همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
سر فصل ها
مقالات مرتبط
شاخص ROI چیست؟

شاخص ROI چیست؟

بدیهی است که اصطلاحات زیاد و گوناگونی در بازار های مالی وجود دارد که عرصه ارز دیجیتال نیز از این امر مستثنی نیست. ROI به معنی «نرخ بازگشت سرمایه» می باشد و معیاری است که برای سنجش مقدار سودآوری یک یا چندین سرمایه گذاری، مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع ROI سعی می کند مستقیما میزان بازده یک سرمایه گذاری خاص را نسبت به هزینه های آن اندازه گیری کند. این امر از طریق یک فرمول خاص میسر می شود که به وسیله آن، نتیجه به صورت درصد یا نسبت به دست می آید. در ادامه می خواهیم همه چیز درباره نرخ بازگشت سرمایه را توضیح دهیم و با یکدیگر فرا بگیریم که دقیقا شاخص ROI چیست؟ و چه کاربردی دارد. با ما همراه باشید.

آشنایی با مفهوم ROI

شاخص ROI یکی از شاخص های کاربردی و محبوب بازار کریپتو است که می تواند به عنوان معیار اولیه برای سودآوری سرمایه گذاری، مورد استفاده قرار بگیرد. البته باید بدانید از این مفهوم تنها در بازار ارز دیجیتال استفاده نمی شود، بلکه معیار ROI در سرمایه گذاری سهام، بازگشت سرمایه ای که یک شرکت برای گسترش کارخانه انتظار دارد، بازده بازگشت سرمایه ایجاد شده در یک معامله املاک و مستغلات و سایر بازار های مالی کاربرد دارد. نحوه محاسبه این شاخص، از پیچیدگی بالایی برخوردار نیست، بلکه با ROI می توان به راحتی نرخ بازگشت سرمایه را در طیف گسترده ای از بازار های مالی و اقتصادی به دست آورد.

چیزی که باید در مورد این شاخص مهم در نظر بگیرید این است که اگر ROI یک سرمایه گذاری خالص مثبت باشد، احتمالاً ارزشمند است. اما اگر فرصت‌ های دیگری با بازگشت سرمایه بالاتر در دسترس باشد، این سیگنال‌ ها می ‌توانند به سرمایه ‌گذاران کمک کنند تا بهترین گزینه‌ ها را حذف یا انتخاب کنند. به همین ترتیب سرمایه گذاران باید از بازگشت سرمایه منفی که به معنای زیان خالص است، اجتناب کنند. همچنین ROI، شاخصی است که به تحلیل گران کمک می کند بازار را نوسان گیری کنند. این امر برای تریدر ها بسیار مهم است. زیرا باید بازار را از جهات گوناگونی رصد کنند.

 

نحوه محاسبه شاخص ROI

همانطور که ذکر شد شاخص ROI از یک فرمول خاص برای محاسبه نرخ بازگشت سود، پیروی می کند. با استفاده از فرمول نرخ بازده که در زیر قید شده است، شما می توانید مقدار بازده سود هر سرمایه گذاری را مشخص کنید. شایان ذکر است که مفهوم «ارزش جاری سرمایه گذاری» به عوامل حاصل از فروش سرمایه گذاری مورد نظر اشاره دارد. از آنجایی که ROI به صورت درصد اندازه گیری می شود، می توان آن را به راحتی با بازده سایر سرمایه گذاری ها مقایسه کرده و به هر شخصی اجازه می دهد انواع مختلفی از سرمایه گذاری ها را در مقابل یکدیگر اندازه گیری کند.

ROI= (مقدار سرمایه گذاری – هزینه‌ ها)/ هزینه‌ ها

شاخص ROI

مثالی برای محاسبه شاخص ROI

فرض کنید شخص A، در سال 2017، هزار دلار در یک شرکت بازرگانی سرمایه گذاری کرده و یک سال بعد سهام را به مبلغ 1200 دلار فروخته است. برای بازده این سرمایه گذاری باید ارزش فعلی سهام یعنی 1200 دلار را منهای هزینه سرمایه گذاری یعنی 1000 دلار کرده و سپس آن را تقسیم بر هزینه سرمایه گذاری یعنی 1000 دلار کنیم. از این طریق یک عدد درصدی حاصل می شود که مقدار نرخ بازگشت سرمایه ما را تعیین می کند. با این اطلاعات می توان سرمایه گذاری در فرد A را با هر پروژه دیگری نیز مقایسه کرد. فرش کنید فرد A در عین حال در شرکت دیگری نیز 2000 سرمایه گذاری کرده و سهام را در مجموع 2800 دلار در سال 2017 فروخت. در این حالت نرخ بازگشت سرمایه فرد A، مقدار 2000 دلار یا 40 درصد خواهد بود.

یک ROI خوب چه ویژگی هایی دارد؟

آنچه به عنوان ROI خوب، شناخته می شود به عوامل خاصی بستگی دارد. عواملی مانند تحمل ریسک سرمایه گذار و زمان مورد نیاز برای سرمایه گذاری برای ایجاد بازده بستگی دارد. اگر همه چیز برابر باشد، سرمایه ‌گذارانی که ریسک‌ گریز تر هستند، احتمالا در ازای پذیرش ریسک کمتر، ROI کمتری را می ‌پذیرند. به همین ترتیب، سرمایه‌ گذاری‌هایی که بازپرداخت آن ها بیشتر طول می‌ کشد، معمولا به بازگشت سرمایه بالاتری نیاز دارند تا برای سرمایه‌ گذاران جذاب باشند.

مهم‌ترین ویژگی استفاده از ROI این است که درک سود و تأثیر سرمایه گذاری در تجارت شما می‌تواند هنگام تصمیم گیری برای کسب و کار شما بسیار حیاتی باشد. نرخ بازگشت سرمایه امکان ارزیابی مالی کسب و کار یا فعالیت شما را به خوبی فراهم می‌کند. حیات یک کسب و کار هم به همین ارزیابی مالی بستگی دارد. اگر نرخ بازگشت سرمایه کسب و کار شما پایین‌تر از میانگین حوزه تجارت آن است، لازم است سریعا استانداردها و شرایط جدیدی را برای بیرون رفتن از آن وضعیت در نظر بگیرید.

کاربرد های ROI

ROI می تواند برای ارزیابی تصمیمات مختلف سرمایه گذاری و مقایسه آن ها با هزینه اولیه، استفاده شود. کسب و کار ها همچنین از محاسبات ROI هنگام ارزیابی سرمایه گذاری های آتی یا قبلی استفاده می کنند. این شاخص به سرمایه گذاران کمک می کند سرمایه گذاری های شخصی خود را محاسبه کرده و هزینه های مهم را مشخص کنند. محاسبه ارقام سرمایه گذاری از طریق ROI، بیشتر برای مشاغل پیچیده و بزرگ کاربرد دارد. اما فراموش نکنید که از شاخص ROI می توان در تمامی سهام، شرکت ها، مشاغل کوچک و … استفاده کرد.

تنها زمانی کسب و کارهای کوچک می‌توانند راه رشد و پیشرفت خود را به درستی ادامه دهند که هزینه‌های خود را هوشمندانه مدیریت کنند و نرخ بازگشت سرمایه خود را با دقت محاسبه کنند. محاسبه نرخ بازگشت سرمایه به شما کمک می‌کند تا یک سرمایه‌گذاری اشتباه را تا ابد ادامه ندهید! ادامه دادن هزینه‌های خود برای اهداف اشتباه راهی برای ورود به ورطه ورشکستگی و سقوط یک کسب و کار است. محاسبه دقیق ROI از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری می‌کند. در نهایت باید گفت که نرخ بازگشت سرمایه ثمره درخت کسب و کارتان یا فقدان وجود آن را به صورت شفاف به شما نشان می‌دهد. برای همین است که بررسی دقیق آن اهمیت زیادی دارد.

کاربرد شاخص ROI

مزایای شاخص ROI

شاخص سرمایه بازاریابی، یکی از مهمترین معیارهای اندازه گیری برای بازاریابان می باشد چراکه اثربخشی بازاریابی را اثبات می کند. هر فعالیت بازاریابی که انجام می گیرد معمولا بر رشد و سود شرکت تاثیر می گذارد. به طور کلی کسب و کاری موفق است که با بررسی نرخ بازگشت سرمایه خود در بخش‌ های مختلف، به صورت دقیق می‌ داند که باید سرمایه‌ گذاری خود را روی چه مواردی انجام دهد تا در نهایت ROI خود را هر روز بیش از پیش بهبود دهد. این شاخص به معامله گران اطلاعاتی را می دهد که درص موفقیت شان را بالا می برد. مانند هر ابزار مالی دیگری، شاخص ROI نیز از مزایای خاص خود بهره مند است که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:

  • ارقام کمی برای تکمیل محاسبه ROI وجود دارد و به طور کلی می توان گفت این یک روش محاسبه آسان است.
  • با توجه به قابلیت تحلیل مقایسه ای، به دلیل استفاده گسترده و سهولت محاسبه آن، می توان مقایسه های بیشتری را برای بازده سرمایه گذاری بین سازمان ها انجام داد.
  • تشخیص بازده هر سرمایه گذاری

همچنین ROI به درآمد خالص برای سرمایه گذاری های انجام شده در یک واحد تجاری خاص مربوط می شود. این امر معیار بهتری از سود آوری شرکت یا تیم ارائه می دهد. در تجارت ها، هدف از محاسبه نرخ بازگشت سرمایه، اندازه‌ گیری نرخ بازده پول سرمایه گذاری شده در یک واحد اقتصادی برای هر دوره، برای تصمیم گیری در مورد انجام یا عدم سرمایه‌ گذاری است. همچنین به عنوان شاخصی برای مقایسه سرمایه‌ گذاری‌ های مختلف در پرتفولیوی سرمایه‌گذار استفاده می‌ شود.

جمع بندی

سرمایه گذاری هر شخص، یکی از مهم ترین ابعاد زندگی و کسب و کار او به شمار می رود. به همین دلیل دانستن فرمول ها و ابزار های تخصصی برای تعیین سود، ضرر و مسائل دیگری که برای سرمایه گذاران کاربرد دارد، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. بازگشت سرمایه یا ROI، یک فرمول ریاضی است.  سرمایه گذاران می توانند از آن برای ارزیابی سرمایه گذاری های خود استفاده کرده و تعیین کنند که یک سرمایه گذاری خاص در مقایسه با سایرین، چقدر خوب عمل کرده است. با توجه به کاربرد این شاخص، می توان گفت ROI یک معیار کاربردی برای مدیریت هزینه ها و بازده یک شرکت و یا هر کسب و کار دیگری، محسوب می شود.

اشتراک گذاری
فیسبوک
واتس اپ
لینکداین
ایکس
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

ورود شما به منزله پذیرش شرایط و قوانین سایت نرخلند است.