Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
آموزش > بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو + آموزش
بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو + آموزش

بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو + آموزش

ریاضیات به عنوان یکی از کاربردی‌ترین علوم در شناسایی پدیده‌های طبیعی به شمار می‌رود. از قضا اگر می‌خواهید به معامله‌گری توانمند تبدیل شوید، باید حتماً دانش خوبی در ریاضیات داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به بررسی یک ابزار کاربردی در تحلیل تکنیکال بپردازیم. دنباله فیبوناچی را از دوران تحصیل خود به یاد دارید؟ از مفهوم این دنباله ابزارهای کاربردی برای تحلیل‌گری در بازارهای مالی به دست آمده است که استفاده از آن‌ها برای دستیابی به منطق معاملاتی خود بسیار راه گشا است. اگر می‌خواهید بدانید بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو چیست و همچنین به دنبال آموزش فیبوناچی در تریدینگ ویو می‌گردید، حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

نسبت طلایی در دنباله فیبوناچی چیست؟

نسبت طلایی در دنباله فیبوناچی چیست؟

قبل از آموزش فیبوناچی تریدینگ ویو، بد نیست که درباره نسبت طلایی در این دنباله پاسخ دهیم. دنباله فیبوناچی را از درس ریاضیات دوران تحصیل به یاد می‌آورید؟ دنباله‌ای متشکل از اعداد که دو رقم ابتدایی آن 0 و 1 است و سایر ارقام آن از جمع کردن دو رقم قبلی به دست می‌آید. حاصل این دنباله به صورت زیر در می‌آید:‌

… ، 8 ، 5 ، 3 ، 2 ، 1 ، 1 ، 0

بیشتر بدانیم: جادوی اعداد فیبوناچی در ترید

این دنباله به ظاهر ریاضی از نظر فلسفی کاملاً با نظام حاکم بر طبیعت گره خورده است. در طبیعت قانونی وجود دارد که مبتنی بر آن می‌توان نسبت میان هر چیز را با کوچک‌ترین اتم‌های موجود در جهان تعریف کرد. در واقع حتی بزرگ‌ترین اجرام موجود در جهان خلقت نیز با این پدیده‌های ناچیز طبیعت در ارتباط هستند. دقیقاً مانند دنباله فیبوناچی که در آن اعداد بزرگ کاملاً متکی به جمع عددهای کوچک قبل از خود هستند.

نکته قابل توجه این است که وقتی این دنباله به جلو حرکت می‌کند، حاصل تقسیم هر عدد به عدد قبلی خود تقریباً پیرامون یک عدد مشخص به دست می‌آید. این عدد برابر 0.618 است که در بین ریاضی‌دانان تحت عنوان نسبت طلایی شناخته می‌شود. جالب است بدانید که در بازارهای مالی نیز مفهوم نسبت طلایی به صورت ملموسی کاربرد دارد. برای آگاهی از این مسئله در ادامه با ما همراه باشید تا آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را با هم مرور کنیم.

کاربرد نسبت‌های طلایی اندیکاتور فیبوناچی چیست؟

کاربرد نسبت های طلایی اندیکاتور فیبوناچی چیست؟

نسبت‌های طلایی در آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال عمدتاً به صورت سه عدد 38.2 درصد، 50 درصد و 61.8 درصد تعریف می‌شوند. البته در صورت لزوم می‌توان از درصدهای دیگری نیز استفاده کرد. با این وجود بیشترین موارد کاربردی همین سه عدد است که در بالا اشاره کردیم. تحلیل‌گران باتجربه برای نسبت 0.618 در تحلیل تکنیکال، اعتبار بیشتری نسبت به سایر اعداد قائل هستند. شاید بپرسید کاربرد این اعداد دنباله فیبوناچی چیست؟ با استفاده از اندیکاتور فیبوناچی در نمودار قیمت می‌توانید نقاط ورود و خروج در معاملات را شناسایی کنید. به‌ عبارت دیگر، خیلی از تریدرها از اندیکاتور فیبوناچی برای تعیین حد سود و ضرر در معاملات خود استفاده می‌کنند.

انواع اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو

نوبت به معرفی بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو می‌رسد. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، با کلیک روی آیکون مشخص شده با کادر قرمز در سمت چپ نمودار قیمت در تریدینگ ویو، یک منو باز می‌شود. ابزارهای فیبوناچی متعددی پیش روی شما قرار می‌گیرند.

انتخاب ابزارهای فیبوناچی در تریدینگ ویو

در اینجا به‌ تعدادی از رایج‌ترین ابزارهای اندیکاتور فیبوناچی اشاره می‌کنیم.

1. فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)

فیبوناچی اصلاحی را به عنوان مهم‌ترین ابزار فیبوناچی در تحلیل تکنیکال می‌توان به شمار آورد. این ابزار درصد‌های احتمالی پایان یک روند اصلاحی را به ما نشان می‌دهد و به کمک آن‌ها می‌توانی مناطق مناسب برای ورود به معامله را تا حدودی شناسایی کنیم. درصد‌های اساسی و مهم که در این ابزار مورد استفاده قرار می‌گیرد، عبارت‌اند از:

  • 23.6 درصد
  • 38.2 درصد
  • 50 درصد
  • 61.8 درصد (مهم‌تر از سایر درصدها)
  • 78.6 درصد

زمانی که بازار در یک روند صعودی یا نزولی قرار می‌گیرد، در بازه‌های زمانی خاصی وارد فاز اصلاحی می‌شود. البته در این فاز اصلاحی به هیچ عنوان به نقاط سقف و کف حمایتی که به کمک فیبوناچی اصلاحی ترسیم می‌شود، نمی‌رسند. نسبت طلایی 61.8 درصد به عنوان نسبت طلایی شناخته می‌شود که در بسیاری از مواقع سهام نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند.

برای استفاده از این ابزار ابتدا باید نقاط سقف و کف قیمتی در یک بازه زمانی انتخاب شود. سپس بین این نقاط به وسیله خط‌های افقی بر مبنای درصدهای فوق تقسیم‌بندی می‌شود. این خطوط به عنوان نقاطی برای بازگشت روند قیمت سهم در نظر گرفته می‌شود. در بین آن‌ها نیز دو خط 61.8 درصد و 38.2 درصد به عنوان مهم‌ترین خطوط برای تغییر روند قیمت سهام در نظر گرفته می‌شود.

فیبوناچی خارجی

2. فیبوناچی خارجی (Fibonacci Extension)

در ادامه بحث فیبوناچی چیست، نوبت به معرفی نوع دیگری از ابزارهای فیبوناچی می‌رسد که برای پیش‌بینی سطوح قیمتی در زمان‌هایی که سقف یا کف قیمتی شکسته می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرند. گاهی اوقات پیش می‌آید که یک دارایی در روند صعودی یا نزولی به ترتیب سقف یا کف قیمتی قبلی خود را می‌شکند. در روند صعودی، نقطه سقف و کف قبلی را به هم وصل می‌کنیم. به این ترتیب می‌توانیم سطوح قیمتی برگشتی را به کمک درصد‌های فیبوناچی تعیین کنید. در روند نزولی نیز دقیقاً عکس حالت صعودی عمل می‌کنیم.

فیبوناچی پروژکشن

3. فیبوناچی پروژکشن (Fibonacci Projection)

در فیبوناچی انبساطی علاوه بر یک سقف و کف قیمتی از یک نقطه اصلاحی دیگر در روند صعودی یا نزولی باید استفاده شود. یک روند صعودی را در نظر بگیرید. ابتدا کف قیمت در یک بازه زمانی مشخص را به عنوان نقطه یک در نظر می‌گیریم. سپس سقف بعدی را به عنوان نقطه دو فرض می‌کنیم. در روند اصلاحی مجدداً یک کف قیمتی تشکیل می‌شود که قطعاً از نقطه 1 بالاتر است. آن را به عنوان نقطه 3 در نظر می‌گیریم.

سپس سطوح فیبوناچی بر مبنای رابطه بین نقاط یک، دو و سه ترسیم می‌شود که به این ترتیب خطوط مقاومت را در آیند تشکیل می‌دهند. در روند نزولی نیز دقیقاً عکس آنچه گفته شد باید در دستور کار قرار بگیرد.

فیبوناچی کمان‌ها

4. فیبوناچی کمان ها (Fibonacci arcs)

در ادامه بحث از فیبوناچی چیست، نوبت به فیبوناچی کمان‌ها می‌رسد. نکته مهم در خصوص این ابزار آن است که علاوه بر پیش‌بینی سطوح حمایتی یا مقاومتی، زمان معاملاتی نیز به دلیل کمان‌هایی که در نمودار ترسیم می‌شود نیز به نوعی مشخص می‌شود. در واقع این ابزار نه‌تنها سطوح حمایتی و مقاومتی را معرفی می‌کند، بلکه از نظر زمانی نیز به ما نشان می‌دهد که احتمالاً در چه بازه‌ای از زمان این حمایت‌های و مقاومت‌ها توسط نمودار قیمت لمس می‌شوند.

برای این منظور نیز ابتدا باید دو نقطه را به عنوان کف و سقف نمودار در یک بازه زمانی معین تعریف کرد. سپس سه کمان که نشان‌دهنده سطوح 38.2 درصد، 50 درصد و 61.8 درصد است بین این سقف و کف قیمتی ترسیم می‌شود که به کمک آن‌ها می‌توان نقاط اصلاحی را در نمودار سهام شناسایی کرد.

آموزش بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو

آموزش بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو

بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو، Fib Retracement است. بسیاری از تحلیل‌گران تنها از همین ابزار فیبوناچی برای تعیین نقاط ورود و حد سود و ضرر پوزیشن‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند. خوشبختانه تنظیمات فیبوناچی در تریدینگ ویو بسیار آسان است.

ابتدا باید ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو را فراخوان کنید. برای این منظور مطابق آنچه بالاتر توضیح دادیم، ابزار Fib Retracement را انتخاب کنید. در مرحله بعد باید 2 نقطه را برای ترسیم سطوح فیبوناچی روی نمودار قیمت مشخص کنید. دقت داشته باشید که باید بالاترین و پایین‌ترین نقطه در یک روند را برای این منظور مشخص کنید.
اگر تعیین بالاترین و پایین‌ترین نقطه در یک روند برای شما دشوار است، پیشنهاد می‌کنیم که اندیکاتور Awesome Oscillator را فراخوان کنید. مشابه تصویر زیر، می‌توانید بالاترین و پایین‌ترین نقاط سبز و قرمز رنگ را در یک روند قیمت به‌راحتی شناسایی و به‌هم متصل کنید.

اندیکاتور awesome oscillator

به‌ این‌ترتیب با انتخاب بالاترین و پایین‌ترین نقطه، سطوح فیبوناچی روی نمودار قیمت ترسیم می‌شوند که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. بر این اساس، می‌توانید نقاط ورود و همچنین حد سود و ضرر در پوزیشن‌های معاملاتی را پس از آغاز روند صعودی جدید روی نمودار قیمت مبتنی بر نسبت‌های طلایی دنباله فیبوناچی مشخص کنید.

اندیکاتور awesome 1 oscillator

کلام پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که بهترین اندیکاتور فیبوناچی در تردینگ ویو چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد. برای تعیین حد سود و ضرر در پوزیشن‌های معاملاتی ارز دیجیتال می‌توانید به‌طور خاص روی سطوح فیبوناچی حساب باز کنید. آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال نیاز به تمرین زیاد دارد. همچنین باید توجه داشته باشید که ابزارهای فیبوناچی در کنار سایر ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال معنا پیدا می‌کند و نباید به تنهایی مبنای تصمیم‌گیری برای خرید و فروش دارایی‌ها قرار بگیرد.

پرسش های پر تکرار
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *