دابل اسپندینگ مشکلی است که هنگام معامله ارز دیجیتال که شامل چندین بار صرف یک مناقصه می شود، ایجاد می شود. تراکنش های چندگانه به اشتراک گذاری ورودی یکسانی که در شبکه پخش می شوند، می توانند مشکل ساز باشند و این یک نقص منحصر به فرد برای ارزهای دیجیتال است. دلیل اصلی دابل اسپنذینگ این است که ارز دیجیتال را می توان به راحتی بازتولید کرد. دابل اسپندینگ به این معناست که واحدهای یکسان یک ارز را می توان دو بار مبادله و یا معامله کرد. دابل اسپندینگ باعث از بین رفتن اعتماد به یک ارز دیجیتال می شود.
حملات دابل اسپندینگ
مهم ترین خطر برای بلاک چین ها به صورت حمله ۵۱ درصدی است که اگر ماینر بیش از ۵۰ درصد از قدرت محاسباتی را که تراکنش ها را تأیید می کند، بلاک ها ایجاد می کند و ارزهای دیجیتال جایزه می دهد، کنترل کند. اگر کاربران اکثر هش ها را در بلاک چین کنترل کنند، می توانند اجماع تراکنش ها را و اعطای ارز را کنترل کنند.
در رمزارزهای محبوب تر مانند بیت کوین، به دلیل تعداد ماینرها و مشکل هش، این امر بسیار بعید است. با این حال، ارزهای دیجیتال جدید یا فورک شده با شبکه های کوچکتر در معرض این حمله هستند. معمولاً از حمله تراکنش تایید نشده برای فریب دادن کاربران ارزهای دیجیتال استفاده می شود. اگر یکی از این تراکنش ها را مشاهده کردید، نباید آن را بپذیرید زیرا می تواند باعث تلاش برای حمله double-spending شود.
نمونه هایی از حملات دابل اسپندینگ
چندین نوع حملات می تواند به ماینرها اجازه دهد تا حمله دابل اسپندینگ را انجام دهند. این حمله ها شامل حمله Finney، حمله از طریق مسابقه، حمله 51٪، حمله شغلی، و حملات تراکنش تایید نشده است.
آیا دابل اسپندینگ اتفاق می افتد؟
دابل اسپندینگ زمانی اتفاق می افتد که یک واحد یک ارز دیجیتال بیش از یک بار به طور تقلبی خرج شود. این اغلب به این دلیل است که فایل های دیجیتال را می توان به راحتی کپی کرد. مواردی وجود داشت که تلاش های دابل اسپندینگ گزارش و متوقف شد. حملاتی که ممکن است اتفاق بیفتد، عموماً منجر به دزدی می شود تا دابل اسپندینگ.
مشکلاتی که دابل اسپندینگ به وجود می آورد
دابل اسپندینگ اساساً زمینه های تکنولوژیکی را که یک بلاک چین بر اساس آن بنا شد از بین می برد و پایگاه اطلاعاتی که نه تنها ضد دستکاری است. بلکه هر تراکنشی را که تا به حال در شبکه موجود است ثبت می کند. بنابراین، پتانسیل اجرای دوگانه double-spending، اساساً اعتماد به یک ارز دیجیتال مانند بیت کوین یا هر پایگاه داده بلاک چین دیگری را تضعیف می کند.
در نتیجه، ارزهای دیجیتال باید دارای تحمل خطای بیزانسی (BFT) در پروتکل خود باشند. تحمل خطا بیزانسی (BFT) به این معنی است که یک سیستم کامپیوتری باید در صورت بروز خطا یا خرابی، عملکرد خود را تا حد رضایت حفظ کند، حتی اگر برخی از شرکت کنندگان طبق برنامه رفتار نکنند و سعی کنند سیستم را فریب دهند. فناوری بلاک چین از دابل اسپندینگ از طریق فناوری اشتراک فایل همتا به همتا همراه با رمزنگاری کلید عمومی جلوگیری می کند.
جلوگیری از double-spending
دابل اسپندینگ به این معناست که واحدهای یکسان یک ارز دیجیتال به طور بالقوه می توانند دو بار مورد معامله قرار گیرند، بنابراین حذف این امکان از نظر فناوری بسیار مهم است. جلوگیری از دابل اسپندینگ مستلزم فرآیند تأیید سختگیرانه تری است و تضمین می کند که ورودی یکسان نمی تواند در چندین تراکنش به اشتراک گذاشته شود. دو راه برای جلوگیری و مقابله با دابل اسپندینگ وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها پرداختیم.
تسویه حساب متمرکز طرف مقابل
تسویه حساب متمرکز طرف مقابل، می تواند به طور بالقوه خطر دابل اسپندینگ را در معاملات ارز دیجیتال کاهش دهد. این کار با پیاده سازی یک شخص ثالث مرکزی و قابل اعتماد برای تایید تراکنش ها انجام می شود. واحد اضافه شده عملکردی معادل تسویه حساب طرف مقابل مرکزی را انجام خواهد داد. در امور مالی، طرف های قرارداد مرکزی اغلب موسسات مالی هستند که ریسک اعتباری طرف مقابل را بین دو طرف بر عهده می گیرند و از انجام معامله اطمینان حاصل می کنند. این خدمات معمولاً برای تسهیل تجارت ابزارهای مالی استفاده می شود.
فناوری بلاک چین
فناوری بلاک چین ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز، مانند بیت کوین، از مکانیسم های اجماع استفاده می کنند که تراکنش ها را با قطعیت تأیید می کند. مکانیسم های اجماع به طور متناوب به عنوان اثبات به کار شناخته می شوند. در عمل، این مکانیسم تضمین می کند که هر گره شرکت کننده، تراکنش را تأیید می کند.
بنابراین، بیت کوین دارای یک دفتر کل تاریخی است که از طریق بلاک چین تسهیل می شود که تأیید تجربی حقوق مالکیت و انتقال را فراهم می کند. برای اینکه یک کاربر بازار به طور تقلبی هزینه های خود را دو برابر کند، باید از مقدار قابل توجهی از قدرت محاسباتی برای حذف بلوک های قبلی در زنجیره استفاده کند و عملاً تراکنش را دوبرابر خرج کند که به این عمل دابل اسپندینگ می گویند. علاوه بر این، با گذشت زمان، تأییدات بلوک به طور تصاعدی افزایش می یابد و از یکپارچگی تراکنش محافظت کرده و از دابل اسپندینگ جلوگیری می کند.
در همین راستا، ساختارهای مالکیت ارزهای دیجیتال در بلاک چین، در یک دفتر کل عمومی ثبت می شوند. در حالی که به طور همزمان توسط پروتکل های رمزنگاری و جامعه ارزهای دیجیتال تأیید می شوند. از آنجایی که همه تراکنش ها آشکارا ثبت می شوند و از نظر رمزنگاری در یک دفتر کل باز که به طور همزمان روی هزاران رایانه در سراسر جهان اجرا می شود، ایمن می شوند، همه تراکنش هایی را میبینند که قبلاً انجام شده اند. در مورد بیت کوین نیز تراکنش ها توسط ماینرهایی تأیید میشوند که اطمینان حاصل می کنند که تمام تراکنش ها در طول فرآیند تأیید غیرقابل برگشت، نهایی هستند و نمیتوانند از نظر محاسباتی اصلاح شوند، بنابراین با موفقیت مشکل دابل اسپندینگ را حل می کنند.
دیدگاه پایانی
دابل اسپندینگ خطری است که در آن یک ارز دیجیتال می تواند دو بار یا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. در صورت رعایت شرایط خاص، اطلاعات تراکنش در یک بلاک چین قابل تغییر است. شرایط به بلوک های اصلاح شده اجازه می دهد تا وارد بلاک چین شوند. اگر این اتفاق بیفتد، شخصی که تغییر را آغاز کرده است می تواند سکه های مصرف شده را پس بگیرد. دابل اسپندینگ یک مشکل محاسباتی بزرگ است که باید توسط هر ارز دیجیتال حل شود. در غیر این صورت، ارز دیجیتالی که مورد حمله قرار می گیرد، اساساً بی ارزش است. زیرا هر کسی می تواند در هر زمانی یک تراکنش با این ارز را کپی کند.