Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > آموزش کندل استیک؛ 11 الگوی کندلی پرایس اکشن
آموزش کندل استیک؛ 11 الگوی کندلی پرایس اکشن

آموزش کندل استیک؛ 11 الگوی کندلی پرایس اکشن

نمودار کندل استیک محبوب‌ترین و پرکاربردترین نمودار در بین تحلیل‌گران تکنیکال است. دلیل این موضوع هم حجم بالای اطلاعات ارزشمندی است که در این سبک از نمودارها وجود دارد. یکی از موضوعات کلیدی در این زمینه، الگوهای کندل استیک است. به کمک این الگوها می‌توانید سیگنال‌های ارزشمندی برای خرید و فروش دارایی‌ها به‌دست بیاورید. در بحث آموزش کندل استیک، روی این الگوها تمرکز ویژه‌ای صورت می‌گیرد. در این مطلب قصد داریم به آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال بپردازیم. این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

 

الگوی پین بار (Pin Bar Pattern)

 

1. الگوی پین بار (Pin Bar Pattern)

یکی از ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین الگوهای کندل استیک، پین بار است. زمانی که دارایی در یک روند صعودی یا نزولی وارد محدوده قیمت غیرقابل قبول برای معامله‌گران می‌شود، احتمال شکل‌گیری این الگو وجود دارد. بنابراین پین بار یک الگوی بازگشتی است. به‌این معنی که پس از شکل‌گیری آن احتمال تغییر روند قیمت وجود دارد.

الگوی پین بار نزولی، بدنه کوچک در ناحیه پایین و سایه بالایی طولانی دارد و پس از مشاهده آن احتمال کاهش قیمت وجود دارد. بر عکس الگوی پین بار صعودی دارای بدنه کوچک در ناحیه بالا و سایه پایین کشیده است و پس از شکل‌گیری آن شاهد رشد قیمت احتمالی خواهیم بود.

 

الگوی چکش (Hammer Pattern)

 

2. الگوی چکش (Hammer Pattern)

در ادامه آموزش کندل استیک، نوبت به الگوی چکش می‌رسد. این الگو شباهت زیادی به پین بار دارد. دلیل نام‌گذاری این الگو نیز شباهت آن به چکش است. به‌این صورت که بدنه کوچک در بالای شمع تشکیل می‌شود و سایه پایین بدنه حالت کشیده دارد. الگوی چکش در یک روند نزولی شکل می‌گیرد. به‌این معنی که نشان‌دهنده آغاز روند صعودی در بازار است. امکان شکل‌گیری الگوی چکش وارونه در نمودار قیمت نیز وجود دارد. این الگو هم به‌عنوان یک سیگنال صعودی شناخته می‌شود و از نظر ظاهری دقیقا برعکس الگوی چکش است.

 

3. الگوی مرد دار آویز (Hanging Man Pattern)

آموزش الگوهای کندل استیک را با الگوی مرد دار آویز دنبال می‌کنیم. از نظر شکل ظاهری این الگو کاملا شبیه به الگوی چکش است. تنها تفاوت بین آن‌ها در زمان شکل‌گیری‌شان است. الگوی مرد دار آویز در پایان روند صعودی تشکیل شده و نشان دهنده شکل‌گیری احتمالی روند نزولی در نمودار است.

 

الگوی ستاره دنباله‌دار (Shooting Star Pattern)

 

4. الگوی ستاره دنباله‌دار (Shooting Star Pattern)

الگوی ستاره دنباله‌دار از نظر ظاهری مشابه الگوی چکش وارونه است. به‌این معنی که بدنه کوچک آن در پایین شمع تشکیل می‌شود و سایه بالایی طولانی و کشیده دارد. الگوی ستاره دنباله‌دار در روند‌های صعودی ظاهر می‌شود. کسانی که در نقاط اوج بازار با مشاهده سایه این کندل اقدام به خرید می‌کنند، به‌نوعی در دام گرفتار می‌شوند. به‌این ترتیب بعد از شکل‌گیری بدنه در پایین کندل، به یکباره تصمیم به بستن پوزیشن می‌گیرند. در نتیجه فشار فروش باعث افت قیمت می‌شود. از این حیث ستاره دنباله دار مشابه الگوی پین بار نزولی است.

 

الگوی هارامی (Harami Pattern)

 

5. الگوی هارامی (Harami Pattern)

در این قسمت از آموزش کندل استیک، کمی از الگوهای تک کندل فاصله می‌گیریم. یکی از الگوهایی که از کنار هم قرار گرفتن دو کندل شکل می‌گیرد، هارامی است. برای تشخیص این الگو لازم است که روی بدنه کندل‌ها تمرکز کنید. کندل اول دارای بدنه بزرگ‌تری در مقایسه با کندل دوم است. به‌طوری‌که بالاترین و پایین‌ترین نقاط بدنه کندل دوم کاملا داخل بدنه کندل اول قرار می‌گیرند.

