تریدرها در معاملات فیوچرز معمولا به دنبال کسب سود از نوسان قیمت ارزهای دیجیتال در بازه زمانی کوتاه مدت تا میان مدت هستند. به همین دلیل، ابزارهای تحلیل تکنیکال برای باز و بسته کردن پوزیشنهای معاملات فیوچرز اهمیت بسیار زیادی دارند. بدون تردید، اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال بیش از هر ابزار دیگری در شناسایی نقاط ورود و خروج در بازار رمز ارزها کاربرد دارند. در این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین اندیکاتور برای فیوچرز بپردازیم.
بهترین اندیکاتورها برای فیوچرز
تعداد زیادی اندیکاتور وجود دارند که هر یک مبتنی بر شاخصهای خاصی طراحی شده و برای اهداف معینی نیز کاربرد دارند. استفاده از همه اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال نه امکان پذیر است و نه حتی فایدهای دارد. بلکه شما باید با توجه به استراتژی و میزان ریسک پذیری خود تنها دو یا سه مورد از بهترین اندیکاتورهای فیوچرز را شناسایی کرده و با آنها کار کنید. تجربه نشان میدهد که اسیلاتورها به دلیل اندازهگیری نوسانات شاخصهای مختلف در معاملات فیوچرز، کاربردهای زیادی دارند. در ادامه، بهترین اندیکاتور برای نوسانگیری فیوچرز را معرفی خواهیم کرد.
1. اندیکاتور RSI
شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) که با نام RSI شناخته میشود، بهترین اندیکاتور برای فیوچرز ارزهای دیجیتال به شمار میرود. به کمک این شاخص میتوانید به وضعیت خرید و فروش داراییها در بازار پی ببرید. شاخص RSI همواره عددی بین 0 تا 100 را نشان میدهد. این محدوده به سه دسته تقسیم میشود؛ اگر اندیکاتور RSI عددی بالای 70 را نشان دهد به معنی آن است که بازار در وضعیت اشباع خرید قرار دارد. اما اگر عددی زیر 30 را به نمایش درآورد، نشان دهنده آن است که وارد فاز اشباع فروش شدهایم.
اندیکاتور RSI خبر از احتمال تغییر روندها در آینده نزدیک میدهد. به عنوان مثال وقتی در یک بازار صعودی شاخص RSI از 70 عبور کرده و به سمت 100 حرکت میکند، نشان دهنده آن است که به زودی فروشندگان ابتکار عمل را به دست خواهند گرفت و در نتیجه شاهد تغییر روند صعودی به نزولی خواهیم بود. اندیکاتور RSI معیار خوبی برای شناسایی آغاز روندهای نوسانی در بازار به حساب میآید.
2. اندیکاتور استوکاستیک
نوسانگر تصادفی (Stochastic Oscillator) یکی دیگر از اندیکاتورها برای فیوچرز است که کاربردی شبیه به شاخص قدرت نسبی دارد. این شاخص به دنبال پیشبینی روندهای بازار از طریق مقایسه قیمت بسته شدن دارایی با دامنه تغییرات قیمت آن در یک دوره زمانی معین است. اندیکاتور استوکاستیک نیز عددی بین 0 تا 100 را نشان میدهد. وقتی این شاخص به عددی بالاتر از 80 میرسد یعنی وارد محدوده اشباع خرید شدهایم. همچنین اگر عددی زیر 20 را نشان دهد، یعنی دوره اشباع فروش آغاز شده است. اگر هر دو اندیکاتور RSI و نوسانگر تصادفی با هم وارد محدوده اشباع خرید یا فروش شوند، نشانه جدی از تغییر روند احتمالی در بازار خواهد بود.
3. اندیکاتور میانگین متحرک
میانگین متحرک (Moving average) را میتوان به عنوان بهترین اندیکاتور فیوچرز در بازار ارزهای دیجیتال به حساب آورد. این اندیکاتور دادههای مربوط به قیمت دارایی در یک بازه زمانی مشخص را جمعآوری میکند. سپس میانگین دادهها را محاسبه کرده و به صورت یک خط روی نمودار قیمت دارایی به نشان میدهد. به این ترتیب با مشاهده نسبت بین نمودار قیمت و خط میانگین متحرک میتوان نوسانات قیمت را در تایم فریمهای مختلف شناسایی کرد. میانگین متحرک یک اندیکاتور روندی از نوع پیرو است. به این معنی که مبتنی بر دادههای گذشته عمل میکند.
📝بیشتر بدانیم: اندیکاتور چیست؟
به همین دلیل بیش از آنکه برای پیش بینی روندها کاربرد داشته باشد، برای تایید روندها استفاده میشود. شاخص میانگین متحرک را در سه دوره زمانی محاسبه میکنند:
- کوتاه مدت: 5 تا 50 دوره
- میان مدت: 50 تا 100 دوره
- بلند مدت: 100 تا 200 دوره
منظور از دوره واحد زمانی است که برای تحلیل نمودار قیمت در نظر میگیرید. این دوره ممکن است بر حسب دقیقه، ساعت یا روز باشد. اما سوال اساسی این است که نوسانگیران چه استفادهای از اندیکاتور میانگین متحرک میکنند؟ تحلیلگران تکنیکال معتقدند وقتی خط میانگین متحرک کوتاه مدت، خط میانگین متحرک بلند مدت را قطع میکند، نشانهای از تغییر در روند حرکت قیمت دارایی ایجاد میشود. بنابراین شما برای شناسایی تغییر روند قیمت در تایم فریمهای مختلف باید روی این موضوع حساس باشید.
4. اندیکاتور سهولت حرکت
اندیکاتور سهولت حرکت (Ease of movement) روی رابطه بین حجم معاملات و تغییرات قیمت داراییها تمرکز میکند. شاخص مبدا این اندیکاتور روی عدد صفر قرار دارد. وقتی این شاخص بالای صفر قرار میگیرد نشان دهنده آن که قیمت در حال رشد است؛ اما حجم معاملات کم است. همچنین اگر زیر عددی زیر صفر را نشان دهد، به معنی آن است که قیمت در حال افت است و در عین حجم معاملات کمی نیز وجود دارد. اگر شاخص روی صفر قرار بگیرد، نشان دهنده یکی از دو مورد زیر است:
- شاهد روند خنثی در قیمت دارایی هستیم.
- شاهد حجم معاملات سنگین برای تغییر روند حرکت قیمت هستیم.
بنابراین اگر این اندیکاتور خطر صفر را از پایین به سمت بالا قطع کند، سیگنال خرید و اگر از بالا به پایین قطع کند، سیگنال فروش صادر میشود.
کلام پایانی
در این مطلب به معرفی بهترین اندیکاتور برای فیوچرز ارز دیجیتال پرداختیم. دقت داشته باشید که الزاما تمام سیگنالهای خرید و فروش صادر شده از اندیکاتورها، صحیح و دقیق نیستند. شما به عنوان یک تحلیلگر باید با استفاده از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، سیگنالهای خرید و فروش معتبر را شناسایی کنید. برای این منظور نیاز به تشکیل یک ستاپ معاملاتی دارید که همزمان چند ابزار تحلیل تکنیکال را در خود جای دهد.