همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
مقایسه اتریوم و کاردانو

مقایسه اتریوم و کاردانو

اتریوم (ETH) و کاردانو (ADA)، دو مورد از مشهور ترین رمز ارز های جهان محسوب می شوند. این دو ارز از نظر ارزش بازار و رتبه جهانی دائما با یکدیگر در رقابت هستند. درست است که بیت کوین اولین و برترین ارز دیجیتال جهان است. اما پس از شناخته شدن آن توسط جامعه، رمز ارز های محبوب دیگری مانند اتریوم و کاردانو نیز پدید آمدند که از بهترین بلاک چین های تاریخ به شمار می روند.

به همین دلیل برای سرمایه گذاران بسیاری این سوال پیش می آید که کدامیک از این پلتفرم های محبوب برای سرمایه گذاری بهتر است؟ با ما همراه باشید تا دو شبکه اتریوم و کاردانو را با یکدیگر بررسی کرده و بهترین پلتفرم را به شما عزیزان معرفی کنیم.

 

اتریوم چیست؟

اتریوم که با نماد اختصاری ETH، نشان می دهند، پس از بیت کوین دومین ارز دیجیتال مشهور بازار است که شبکه آن منبع باز بوده و در دسترس عموم قرار دارد. درواقع اتریوم یک بلاک چین منبع باز و غیر متمرکز مانند بیت کوین است که با هدف تسریع تراکنش های BTC و ارائه یک شبکه بهبودیافته، به جامعه کریپتوکارنسی ارائه گردیده است.

خالق اتریوم یک جوان روسی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) است. او با بررسی شبکه بیت کوین، دریافت که می تواند بلاک چینی سریع تر و با قابلیت های بیشتر بسازد. وی در اواخر سال 2013، پلتفرم اتریوم را به جهان معرفی کرد. شبکه آن از قابلیت جدیدی به نام قرارداد های هوشمند پشتیبانی می کند و هدف آن افزایش مقیاس پذیری در بلاک چین است.

تراکنش های بلاک چین اتریوم به واسطه ارز اختصاصی این شبکه با نام اتر(ETH)، انجام می شود و برنامه ‌های غیرمتمرکز پشتیبانی می‌ کند. امروزه بلاک چین اتریوم یکی از پرطرفدار ترین شبکه های بازار ارز دیجیتال به شمار می رود و تراکنش های زیادی در آن صورت می گیرد. همچنین اتریوم به دلیل ارائه بازار NFT، از شهرت بسیار بالایی میان سرمایه گذاران نهادی برخوردار است.

 

کاردانو چیست؟

کاردانو که با نشان اختصاری ADA، نشان داده می شود یک پلتفرم و بلاک چین غیرمتمرکز اثبات سهام PoS نسل سوم است که برای جایگزینی کارآمدتر برای شبکه‌ های اثبات کار (PoW) طراحی شده است. این پلتفرم با وعده مقیاس پذیری، سرعت بالا، امنیت و انعطاف پذیری در همکاری با سایر شبکه ها به کاربران خود سعی در ارائه یک شبکه بی نقص را دارد.

چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، که در گذشته بر روی شبکه اتریوم نیز کار می کرده است، کاردانو را در سال 2017 ابداع و به جهان معرفی نمود. از ویژگی های اصلی کاردانو می توان به مدیریت هویت و قابلیت ردیابی در این شبکه اشاره نمود. همچنین باید گفت بلاک چین کاردانو مانند سایر رمز ارز ها غیر متمرکز بوده و تحت نظر هیچ دولتی نمی باشد. البته نظارت های لازم برای پیشرفت اکوسیستم کاردانو، توسط بنیاد کاردانو صورت می گیرد که این فرآیند نیز به صورت غیر متمرکز انجام می شود.

در واقع می توان گفت کاردانو یکی دیگر از بلاک چین های محبوب و کاربردی بازار ارز دیجیتال است که برای رفع مشکلات اتریوم ایجاد شده است. به همین دلیل کاردانو از شباهت های بسیار عمیقی با کاردانو برخوردار بود. همچنین تقریبا تمامی خدمات این بلاک چین را به صورت بهبود یافته ارائه می دهد.

البته این تنها یک هدف برای کاردانو است و هنوز این پروژه ایرادات زیادی برای رفع کردن داشته و همچنان ارزش بازار آن از ارزش بازار اتریوم کمتر است. با این حال رقابت میان کاردانو و اتریوم بسیار زیاد است و کاردانو روز به روز از نظر افزایش کاربر و ارزش بازار خود را به اتریوم نزدیک و نزدیک تر می کند.

 

شباهت های اتریوم و کاردانو

 

شباهت های اتریوم و کاردانو

شاید به دلیل آنکه چارلز هاسکینسون در بنیان گذاری هر دو شبکه دخیل بوده است اتریوم و کاردانو از شباهت های زیادی با یکدیگر برخوردار هستند. در واقع Cardano، یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز و منبع باز است که همانند اتریوم از قرارداد های هوشمند و برنامه های غیر متمرکز پشتیبانی می کند.

اما قصد دارد با اطمینان از سرعت بالاتر و قابلیت همکاری گسترده تر، آنها را به سطح بعدی برساند. علیرغم اینکه این پروژه هنوز در حال توسعه است، کاردانو اغلب به عنوان یک «قاتل اتریوم» معرفی می شود. زیرا به دنبال بهبود زیرساخت فعلی دومین ارز دیجیتال بزرگ است.

زیرا این پلتفرم تمام قابلیت های اتریوم اعم از اجرای قرارداد های هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز، قابلیت انجام تراکنش ها، بهره وری از ارز اختصاصی خود به نام ADA، امنیت و غیره را شامل می شود و برای ارائه یک شبکه بهتر به جامعه ارز دیجیتال می کوشد. اما در این بین تفاوت هایی نیز وجود دارد که این دو را از یکدیگر متمایز می سازد که در ادامه به این تفاوت ها پرداختیم.

 

تفاوت های اتریوم و کاردانو 

 

تفاوت های اتریوم و کاردانو

در حالی که اتریوم یک بلاک چین نسل دوم می نامند، کاردانو ادعا می کند که یک بلاک چین نسل سوم است. چارلز هاسکینسون یکی از بنیانگذاران اتریوم بود، با این حال، او معتقد است که می تواند یک بلاک چین بسیار بهتر از اتریوم ایجاد کند. این بدان معنی است که بنیانگذاران معتقدند پروژه آنها بسیار پیشرفته تر از اتریوم است. به همین دلیل است که گاهی اوقات به آن « قاتل اتریوم » می گویند.

البته بزرگ ترین تفاوتی که میان شبکه های اتریوم و کاردانو وجود دارد و این دو را از یکدیگر متمایز می سازد، الگوریتم سازنده آن ها می باشد. همانطور که در قسمت های قبلی نیز اشاره شد، اتریوم از الگوریتم اثبات کار یا (PoW) به وجود آمد. اما کاردانو از الگوریتم جدید تری به نام اثبات سهام یا PoS، پیروی می کند.

الگوریتم اثبات کار به این معنی است که اتریوم را می توان مانند بیت کوین از طریق دستگاه های ماینینگ استخراج کرد. اما کاردانو را نمی توان با این روش استخراج نمود. البته اثبات سهام یکی از الگوریتم های پیشرفته تر نسبت به اثبات کار است و از امنیت بالایی برخوردار می باشد. اما کاردانو را می توان از طریق استکینگ که یک روش ماینینگ پرطرفدار میان سرمایه گذاران به شمار می رود، استخراج کرد.

 

جمع بندی

اتریوم و کاردانو هر دو از بلاک چین های مشهور بازار ارز دیجیتال هستند که از کارکرد مشابهی برخوردار می باشند. اما وجه تمایز زیادی نیز با یکدیگر دارند. هر دو بلاک چین برای اجرای قرارداد های هوشمند، تسریع در تراکنش های شبکه، امنیت و سایر مواردی که به بهبود یک بلاک چین کمک می کند ایجاد شدند.

اما اتریوم را می توان یک بلاک چین نسل اول و کاردانو را نسل سوم معرفی نمود. کاردانو با هدف رقابت با اتریوم ایجاد شد و سعی در ارائه یک شبکه بهبودی از اتریوم را دارد. با این حال هر دو از ارزش بازار بالایی برخوردار هستند و کاردانو روز به روز بر کاربران خود می افزاید. با این حال همچنان ارزش بازار اتریوم از کاردانو بیشتر است و دومین ارز دیجیتال جهان می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

ورود شما به منزله پذیرش شرایط و قوانین سایت نرخلند است.