الگوی هارامی به دو دسته صعودی و نزولی تقسیم می‌شود. در حالت صعودی، کندل اول قرمز رنگ (نزولی) و کندل دوم سبز رنگ (صعودی) است. با شکل‌گیری این الگو باید منتظر افزایش قیمت باشید. در حالت نزولی، کندل اول سبز رنگ (صعودی) و کندل دوم قرمز رنگ (نزولی) است و نشانه‌ای از کاهش قیمت خواهد بود.

 

الگوی اینگالف (Engulfing Pattern)

 

6. الگوی اینگالف (Engulfing Pattern)

در ادامه آموزش الگوهای کندل استیک، نوبت به الگوی اینگالف یا پوشا می‌رسد. الگوی اینگالف به‌نوعی شرایط معکوس با الگوی هارامی دارد. به‌طوری‌که بدنه کندل دوم حالت کشیده‌تر دارد و بالاترین و پایین‌ترین نقطه بدنه کندل اول درون آن قرار می‌گیرد. به‌طور کلی اینگالف یک الگوی بازگشتی به‌شمار می‌رود.

به عنوان مثال فرض کنید که کندل اول این الگو قرمز رنگ یا نزولی و کندل دوم، سبز رنگ یا صعودی باشد. در نتیجه باید شاهد ادامه روند صعودی در نمودار باشیم. البته باید توجه داشته باشید که میزان افزایش قیمت ممکن است کم یا زیاد باشد. به‌طور کلی پیشنهاد می‌شود در بالاترین نقطه الگوی اینگالف صعودی یا پایین‌ترین نقطه الگوی اینگالف نزولی وارد معامله نشوید.

 

الگوی نفوذی / ابر سیاه (Piercing Line / Dark Cloud Cover)

 

7. الگوی نفوذی / ابر سیاه (Piercing Line / Dark Cloud Cover)

آموزش کندل استیک را با دو الگوی نفوذی / ابر سیاه پی می‌گیریم. الگوی نفوذی در روندهای نزولی و الگوی ابر سیاه در روندهای صعودی تشکیل می‌شود. هر دو الگو نیز از کنار هم قرار گرفتن دو کندل به‌وجود می‌آیند.

کندل اول در الگوی نفوذی، قرمز رنگ یا نزولی و کندل دوم سبز رنگ یا صعودی است. نکته مهم است که کندل دوم پایین‌تر از بدنه کندل اول آغاز می‌شود و بالاتر از نیمه بدنه آن بسته می‌شود. این الگو سیگنال کاهش قیمت صادر می‌کند.

کندل اول در الگوی ابر سیاه، سبز رنگ یا صعودی و کندل دوم قرمز رنگ یا نزولی است. نکته مهم است که کندل دوم بالاتر از بدنه کندل اول آغاز می‌شود و پایین‌تر از نیمه بدنه آن بسته می‌شود. این الگو سیگنال افزایش قیمت صادر می‌کند.

 

الگوی اینساید بار (Inside Bar Pattern)

 

8. الگوی اینساید بار (Inside Bar Pattern)

در بحث آموزش الگوهای کندل استیک، روی الگوی اینساید بار هم به‌شدت تاکید می‌شود. اینساید بار هم از دو کندل تشکیل می‌شود که اولی اصطلاحا به‌عنوان کندل مادر و دومی تحت عنوان اینساید بار نام دارد. همواره کندل اینساید بار از کندل مادر بدنه کوچک‌تری دارد. به‌طوری‌که بالاترین و پایین‌ترین نقطه بدنه آن داخل کندل اول قرار می‌گیرد.

دقت داشته باشید که ممکن است کندل مادر قرمز یا سبز باشد. در عین حال کندل اینساید بار باید رنگ متفاوتی با آن داشته باشد. شکل‌گیری این الگو در نمودار سیگنال صعودی یا نزولی صادر نمی‌کند. بلکه نشان‌دهنده آغاز نوسان قیمت در محدوده رنج است.

 

الگوی هیکاکه (Hikkake Pattern)

 

9. الگوی هیکاکه (Hikkake Pattern)

هیکاکه یک الگوی چند کندلی است. این الگو در زمانی شکل می‌گیرد که قیمت در یک جهت خاص شروع به حرکت می‌کند؛ اما بلافاصله تغییر جهت می‌دهد. این اتفاق باعث می‌شود که بسیاری از معامله‌گران به دام بیفتند. دو کندل ابتدایی در این الگو به‌نوعی الگوی هارامی را تشکیل می‌دهند. در ادامه با شکل‌گیری کندل‌های بعدی، الگوی هارامی نقض شده و به‌همین دلیل برخی از معامله‌گران به دام می‌افتند.

الگوی هیکاکه به دو دسته صعودی و نزولی تقسیم می‌شود. در ابتدای شکل‌گیری الگوی صعودی، شاهد حرکت تهاجمی به سمت مقاومت هستیم. البته نمودار موفق به شکستن نمودار نمی‌شود. اندازه کندل دوم در مقایسه با اول معمولا کاهشی است و بدنه کندل اول کاملا دومی را پوشش می‌دهد.

کندل سوم معمولا پایین‌تر از کندل دوم بسته می‌شود. اوضاع درباره کندل‌های سوم به بعد هم همین‌طور است و البته بدنه کندل دائما کوچک‌تر می‌شود. نهایتا کندل آخر بدنه کشیده دارد که بالاتر از بیشترین قیمت کندل دوم بسته می‌شود. پس از آن روند صعودی در نمودار شکل می‌گیرد. برای الگوی هیکاکه نزولی نیز شرایط کاملا برعکس است.

 

الگوی ستاره صبحگاهی / عصرگاهی (Moring / Evening Star Pattern)

 

10. الگوی ستاره صبحگاهی / عصرگاهی (Moring / Evening Star Pattern)

الگوهای ستاره صبحگاهی و عصرگاهی از ترکیب سه کندل روی نمودار تشکیل می‌شوند. کندل وسط در این الگو اصطلاحا تحت عنوان ستاره شناخته می‌شود. این کندل یا با بدنه کندل قبلی هم‌پوشانی ندارد و یا هم‌پوشانی ناچیزی با یکدیگر دارند.

الگوی ستاره صبحگاهی با یک کندل نزولی بلند آغاز می‌شود و سپس ستاره (کندل نزولی یا صعودی) زیر آن تشکیل می‌شود. در ادامه کندل سوم صعودی شکل می‌گیرد که بدنه آن داخل کندل اول بسته می‌شود. پس از شکل‌گیری این الگو، افزایش قیمت در نمودار رخ می‌دهد.

الگوی ستاره عصرگاهی با یک کندل صعودی بلند آغاز می‌شود و سپس ستاره (کندل نزولی یا صعودی) بالای آن تشکیل می‌شود. در ادامه کندل سوم نزولی شکل می‌گیرد که بدنه آن داخل کندل اول بسته می‌شود. پس از شکل‌گیری این الگو، کاهش قیمت در نمودار رخ می‌دهد.

 

الگوی سه سرباز سفید / سه کلاغ سیاه (Three White Soldiers / Three Black Crows)

 

11. الگوی سه سرباز سفید / سه کلاغ سیاه (Three White Soldiers / Three Black Crows)

الگوی‌های سه سرباز سفید و سه کلاغ سیاه، هر دو جزء الگوهای بازگشتی هستند. الگوی سه سرباز سفید از سه کندل صعودی تشکیل می‌شود که در انتهای روند نزولی روی نمودار ظاهر می‌شود. نکته مهم این است که بدنه هر کندل از درون کندل قبلی باز شده و بالاتر از آن بسته می‌شود. معمولا هم هر چه به سمت جلو حرکت کنیم، طول بدنه کندل‌ها افزایش پیدا می‌کند. این الگو نشان‌دهنده آغاز روند صعودی است.

اوضاع برای الگوی سه کلاغ سیاه نیز به همین منوال است. با این تفاوت که سه کندل این الگو نزولی هستند و هر کندل درون بدنه کندل قبلی باز شده و پایین‌تر از آن بسته می‌شود. این الگو نشان‌دهنده آغاز روند نزولی است.

 

آیا استفاده از الگوهای کندل استیک برای سرمایه گذاری کافی است؟

الگوهای کندل استیک می‌توانند کمک شایانی به تحلیل و مسیر سرمایه‌گذاری شما کنند؛ با این حال ترکیب آن‌ها با سایر ابزارها و آمارهای تحلیلی می‌تواند اعتبار تحلیل شما را افزایش دهد. به این ترتیب در معاملات خود شانس بیشتری برای کسب سود خواهید داشت. ترکیب تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال و تحلیل رفتاری بازار، باعث شکل‌گیری دیدگاهی چند جانبه می‌شود و دلایل کافی برای خرید یا فروش یک دارایی را به شما می‌دهد.

 

کلام پایانی

در این مطلب به آموزش کندل استیک و 11 الگوی کاربردی کندل استیک در پرایس اکشن پرداختیم. الگوهای دیگری نیز وجود دارند که در آموزش الگوهای کندل استیک می‌توان به آن‌ها نیز پرداخت. شما می‌توانید با مراجعه به سایت tradingview، تعداد زیادی از این الگوهای کندل استیک را در نمودار دارایی‌های مختلف مشاهده کنید. قبل از پایان مطلب لازم است یک نکته مهم را تذکر دهیم. سیگنال‌های صادر شده با این الگوها 100 درصد صحیح نیستند. بنابراین نباید به صرف مشاهده آ‌ن‌ها نسبت به خرید و فروش دارایی‌ها در بازار اقدام کنید. بلکه باید از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال نیز بهره بگیرید تا به بهترین نتیجه برسید.

پرسش های پر تکرار
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *