صدها صرافی ارز دیجیتال در سطح دنیا راهاندازی شدهاند. برخی از این پلتفرمها بهصورت محدود در یک کشور فعالیت میکنند؛ اما بعضی دیگر ماهیت جهانی پیدا کرده و از سراسر دنیا کاربر دارند. در این بین، آشنایی با صرافی های برتر ارز دیجیتال برای معاملهگران ضرورت دارد. البته تریدرهای ایرانی به دلیل محدودیتهای موجود، نمیتوانند با بسیاری از پلتفرمهای خارجی کار کنند. در این مطلب قصد داریم به معرفی 10 صرافی برتر ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بپردازیم. اما قبل از آن بهتر است بررسی کنیم یک صرافی باید دارای چه ویژگی هایی باشد.
صرافی های برتر ارز دیجیتال چه ویژگی هایی دارند؟
قبل از آنکه ده صرافی برتر ارز دیجیتال در دنیا را معرفی کنیم، بد نیست که نیم نگاهی به مهمترین ویژگیهای یک پلتفرم استاندارد معامله رمزارزها بیندازیم. به کمک این نکات میتوانید هر پلتفرم معاملاتی که پیش روی شما قرار میگیرد را با ارزیابی کنید.
1. امنیت صرافی
امنیت مهمترین فاکتور در ارزیابی هر صرافی ارز دیجیتال است. احراز دو عاملی با استفاده از گوگل اتنتیکیتور، ایمیل و موبایل برای معامله و برداشت وجه از حساب کاربری در یک صرافی نقش مهمی در ارتقای امنیت اکانتها دارد. از سویی دیگر، صرافی باید در بخش قوانین و مقررات، خود را مکلف به حفاظت کامل از اطلاعات شخصی کاربران بداند. ارائه کیف پول اختصاصی برای نگهداری ارز دیجیتال، یکی از ملزومات امنیت در صرافی های ارز دیجیتال است.
شما باید حتما نیم نگاهی به سوابق امنیتی یک صرافی ارز دیجیتال از زمان آغاز فعالیت داشته باشید. در صورتی که سابقه حملات هکری موفق به یک صرافی وجود دارد، باید در انتخاب آن جانب احتیاط را رعایت کنید. از سویی دیگر، نحوه مواجهه صرافی با چالش حملات هکری نیز بسیار مهم است. تحت هیچ شرایطی به صرافی که در گذشته، خسارت کاربران خود را جبران نکرده است، اعتماد نکنید.
2. کیفیت خدمات واریز و برداشت وجه
یکی از چالشهای کاربران در استفاده از صرافیهای غیرحرفهای و کلاهبرداری، شرایط نهچندان شفاف واریز و برداشت ریالی و ارز دیجیتال است. حتما در زمان ثبت نام، صفحه قوانین و مقررات صرافی مد نظر خود را بهدقت مطالعه کنید. اگر صرافی شفافیت لازم درباره شرایط واریز و برداشت ریالی و رمزارزی (حداقل و حداکثر واریز و برداشت، کارمزد و غیره) را نداشت، پیشنهاد میکنیم که از ثبت نام در آن اجتناب کنید. بسیاری از مشکلات کاربران در استفاده از این صرافیها برای برداشت وجه، زمان زیادی را از آنها تلف میکند.
3. کارمزد معاملات صرافی
یکی از مهمترین معیارها برای شناسایی 10 صرافی برتر ارز دیجیتال، کارمزد معاملات است. بدیهی است که هر چه نرخ کارمزد معاملات در یک صرافی کمتر باشد، هزینههای معامله در آن کاهش پیدا میکند. شما باید حتما صرافیهای مختلف را از نظر نرخ کارمزد مقایسه کنید. در ادامه به مقایسه صرافی های ارز دیجیتال خارجی و ایرانی از نظر کارمزد معاملات میپردازیم.
4. نحوه دسترسی به پشتیبانی صرافی
کاربران یک صرافی باید آسوده خاطر باشند که در صورت مواجهه با هرگونه مشکل و چالش احتمالی میتوانند پاسخ سوالات خود را از پشتیبانی صرافی دریافت کنند. صرافی های ارز دیجیتال نیز باید بالاترین سطح خدمات پشتیبانی را برای کاربران ارائه کنند.
به همین دلیل صرافیهای ایدهآل دسترسیهای گوناگون مانند تلفن، شبکههای اجتماعی، پیامرسانها، چت آنلاین و غیره برای پشتیبانی در نظر میگیرند. با توجه به اینکه معاملات ارزهای دیجیتال به صورت 24 ساعته و بدون تعطیلی دنبال میشود، لازم است که پشتیبانی صرافیها نیز تمام وقت باشد.
5. حجم معاملات و تعداد کاربران صرافی
یکی از معیارهای ارزیابی اعتبار 10 صرافی برتر ارز دیجیتال، حجم معاملات و تعداد کاربران آنهاست. هرچه حجم معاملات یک صرافی بیشتر باشد، عمق بازار دفترچه سفارش آن افزایش پیدا میکند و به همین دلیل، نقدشوندگی ارزهای دیجیتال در آن بهبود مییابد. بدیهی است که تعداد کاربران صرافی نیز در حجم معاملات و اعتبار صرافی نقش بسزایی دارد. حتما صرافیهای مختلف را بر اساس این دو شاخص مهم هم مقایسه کنید.
6. اپلیکیشن موبایل
بسیاری از معاملهگران ارز دیجیتال ترجیح میدهند که خرید و فروش رمزارزها را از طریق اپلیکیشن موبایل انجام دهند. به همین دلیل یک صرافی آنلاین معتبر ایرانی و خارجی باید اپلیکیشن موبایل را در دسترس کاربران قرار دهد. در این بین، ارائه نسخه iOS اپلیکیشن موبایل در کنار نسخه اندروید نیز در نوع خود بسیار مهم است.
7. پشتیبانی از معاملات اسپات و فیوچرز
یک صرافی ایدهآل باید دست کاربران خود را برای معاملات گوناگون باز بگذارد. به همین دلیل بهترین صرافی ارز دیجیتال، حتما از معاملات فروشگاهی (OTC) و همتا به همتا (P2P) ارزهای دیجیتال به صورت اسپات و فیوچرز پشتیبانی میکند. تا چند سال گذشته بسیاری از صرافیهای داخلی معاملات فیوچرز را ارائه نمیکردند. اما در حال حاضر چند صرافی داخلی نیز معاملات تعهدی را پشتیبانی میکنند. بسته به اینکه قصد چه نوع معاملاتی را در بازار رمزارزها دارید، باید به دنبال بهترین صرافی باشید.
8. سهولت در استفاده از صرافی
پلتفرم معاملاتی صرافی های ارز دیجیتال باید به گونهای طراحی شود که کاربران تازهکار هم به راحتی بتوانند از آنها استفاده کنند. البته مسئله رابط کاربری ساده نسبی است و از یک کاربر به کاربر دیگر تغییر میکند. به همین دلیل، شما باید سایت و اپلیکیشن موبایل صرافیها را قبل از ثبت نام مورد بررسی قرار دهید تا سهولت در کار کردن با آنها را ارزیابی کنید.
9. ابزارهای معاملاتی صرافی
ابزارهای سفارشگذاری متنوعی در برخی از صرافیهای معتبر ارز دیجیتال ارائه میشوند. موضوعی که باعث میشود تا دست معاملهگران برای شیوههای مختلف سفارشگذاری (Limit، Market، Trigger، Trailing Stop، Post Only و غیره) باز باشد. سفارشهای شرطی مانند تعیین حد سود و ضرر ابزارهای پیشرفتهای هستند که معاملهگران حرفهای از آنها بیشتر استفاده میکنند.
در کنار این موضوع باید به ابزارهای تحلیل تکنیکال هم اشاره کنیم که نقش بسزایی در کیفیت معاملهگری دارند. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که حتما در انتخاب بهترین صرافی ایرانی و خارجی، نیم نگاهی به ابزارهای سفارشگذاری و تحلیل تکنیکال پلتفرمهای مختلف داشته باشید.
10. ارائه پلتفرم های کاربردی ارز دیجیتال
خدمات صرافی های برتر ارز دیجیتال خارجی و داخلی محدود به معاملات رمزارزها نمیشود. بلکه سرویسها و پلتفرمهای مختلف دیگری را نیز برای ارتقای کیفیت معاملهگری و درآمدزایی در اختیار کاربران قرار میدهند. به عنوان مثال برخی از پلتفرم های کاربردی صرافیهای معتبر عبارتاند از:
پلتفرم کپی تریدینگ
ربات معاملهگر
سرویس استیکینگ ارز دیجیتال
پلتفرم وامدهی
ده صرافی برتر ارز دیجیتال در دنیا
مراجع مختلفی وجود دارند که در زمینه رتبهبندی صرافیهای ارز دیجیتال در دنیا فعالیت میکنند. بدون تردید، یکی از بهترین و معتبرترین مرجعها در زمینه معرفی صرافی های برتر ارز دیجیتال، کوین مارکت کپ است. کارشناسان کوین مارکت کپ، انواع و اقسام صرافیها را از نظر امنیت، کارایی و کیفیت خدمات بررسی میکنند. در نهایت به هر صرافی امتیاز بین 0 تا 10 میدهند. این امتیاز مبنای رتبهبندی پلتفرمها در کوین مارکت کپ است. بر این اساس، ده صرافی برتر ارز دیجیتال دنیا در تیر ماه 1403 عبارتاند از:
بایننس (Binance)
کوین بیس (Coinbase)
اوکی اکس (OKX)
بای بیت (Bybit)
آپبیت (Upbit)
کراکن (Kraken)
گیت آی او (Gate.io)
هیوبی گلوبال (HTX)
بیت فینکس (Bitfinex)
کوکوین (Kucoin)
متاسفانه در حال حاضر هیچ یک از 10 صرافی برتر ارز دیجیتال خارجی به کاربران ایرانی خدمات ارائه نمیکنند. احراز هویت در همه این پلتفرمها اجباری است، به همین دلیل ایرانیان نمیتوانند از آنها استفاده کنند.
بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی
در کشور ما هم تعداد زیادی صرافی ارز دیجیتال راهاندازی شده است. برخی از این صرافیها پیشرفت قابل توجهی را طی سالهای گذشته تجربه کردهاند. بهطوریکه میتوانند با بسیاری از پلتفرمهای مشابه خارجی رقابت کنند. مزیت اصلی صرافی های ایرانی در مقایسه با پلتفرمهای خارجی آن است که ریسک مسدود شدن حسابهای کاربری از بین میرود. ضمن اینکه بخش قابل توجهی از هزینه کاربران برای تبدیل ریال به تتر به منظور معامله در صرافیهای خارجی حذف میشود. این امکان وجود دارد که در صرافی های ایرانی به صورت مستقیم ارزهای دیجیتال را با ریال خرید و فروش کنید.
صرافی بیت ایمن یکی از پلتفرم های خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران است. تعداد کاربران بالای حاضر در این صرافی موجب نقدشوندگی ایدهآل ارزهای دیجیتال شده است. ضمن اینکه بیت ایمن را باید در شمار امن ترین صرافی های ایرانی قرار داد.
کلام پایانی
در این مطلب به معرفی 10 صرافی برتر ارز دیجیتال ایرانی و خارجی پرداختیم. هرچند صرافیهای خارجی مانند توبیت (Toobit) هستند که در حال حاضر به کاربران ایرانی خدمات ارائه میکنند؛ اما تجربه نشان میدهد که کار کردن با پلتفرمهای خارجی ریسک بسیار زیادی را برای ایرانیان بههمراه دارد. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم برای کاهش ریسک، حتما از پلتفرمهای امن و معتبر داخلی استفاده کنید.