هزاران سال می رسد و بخشی از منطقه باستانی «پارتیکان» بوده است. در واقع فریدونشهر در ارتفاع 2500 متری رشته کوه زاگرس قرار دارد و به دلیل زمستان سخت و بارش های سنگین برف مشهور است. فریدون شهر یکی از مرتفع ترین شهرهای ایران با چلگرد است.

به همین دلیل این منطقه پتانسیل بسیار زیادی برای تور اسکی دارد! این پیست با توجه به قرارگیری در ارتفاعات شیب ۳۵ درصدی داشته و تنها پیست استاندارد شهر اصفهان به شمار می‌رود. این پیست علاوه بر یک مکان تفریحی، یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان اصفهان در فصل زمستان نیز به شمار می‌رود. بنابرایان اگر در زمستان عازم اصفهان شدید فرصت بازدید از این منطقه تفریحی را به هیچ وجه از دست ندهید.

شهر زیرزمینی نوش آباد

شهر زیرزمینی نوش آباد

شهر زیرزمینی نوش آباد در حدود 5 کیلومتری شمال کاشان در بخش مرکزی شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان واقع شده است. نوش آباد یعنی شهر آبهای سرد و گوارا. این شهر به دلیل شهر دست‌ساز زیرزمینی‌اش به نام “اویی” (Ouyi) که به عنوان پناهگاهی در برابر تهاجمات مورد استفاده قرار می‌گرفته، شهرت دارد و در 1500 سال پیش در دوره ساسانی و پیش از اسلام در 4 طبقه زیر زمین کنده شده است.

شهر زیرزمینی نوش آباد که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است با مساحت 4 کیلومتر مربع و عمق 4 تا 18 متر، بزرگترین شهر زیرزمینی جهان است. قلعه سیزان نیز یکی دیگر از آثار باستانی نوش آباد است. قدمت این برج خشتی با ۹ برج به دوره سلجوقیان می رسد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سیزان، یکی از باشکوه ترین قلعه های گلی ایران است.

قنات دو طبقه مون

قنات دو طبقه مون

قنات مون یک قنات دوطبقه است که در هر طبقه آن آبی مستقل جریان دارد، به گونه‌ای که آب هیچ‌یک به دیگری نفوذ نمی‌کند. قنات دوطبقه مون در اردستان ایران، تنها نمونه قنات دوطبقه موجود در جهان است. این اثر شاهکار به عنوان عجیب‌ترین و تنها قنات دو طبقه جهان در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۵ در اجلاسیه استانبول ترکیه به عنوان بیستمین اثر ایران به ثبت جهانی رسید. ساختمان بسیاری از قنات‌های ایران به دوران هخامنشیان بازمی‌گردد. در این دوره است که کاریزها از ایران به مصر و هندوستان راه پیدا کردند.

در دوران اشکانی و پس از آن در دوره ساسانی هم ساخت قنات به‌ شکل قابل توجهی گسترش پیدا کرد؛ تا جایی که نهایتا ایرانیان این فناوری را به دیگر نقاط جهان صادر کردند. قنات مون هم یکی از همین کاریزهاست که بر اساس شواهد موجود، ساخت آن به دوران پیش از اسلام و دوره حکمرانی سلسله کیانیان و اشکانیان بازمی‌گردد. در واقع این قنات چیزی در حدود ۸۰۰ سال قدمت دارد. با پایین رفتن از پله‌ها و قدم گذاشتن در محوطه قنات مون اردستان وارد فضای اساطیری و خارق‌العاده‌ می‌شوید که صدای جریان آب در آن انعکاس دارد. صدایی که خاطرات نسل‌هایی را از ۸۰۰ سال پیش تاکنون روایت می‌کند.

ارگ شیخ بهایی

ارگ شیخ بهایی

بیست و شش کیلومتر بعد از اصفهان به شهری می رسید که نامش را با شیخ بهایی پیوند زده اند. نجف آباد یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای اصفهان است که در زمان صفویه و با دانش معماری و مهندسی دانشمند و ریاضی‌دان معروف آن دوره شیخ بهایی ساخته شد. این شهر علاوه بر برج های کبوترخانه شیخ بهایی و صفا، دارای جاذبه های تاریخی مهمی چون عصارخانه بزرگ، عصارخانه زمانیان و خانه های تاریخی است. ارگ شیخ بهایی یا برج هفت خارون در محله جوی خارون، بلوار بهارستان قرار دارد. از آنجایی که در کنار برج قدیمی خارون قرار دارد به آن برج هفت خارون نیز می گویند.

در ابتدا هنگام ورود از در چوبی وارد فضایی مربع شکل با 3000 متر مساحت می شوید، فضای سبز پر از گل که بالای در ورودی آن طبقه ای است که به شاه نشین معروف است. تمام فضا با دیوار کاهگلی احاطه شده و شش برج در امتداد دیوار در فواصل زمانی معین ساخته شده اند. ارتفاع این برج ها چهارده متر است که از طریق دیوارهای کاهگلی چهار متری به یکدیگر متصل شده اند. این درب ورودی به همراه نمای زیبا و برج های بلندش چشم هر مسافر را به خود خیره می کند.

در گذشته این برج ها خانه کبوترها بوده‌اند، آب و دانه کبوترها را در داخل برج ها قرار می دادند تا زباله های آنها را جمع کنند و از آن به عنوان کود استفاده کنند. علاوه بر کاربری کشاورزی، وجود این کبوترخانه ها و ساخت آنها در اکثر شهرهای ایران همچنان در کرمان، یزد و تبریز باقی مانده که نشان از علاقه و توجه دیرینه ایرانیان به حیوانات دارد. کبوترخانه شیخ بهایی کارکرد اولیه خود را از دست داده و اکنون به مکانی تاریخی- تفریحی تبدیل شده است، مکانی که می‌توان گفت یکی از زیباترین جاهای دیدنی اطراف اصفهان در زمستان است.

حمام قاضی

حمام قاضی

این حمام 300 ساله که در بافت تاریخی اصفهان واقع شده است، هم‌چنان بافت اصلی خود را حفظ کرده تا خاطره ای فراموش نشدنی و منحصر به فرد از ایران را برای گردشگران به یادگار بگذارد. قدمت ساخت خود حمام قاضی به دوران صفویه بر می گردد. با توجه به نوشته های قدیمی به جا مانده و فرهنگ ایران زمین در سالیان گذشته، می توان به این مساله پی برد که مردم اصفهان در گذشته از این حمام برای برگزاری جلسات مهم و گردهمایی ها برای تصمیم گیری های سیاسی و اجتماعی استفاده می کردند.

حمام‌ها یکی از مکان های پر رفت و آمد آن زمان بوده است. با ورود به این حمام، با دریافت یک نوشیدنی خنک به همراه دفترچه راهنمایی در مورد تاریخچه حمام و سنت‌های آن شروع می کنید و به قسمت مردان یا زنان هدایت خواهید شد و می‌توانید از ماساژ، صابون ویژه و نوشیدنی‌های مخصوص این حمام در کنار یک استحمام ویژه بهره‌مند شوید.

این حمام سنتی با هدف احیای فرهنگ حمام ایرانی بازسازی شده و تمام کارها از جمله لنگ بستن، لیف زدن، کیسه کشیدن و راه رفتن در خزینه که در گذشته مرسوم بوده است؛ در این حمام انجام می شود. به همین دلیل تمام کارکنان این مکان افراد کارآزموده هستند و تمام خدمات ارائه شده کیفیت مناسبی دارند. یکی از بخش های دلنشین استحمام کردن در حمام های سنتی، میل کردن تنقلات و نوشیدنی های خنک بوده که هم‌چنان در این حمام نیز امکان پذیر است و بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.

نکات قابل‌توجه برای سفر به اصفهان در زمستان:

  • قبل از شروع سفر وضعیت آب و هوا را چک کنید.
  • لباس‌ و کفش‌های گرم و مناسبی را همراه داشته باشید.
  • در صورتی سفر با خودروی شخصی، حتما زنجیر چرخ همراه داشته باشید و قبل از حرکت از سلامت خودرو اطمینان حاصل کنید.
  • برای دوری از هوای سرد می‌توانید به سراغ تماشای اماکن سرپوشیده بروید.

سخن پایانی

بازدید از جاهای دیدنی اصفهان در زمستان هم مانند سایر فصول تجربه‌ای جذاب و شیرین است. علاوه بر آن سفر به این شهر تاریخی در این فصل با هزینه کم‌تر و آرامش بیش‌تری همراه خواهد بود. علاوه بر آن بازدید از جاهای دیدنی اطراف اصفهان در فصل زمستان مانند حمام قاضی، پیست اسکی فریدون شهر و شهر زیرزمینی نوش آباد تجربه‌ای منحصربفرد را برایتان به ارمغان می‌آورد. شما در سفر زمستانی خود به این شهر تاریخی، هیچ چیز را از دست نخواهید داد، حتی بازدید از میدان نقش جهان و منار جنبان و سی و سه پل!

پرسش های پر تکرار

پیست اسکی فریدون‌‌شهر ارگ شیخ بهایی آب گرم ورتون قنات دو طبقه مون نارین قلعه نایین

سفر در زمستان به اصفهان نسبت به دیگر فصول کم هزینه‌تر و به صرفه‌تر است. قیمت هتل‌ها، بلیط‌ها و… به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر آن اصفهان در زمستان خلوت و بدون ازدحام است.

حمام قاضی، ارگ شیخ بهایی، آبگرم ورتون، شهر زیرزمینی نوش آباد

شهری زیرزمینی و باستانی واقع در زیر بافت کنونی شهر نوش‌آباد در سه کیلومتری آران و بیدگل است که در مجموعه‌های تاریخی آب‌انبار چاله‌سی بالاده و آب انبار مرکزی توی ده نوش‌آباد قرار دارد.

پیست اسکی فریدون‌شهر در ۱۸۰ کیلومتری غرب اصفهان و ۶ کیلومتری فریدون‌شهر و در دامنهٔ کوه تسیخه قرار گرفته و مرتفع‌ترین پیست اسکی ایران است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *