Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
مجله گردشگری > خطرناک ترین جاده ایران کجاست؟

خطرناک ترین جاده ایران کجاست؟

معرفی خطرناک ترین جاده ایران به عنوان جاده ای مرگبار برای مسافران به قطعیت ممکن نیست. در حوادث جاده ای ایران عوامل متفاوتی دخیل اند که جاده ها و ناامن بودن آن ها تنها یکی از این موارد است که با رعایت بسیاری از نکات ایمنی می توان صفت “مرگبار و خطرناک” بودن این جاده ها را به تجربه ای لذت بخش از سفر تغییر داد. اما در هر صورت برخی از جاده ها در برخی از مناطق به دلیل بالاتر بودن آمار تصادفات به جاده های خطرناک ایران شهرت یافته اند.

در این متن تلاش کرده ایم فهرستی از ناامن ترین جاده های ایران را بر اساس آمار سال های اخیر از تصادفات به دست دهیم. در ادامه متن همراه ما باشید تا با برخی از جاده های خطرناک ایران، البته در کنار عدم رعایت نکات ایمنی لازم، آشنا شوید.

جاده مرگ ایران کجاست؟

جاده مرگ ایران یا خطرناک ترین جاده ایران را می توان جاده ای دانست که وقتی قصد سفر و جابجایی را از آن داشته باشید، توجهی به نکات ایمنی لازم و رعایت قوانین رانندگی نداشته باشید. اگر سه عامل اصلی خطای انسانی، نقص فنی خودرو و ایمنی جاده را از مهم ترین عوامل تصادفات بدانیم، بر اساس آمار، ایمنی جاده ها در رتبه سوم قرار می گیرد.

به گزارش ایسنا کارشناسان عوامل مختلفی نظیر نکات فنی در احداث راه‌ها، توجه به مسائل ایمنی در تولید خودرو، آموزش مداوم، رعایت الزاماتی در زمان صدور گواهینامه، ایمن‌سازی راه‌های برونشهری، نصب علائم هشدار دهنده و البته عوامل انسانی را در کاهش بروز حوادث رانندگی تاثیرگذار می‌دانند و طی سال‌های اخیر، تلاش‌هایی را با توجه به این عوامل، برای کاهش حوادث رانندگی و پیامدهای آن در دستور کار قرار داده‌اند. اما متاسفانه با نگاهی به آمار چند سال اخیر می توان دید که تصادفات جاده ای پس از گذراندن مسیری نزولی در چندسال گذشته، دوباره سیری نزولی را در پیش گرفته اند.

بیش ترین تصادفات در کدام جاده ها بوده است؟

بیش ترین تصادفات در کدام جاده ها بوده است؟

علاوه بر عوامل ذکر شده دخیل در تصادفات جاده ای، یکی از آن ها عدم رعایت نکات اصولی در ساخت برخی جاده های برون شهری و میان شهری است. به گزارش خبر آنلاین در سال های اخیر بیشترین آمار تصادفات در استان فارس، تهران و سیستان و بلوچستان و در جاده های برون شهری بوده است. اما با این تفاسیر این که نام جاده مرگ ایران را بر روی جاده ای خاص بگذاریم کار چندان منطقی به نظر نمی آید.

جاده های پر تصادف در ایران

اما با این حال تعدادی از جاده ها که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم به دلیل برخی عوامل مانند پرپیچ و خم بودن، آسفالت نامناسب، باریک بودن، کوهستانی بودن و عدم استفاده از تابلوهای راهنما و غیره جزو خطرناک ترین جاده ایران نام گرفته اند. از میان این لیست جاده های خطرناک ایران می‌توان به چند مورد زیر مختصرا اشاره کرد:

جاده چالوس / جاده هراز

جاده چالوس

جاده چالوس با طول 160 کیلومتر میان استان البرز و مازندران یکی از خطرناک‌ترین جاده‌های ایران است. این جاده با پیچ‌های تند، جاده‌های باریک و ترافیک سنگین که احتمال تصادف را افزایش می‌دهد. شرایط آب‌وهوایی متغیر و لغزنده بودن جاده در فصل‌های بارانی و برفی و احتمال ریزش سنگ و بهمن در آن وجود دارد که از عوامل تشدیدکننده خطر است. سرعت بالا و عدم رعایت قوانین توسط برخی رانندگان، این جاده را به مسیری پرریسک تبدیل می‌کند.

جاده هراز

جاده هراز نیز میان استان تهران و مازندران، با طول 130 کیلومتر، با برخی زیرساخت های غیراستاندارد، مسیرهای کوهستانی و پیچ‌های تند و کاهش دید رانندگان یکی از ناامن ترین جاده های ایران به شمار می آید. تردد زیاد خودروها و عدم رعایت سرعت مجاز نیز احتمال وقوع تصادفات در این مسیر را افزایش می‌دهد.

گردنه حیران/ جاده اسالم به خلخال

گردنه حیران

این جاده در میان استان های گیلان و اردبیل، در عین زیبایی اما به دلیل پیچ‌های تند، جاده‌های باریک و مه غلیظ، از خطرناک‌ترین جاده های ایران است. رانندگان به ویژه در شرایط نامساعد جوی، باید نهایت احتیاط را به‌کار گیرند؛ چراکه لغزندگی جاده و دید محدود، احتمال تصادفات را افزایش می‌دهد. همچنین، سرعت زیاد و عدم آشنایی با مسیر، عواملی‌اند که می‌توانند حوادث جدی در این گردنه به بار آورند.

جاده اسالم-خلخال

جاده اسالم به خلخال که به دلیل مناظر شگفت‌انگیز طبیعی و گذر از جنگل‌های بکر و مراتع سرسبز شناخته می‌شود، یکی از زیباترین و البته خطرناک ترین جاده‌ ایران به شمار می‌آید. این جاده با طولی حدود ۷۰ کیلومتر، به دلیل شیب‌های تند، پیچ‌های ناگهانی و عرض کم، به ویژه در نقاط مرتفع، نیازمند رانندگی با دقت است. همچنین به دلیل برخی مشکلات مانند خرابی و شکستگی آسفالت‌ها و چاله‌های بی‌شمار در مسیر، توصیه می‌شود در هنگام رانندگی در این مسیر، سرعت مجاز رعایت شود و در صورت امکان از تجربه رانندگان آگاه استفاده شود.

جاده اسدآباد همدان/ جاده گلستان در نزدیکی بجنورد

جاده اسدآباد همدان

جاده اسدآباد همدان با طول 200 کیلومتر میان استان همدان و کرمانشاه به‌ دلیل پیچ‌های تند، کوهستانی بودن، عرض کم و ترافیک بالا یکی از مسیرهای خطرناک ایران محسوب می‌شود. وضعیت نامناسب آسفالت و کمبود علائم هشداردهنده نیز احتمال تصادف در این مسیر را افزایش می‌دهد. رانندگی با سرعت مطمئنه و توجه به شرایط جاده از جمله نکات ایمنی ضروری برای کاهش خطرات در این جاده است.

جاده گلستان در نزدیکی بجنورد

مسدود شدن های پی در پی این جاده در میان استان گلستان و بجنورد به دلیل عرض کم و باریک بودن آن، عبور و مرور ساکنین منطقه از میان جاده و زیرساخت های نامناسب احتمال وقوع حوادث ناگوار را افزایش داده است. همچنین عبور و مرور زیاد خودروهای سنگین، احتمال تصادف را بالا می‌برد و رانندگی محتاطانه در آن حیاتی است.

راهکارهای کاهش تصادفات

راهکارهای کاهش تصادفات جاده ایی

به جرات می توان گفت عامل اصلی در پیشگیری از وقوع حوادث جاده ای، رعایت نکات ایمنی است. برخی از مهم ترین این نکات عبارتند از:

  • معاینات فنی خودرو قبل از سفر و اطمینان از سلامت خودرو
  • رعایت سرعت مجاز
  • عدم سبقت غیرمجاز
  • عدم رانندگی در زمان خواب آلودگی
  • استفاده از چراغ راهنما
  • تمرکز در حین رانندگی
  • رعایت فاصله مجاز

سخن پایانی

همانطور که از آمار تلفات ناشی از حوادث جاده ای مشخص است، با رعایت اصولی ترین و ساده ترین نکات و قوانین در هنگام رانندگی می توان از بروز اتفاقات ناگوار حتی در خطرناک ترین جاده های ایران نیز پیشگیری کرد. در بسیاری از موارد آمار نشان می دهد که خطای انسانی و نقص فنی خودرو می توانند از ناامن بودن جاده ها بسیار خطرناک تر عمل کنند. امید آن است تا در سال های پیش رو تمامی زیرساخت ها و شرایط نامناسب برخی از جاده ها به صورت جدی برطرف و شاهد کاهش بسیاری از تلفات و سوانح ناگوار باشیم.

پرسش های پر تکرار

شاید بتوان جاده اسدآباد همدان و جاده گردنه حیران (آستارا-اردبیل) را به عنوان دو مورد از خطرناک ترین جاده های کوهستانی ایران محسوب کرد.

جاده چالوس، جاده هراز و گردنه حیران از پر پیچ و خم ترین جاده های ایران هستند.

گردنه حیران، گردنه بیژن، گردنه مقام، گردنه ژالانه و گردنه الماس از جمله معروف‌ترین گردنه‌های ایران هستند که در صورت عدم رعایت قوانین می توانند به خطرناک ترین مکان برای رانندگی در شرایط نامناسب تبدیل شوند.

جاده اسالم به خلخال، اردبیل به آستارا، سیاهکل به دیلمان، جاده هجیج به اورامان تخت و جاده رامسر به جواهر ده را میتوان جزو مرتفع ترین جاده ها در ایران دانست.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *